5 saker inte att göra när distansarbete

Fördelarna med distansarbetare kan ha betydelse för både arbetsgivare och distansarbetare. Det har funnits gott skrivit om dessa förmåner, inte minst som är bättre arbetsmiljö för anställda och besparingar realiseras av företaget genom att inte behöva ge kontor för distansarbetare.

Medan en bra distansarbete arrangemang kan vara en bra sak, det kräver en hel del förtroende att distansarbetare är fokuserad på jobbet, även med personliga saker ofta komma i vägen. Se till att du inte gör dessa fem saker kommer att gå en lång väg mot att bygga och hålla arbetsgivaren / anställd förtroende.

Arbeta hemma gör det enkelt att glida in i en informell arbetsschema, men undvika detta till varje pris. Ett av de snabbaste sätten att få din arbetsledare / chef undrar om du tillhandahåller kvalitetsarbetet förväntas är insikten att man inte alltid arbetar under kontorstid.

Arbetsgivare förväntar sig inte distansarbetare att ha en arbetsmiljö mindre professionell än anställda på kontoret, inte heller bör de.

Det är kritiskt att avlägsna arbetstagaren hålla ordinarie kontorstid precis som arbetskamrater tillbaka på kontoret. Medan frestande att ha regelbundna korta utflykter som att ta hunden till veterinären, kommer dessa så småningom ikapp med dig. En bra tumregel är att bara ta ledigt under arbetsdagen som du skulle på kontoret. Arbeta hemma inte ger dig carte blanche att springa ärenden när du vill.

Det kan tyckas att arbeta hemma är en perfekt möjlighet att arbeta i shorts och t-shirts, men det är en bättre idé att klä sig som man skulle tillbaka på kontoret. Detta har ett par fördelar som kommer att hålla din arbetsgivare förtroende för distansarbete arrangemanget.

Först, klä ordentligt även i hemmakontoret ingjuter en mer formell arbetsmoral. Detta är viktigt eftersom om telecommuter inte känns professionell arbetsgivaren så småningom kommer att ta upp det. Bara för att du arbetar hemma gör inte relationen med arbetsgivaren någon mindre tjänsteman. Om arbetare på kontoret förväntas klä sig på ett visst sätt, bör distans respektera detta och göra samma sak.

Många företag använder Skype eller andra kommunikationsmetoder att regelbundet röra bas med distansarbetare och dessa är inte alltid planeras i förväg. Alltid ser professionella kommer att täcka din rygg om chefen gör oväntat ett videosamtal för att checka in med dig.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

En av de förväntade förmåner att arbeta hemma är flexibiliteten att ta hand om personliga saker när det behövs. Tyvärr, arbetsgivare räknar med att kunna nå alla arbetstagare, även distansarbetare, under arbetstid oavsett vad.

Handledare vet om de kallar en arbetare på kontoret som om de inte plocka upp de sannolikt på vattnet svalare eller tar en kort paus. De förstår att om de kallar arbetstagarens kontor igen om några minuter kommer de sannolikt plocka upp.

Det är annorlunda för distansarbetare eftersom handledaren inte vet exakt vad som händer. Om han / hon regelbundet tillgänglig troligen antagandet kommer att göras att nämnda telecommuter ofta inte riktigt fungerar när förväntat.

Det är inte orimligt eftersom de flesta kontorsanställda har företaget telefoner på kontoret där de förväntas vara arbetsdagen. Distansarbetare har oftast mobiltelefoner och dessa kan följa den anställde var som helst. Handledare räknar därför med att kunna nå den avlägsna arbetare oavsett vad, och det börjar att urholka förtroendet när det finns inget svar.

Detta är en tuff eftersom det kan vara svårt att hålla barn och husdjur på avstånd när du arbetar hemma. Få saker gör arbetsgivaren fråga om så att du kan jobba är ett klokt beslut än ett oprofessionellt miljö med störande ljud i bakgrunden under arbetssamtal.

Arbetsgivare förväntar sig inte distansarbetare att ha en arbetsmiljö mindre professionell än anställda på kontoret, inte heller bör de. De har rätt att tro att distansarbetare kommer att skapa en riktig arbetsutrymme, och det inkluderar bevarande distraktioner bort.

Oavsett hur du förklara det när bakgrundsstörningar inbrytning på en arbetssamtal, kommer det att göra ett dåligt intryck på arbetsgivaren. Regelbundna förekomster kommer att resultera i företaget tänka fördelarna med att arbeta hemifrån.

En av de största negativa att ha distansarbetare är tendensen för distansarbetare att vara isolerad från resten av arbetslaget. Sammansvetsad arbetsgrupper kommunicerar ständigt och det gäller grupper med distansarbetare.

Dagliga samtal, särskilt videosamtal, till kollegor är en stor sak och bör prioriteras. Även enkla samtal för att se hur medarbetare gör ingjuta lagarbete och beger oro för att avlägsna gruppmedlemmar drar sin vikt. Det finns inget rinnande in kollegor på kontoret vattenkylare för distansarbetare, så att ringa.

Efter de fem tips i den här artikeln kommer att gå långt i att se dina distansarbete arrangemang fungerar och är erkänd av arbetsgivaren. Även förståelse handledare hålla ett konstant öga på distansarbetare att kontrollera att allt fungerar som det ska.

Med hjälp av dessa riktlinjer kommer att visa hur väl arrangemanget fungerar och att det är produktiv. Medan arbetsgivaren har en roll i att se till distansarbete scenarier ger en fördel för företaget, det är stadigt på fjärrarbetstagarens rygg för att visa chefen att det är så.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Förvara inte oförutsägbara arbetstid

Inte klä slarvig

Inte vara otillgänglig under arbetsdagen

Låt inte barn och husdjur i fjärr kontoret regelbundet

Inte tappa kontakten med medarbetare

Att fjärr arbetsförhållande arbete på ryggen