5 tips för att locka start finansiering

Startups måste kunna kommunicera effektivt sina styrkor och omedelbara planer utförande för att maximera sina chanser att säkra finansiering för sina idéer, marknads bevakare not.

Detta är särskilt lägligt råd uppgången i investerarnas förtroende skulle leda till fler starter in på marknaden, konstaterade Peter Tan, VD för Double Arrow Ventures. Värdera den senaste Silicon Valley Venture Capitalist Confidence Index, konstaterade han att förtroendet har återhämtat sig från sin bild under de senaste tre kvartalen 2011 att slå sin högsta punkt i mer än ett år. Indexet mäter konfidensnivån riskkapitalister på kvartalsbasis avseende satsningen miljön i San Francisco Bay Area under de kommande sex till 18 månader.

Med detta i åtanke, branschaktörer förutsatt webbplatsen Asien med sina bästa tips om hur startups effektivt kan slå upp sina verksamheter för finansiering.

1. Showcase övertygelse, kvalitet team, Entreprenörer bör förbereda sig för att lyfta fram styrkor gruppmedlemmarna, eftersom detta är viktigast för företagsänglar, enligt Michiel Wind, VD för Crystal Horse Investments.

Han påpekade att ett av de viktigaste områdena startups måste betona på är att visa att de hade rätt arbete och utbildningsbakgrund, och att de är fast beslutna att projektet. “[Företaget måste också vara] kunnig, passionerade när det gäller deras verksamhet, fokuserad, och tillgängliga heltid”, tillade han.

En “no-no” för hans värdepappersföretag är grundare fördelning höga löner för sig själva. “Grundarna har en stor del av kapitalet och bör hålla månatliga burn-rate låg” Wind anges.

2. uppseendeväckande elevator pitch, en start bör ha en uppseendeväckande elevator pitch noterade Desai Arcot Narasimhalu, chef för institutet för innovation och entreprenörskap vid Singapore Management University (SMU). “Detta bör vara en kortfattad beskrivning av innovation eller företag i 15 ord, företrädesvis i 10”, förklarade han.

Willson Cuaca, grundare och managing partner på riskkapitalbolaget East Ventures, tillade att för pitching, företag bör “bara förklara den viktigaste aspekten av sin produkt i en enda rad.”; SMU direktör uppmanade också företagare att vara förberedd att backa upp sin elevator pitch med den information som potentiella investerare kan fråga dem. Dessa skulle kunna omfatta frågor om marknadens storlek, hur det planerar att skala upp, vinstmarginaler, och idéer för att hantera framtida konkurrens.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

“Övertyga investeraren varför [projektet] är värd sin investering gentemot de andra förslag som han kan överväger,” säger Narasimhalu.

Cuaca tillade att vissa startups inte tror att deras planer igenom. “Några av grundarna har en stor vision, och de förklarar för mycket av deras långsiktiga vision i stället för omedelbar verkställighet plan”, sade han.

3. Klart-ledade exitstrategi, Startups måste också kunna illustrera hur och när investerare kan få sina pengar tillbaka som ett sätt att locka finansiering, påpekade Johnathan Lee, vice vd för kommersialisering och satsningar på Cradle Fund.

“En hel del av startup tycker bara att göra en börsintroduktion (IPO) som ett sätt att avsluta. Realistiskt i min erfarenhet, är det inte lätt, och endast ca 1 av 20 företag kan uppnå detta”, sade han.

Han tillade att det skulle vara mer möjligt för företag att positionera sig som förvärvsobjekt.

4. Var öppen för investerarnas förslag, Startups bör också vara öppen för ändringar i sina affärsmodeller och accepterar att deras idéer är inte alltid perfekt. “Du måste vara säker, men inte arrogant”, sade Narasimhalu.

Han tillade att han hade stött på många start grundare i det förflutna som var alltför defensiv och behandlades investerare som fiender eller gamar.

Inte vederlägga eller förringa förslag från en potentiell investerare. Han satsar sina pengar i ditt företag och vad han säger är av intresse för ditt företag, “SMU regissören rekommenderas,.. 5 Forskning värdering och timing, en realistisk värdering kommer att vara viktigt eftersom potentiella investerare kan förlora intresset om erbjuds en orimlig pris, rådde Cradle fondens Lee,. komma överens, Narashimalu noteras att startups kan överväga flera metoder för att utvärdera ett företags värde, såsom värde genom ombud eller med hjälp av ett pris till tal.

Han tillade att tidpunkten var också viktigt, inte bara när det gäller att bedöma investerare känslor men också företagets egen mognad. “Startups bör överväga andra alternativ såsom att gå för skuld i utbyte mot kapital om de har säkerhet för att höja skulden.”

“Det är klokt att använda antingen gratis statsbidrag eller vissa tidiga kapital från vänner och familj innan övergång till eget kapital för kapital. Det är oklokt att gå för eget kapital för kapital för tidigt, med tanke på att de inte skulle ha byggt upp tillräcklig värdering av deras företag “sade Narasimhalu.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer