12 skäl till varför offentliga moln är bättre än privata moln

För att se många av fördelarna med cloud computing utan riskerna är många företag att vända sig till privata moln, som är tjänstelager som finns i deras brandväggar som ser ut och känns som offentliga moln. Men dessa privata moln kan faktiskt vara mindre säker och pålitlig än de offentliga tjänsterna.

Det är utsikt över Jason Bloomberg, som sade privata moln lägga ofta upp till mer problem än de är värda. I sin senaste bok, The Agile arkitektur Revolution: Hur Cloud Computing, REST-baserade SOA, och mobil kommunikation förändras Enterprise IT, Jason redogjorde för skälen till offentliga moln i slutändan kan vara ett bättre val för företag.

Du kanske inte håller med Jason premiss om på lokaler – i själva verket, jag förväntar våldsam oenighet. Och detta är mer av en antingen / eller argument, snarare än ökar risken för blandade strategier, såsom att använda offentliga moln som testbäddar, men att hålla applikationer i produktionen inom privata moln.

Som sagt, här är Jason argument för offentliga moln och mot privata moln

Privata moln tenderar att använda äldre teknik än offentliga moln: Du kan ha tillbringat hundratusentals dollar på ny hårdvara och mjukvara, men försök att få din organisation att gå med på att varje år.

Offentliga moln flytta kapitalkostnader till driftskostnader: Det är pay as you go, jämfört med att bygga upp en hel datacenter, oavsett hur virtualiserade det kan vara.

Offentliga moln har bättre utnyttjandegrad: Med privat moln, har din organisation fortfarande att bygga och underhålla alla typer av servrar för att möta toppar i efterfrågan på olika avdelningar eller funktioner. Offentliga moln ger samma reserv efterfrågan på en pay-as-you-behovs det basis.

Offentliga moln hålla infrastrukturkostnader låg för nya projekt: Med privata moln, fortfarande måste du att skrämma upp ibland knappa resurser på plats för oplanerade projekt som kan dyka upp.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Offentliga moln ger större elasticitet: “Du kommer aldrig att konsumera all kapacitet av en offentlig moln, men din privata moln är en helt annan sak.”

Offentliga moln få företag ut ur “datacenter affärer”: att göra en privat moln förmodligen får du i djupare i DC verksamhet än med traditionella lokala servrar.

Offentliga moln har större skalfördelar: Ingen privat moln kan konkurrera med artister som Google och Amazon på pris. Och offentliga leverantörer ständigt köper båtlaster med den senaste säkerhetstekniken.

Offentliga moln är härdade genom kontinuerliga hackningsförsök: Tusentals hackare har bultande Google och Amazon i flera år nu. De offentliga molnleverantörer är redo för allt på denna punkt.

Offentliga moln attrahera de bästa säkerhetsfolk tillgängliga: De söker ut de bästa säkerhetsexperter, kommer att betala dem topp dollar, och behandla dem som den viktigaste delen av sina företag, som de är. Gör traditionella företag behandlar säkerhetsteam på detta sätt?

Privata moln lider “omkrets belåtenhet”: “Om det är på det interna nätverket, måste det vara säkert!” ‘nog sagt…

Privata moln personalens kompetens är en okänd: Din organisation kan ha en hel del duktiga och kunniga människor, men är datasäkerhet huvudlinjen av ditt företag?

Privata moln penetrationstester är otillräcklig: Även om du testar dina program och nätverk på regelbunden basis (vilket man organisationer inte), dessa bara berätta om saker är säkra på den exakta ögonblick.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar