4 juli fix-it helgen: Sista chansen att göra gratis Windows 10 uppgraderingar för familjen

Heads up, IT folk. Idag är den 30 juni Det innebär att det finns bara 30 dagar kvar till den fria Windows 10 uppgradering försvinner.

Att göra saken värre, vi är på väg in i 4 juli semester helgen. Helger, eftersom de flesta läsare av denna spalt vet, är de internationellt vedertagna gånger när familjer kräva att deras datanörd fastställa sina datorer och tekniska problem.

Japp, innan du får det andra varmkorv, eller stapel i familjens bil för resan till familjens favorit fyrverkeri-tittar på plats, du bättre få dessa familje datorer fast.

Annars mamma och moster Molly kommer att få vänta tills Labor Day eller sämre — semester konstitutionen anger är tillägnad dator reparation över hela landet: tacksägelse.

Denna helgen är en större affär än de flesta. Detta är att göra-it-or-break det dags för Windows 10 uppgraderingar. Detta är sista gången du kommer att kunna uppgradera allas dator till Windows 10 gratis.

När det gäller Windows 10 uppgraderingar, behöver du inte förrän National Fix mammas dator dag. Vi närmar oss slutet av den fria Windows 10 uppgradering erfarenhet. Efter den 29 juli om er berättigad till gratis Windows 10 uppgraderingar inte uppgradera, måste du betala en rejäl avgift för att flytta gamla Windows 7 och Windows 8 maskiner till Windows 10.

Det är den här helgen, eller mamma kommer att vistas på Windows 7 tills hon behöver en ny dator (som mycket väl kan vara en Chromebook).

Även om du kommer alltid att kunna uppgradera Windows för hundra dollar eller så, är det faktum att det är en tuff kostnad för att övertyga dina vänner och familj för att äta. Hellre än att spendera mer än hundra dollar på en Windows-uppgradering, det finns ett bra fall göras för att flytta faster Sally till en Chromebook eller kusin Jeff till en iPad.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner, Felsökning och reparation Windows 10 problem

Det finns alltid en viss risk varje gång du gör en större OS-uppgradering. Vi bestämde oss, till exempel, inte att uppdatera min fru älskade Samsung Series 9 ultrabook från Windows 7. En sökning på “Samsung Series 9 Windows 10” visar en lång ström av användare med föraren frågor, särskilt när det gäller att tangentbordet och styrplattan.

Inte alla maskiner kan uppgraderas till Windows 10, så gör din forskning innan sparka av den uppgradering. Dessutom, någon som kör något äldre än Windows 7 inte kan göra hoppet, åtminstone utan att först uppgradera till en offer Windows 7 eller Windows 8 licens.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Det har varit min erfarenhet att ladda ner och uppgradera Windows är en 2 + timme process. För att spara lite tid, kanske du vill gå till Microsofts Windows 10 hämta webbplats och ladda ner en ISO-bild som du kan ta med dig när du går på servicesamtal, eh, familj besök.

Se till att du packar längs en backup-enhet som en av de jag granskade nyligen. Jag gillar dessa SSD-baserade enheter eftersom de är snabba och det betyder att du ska få göras snabbare, möjligen redan innan potatissallad är borta.

Summan av kardemumman är ganska enkel. Om du inte uppgraderar din familj i helgen, kommer de antingen att fastna i äldre, allt mindre säkra versioner av Windows, eller sätta sig på en kurs till en alternativ computing paradigm.

Slutligen, om jag var du, skulle jag packa längs en reservdel, billig Chromebook säkerhets skull. Jag har tre av dem och jag har tagit till att föra en tillsammans med familjen händelser, ifall en uppgradering går fruktansvärt fel eller det inte är möjligt att reparera en dator efter pappa försökte “fixa det” med en hammare och skruvmejsel.

Mer Windows 10

Om värre kommer till värsta fall kan du driva tvätta Chromebook och få din familjemedlem inrättas och tillbaka på nätet i några minuter.

Och hej, stå ditt marken. Du har rätt till åtminstone ett segment av cirkel och en andra varmkorv. Inga uppgraderingar eller korrigeringar tills nörd tröttnar.

Du kan följa mina dag till dag projektuppdateringar på sociala medier. Var noga med att följa mig på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz, och på YouTube YouTube.com/DavidGewirtzTV.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela