Alliance bildades för att driva biometri

Ett antal kommersiella och statliga organ har gick samman för att främja utvecklingen av biometri teknik att mäta mänskliga drag för säkerhet och andra ändamål. Enligt ett uttalande från Hitachi, en av medlemmarna i det nybildade Biometrics Security Consortium (BSC), det fanns ett behov av gemensamma mål och standarder för att hjälpa marknaden för biometriprodukter växer.

Biometrisk säkerhet såsom ansiktsigenkänning har blivit allt vanligare i de allmänna utrymmena, och organ som International Civil Aviation Organization (ICAO) har rekommenderat antagandet av biometrisk identifiering i pass av 2004, sade uttalandet. Konsortiet, som består av 39 kommersiella och regeringsmedlemmar, vill man också främja biometri på nya marknader såsom inom hälso- och sjukvården och ubiquitous computing.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters