4 sätt att hålla tech talang energi

Lägg märke till alla tekniska personal och chefer ute: Företagen kommer att luta sig mot dig svårare och svårare att bana nya vägar till profitability.They vill du visa dem hur man data gruvan sin information för att upptäcka vad deras kunder tänker, de vill du ställa in instrumentpaneler som varnar dem till nya affärsmöjligheter, de vill du att effektivisera sina kundtjänstcentraler.

Så, tech yrkesverksamma hålla en hel del inflytande just nu – trots att deras företag inte kan behandla dem så.

Med detta i åtanke, Tom Guenette av FreeCause beskriver de fyra viktigaste att hålla teknik anställda motiverade och nöjda med sina arbetssituation. Och, nej, kasta mer pengar på dem är inte en av dem. (Även om vissa kanske inte håller.)

Här är hans pekare, diskuteras i Boston.com, följt av mina reaktioner

Stimulerande teknik: Håll det färska, uppmuntra nya metoder och lära sig nya verktyg för att lösa affärs- och teknikproblem. Vem vill underhåll dag ut och dag in, Möjlighet att förnya:?. Era IT människor är bland de smartaste i gäng – sätta att talang för att arbeta lösa problem i hela företaget, såväl utanför som inne i IT, erkännande och beröm: Nästan alltför uppenbart att i en sådan lista, men fortfarande saknas i många organisationer. lite “tack” går långt. (Och, återigen, vissa skulle argumentera för ekonomisk ersättning.)

Bekväma omgivningar: Google verkar vara guldgruva i detta avseende, med ett campus med mer roliga saker och bekvämligheter än ett campus. Du behöver inte återskapa Disneyworld, men ta bort uptightness och främja en avslappnad, kollegial inställning kommer att gå långt. Det handlar om att åstadkomma stora saker, inte sprickbildning piskor för att upprätthålla någon form av status quo.

Så det finns fyra. Saknas något? Ja, jag vet – bättre ersättning, knuten till ytterligare framgång kom till organisationen. Skulle detta vara # 5 på Guenette lista, eller till och med # 1? Och vad mer?

(Foto: Wikipedia).

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer