Android datorer och andra Windows-alternativa datorer är på riktigt

För år, decennier, kan du sätta alla alternativa datorer – Linux, Mac, oavsett – tillsammans och Windows skulle fortfarande slå dem med 10-1. Det var då. Det är nu.

Idag, Windows 8.x är fortfarande stannat ut på marknaden, Chromebook försäljningen har kommit från ingenstans att ta en tugga av low-end bärbara marknaden, och sedan finns det Android.

Du vet Android som nummer ett smartphone och tablett operativsystem. Fyra stora namn företag tror Android har vad som krävs för att bli en topp desktop operativsystem också. Dessa företag inkluderar, Lenovo och HP, världens nummer ett och nummer två PC-tillverkare. Två andra företag som du kanske har hört talas om, AMD och Intel, se även Android på datorn. Och lest vi glömmer, det är det här lite affärer som heter Google säkerhetskopiera Android.

Tänk på det: Fem av världens främsta teknikföretag tror att folk vill ha Android på sina skrivbord. Fyra av dem används för att räknas till Microsofts starkaste allierade. Tror du verkligen att de skulle trycka Android på datorer om de inte tror att det fanns en marknad där? Jag gör inte.

Varför? Tja, förutom Windows 8.x underlåtenhet att vinna marknadsandelar, Android har massor av applikationer. Även Mac OS X, den verkliga nagel i Windows sida genom åren, har bara en bråkdel av de program som Android leder till bordet.

Dessutom; ökningen av software-as-a-service (SaaS) apps, har gjort verkliga operativsystem som körs på en stationär mindre relevant. Om en skrivbords kan köra en webbläsare, kan det gå många toppaffärs program som Microsofts egen Office 365, Salesforce.com Customer Relationship Management (CRM) program, SAP Enterprise Resource Planning, etc., etc. Detta är exakt varför Chromebooks, den, Chrome webbläsaren ovanpå ett tunt skikt av Linux, har blivit allt populärare.

Speciellt ser jag hemanvändare och SMB anta Android datorer relativt snabbt. Företag kommer att flytta långsammare. Å andra sidan, är XP slut av stöd kommer snart. Även vid denna sena tidpunkt många företag inte har bestämt var de ska gå. Majoriteten kommer, jag är säker, gå med Windows 7, men jag tror att en betydande minoritet, säger 10 procent, kommer att välja i 2014 att gå med Android PC, Chromebooks, eller tabletter.

Så vad gör vi gå härifrån? År 2016, jag tror Windows kommer fortfarande att vara top dog. Som installerade basen inte går bort när som helst snart.

Stora debatten: Kan Android datorer störa PC-marknaden, kunde en Android skrivbordet ersätta din Windows PC, Windows och Android på en dator? Här är hur AMD och Intel planerar att göra det, Sex skäl till varför Android datorer kan vara störande, Den saknade massförstörelsevapen från Android PC: Full Chrome

Tyvärr för Microsoft, nummer två operativsystem, med en tvåsiffrig marknadsandel kommer att vara Android / Chrome OS. Då jag tror att Google kommer att ha samman dem. Även om Google har inte mellan de två plattformarna, kommer de fortfarande har överträffat Mac OS som det andra operativsystem för persondatorer med bred marginal.

Om Google håller dem split, jag se Chrome OS som nummer två. Vem som helst kan använda det och som mer och mer line-of-affärssystem blir webbaserade SaaS, kommer företagen att hitta Chromebooks lågt pris och kostnader för underhåll oemotståndlig.

Under tiden är Android kommer att bli populär med hemmet och SOHO användare. Det kommer att göra det möjligt för alla de användare som älskar Android på sina tabletter och smartphones för att njuta av samma program på sina datorer.

Så det är att år 2016 kommer det att bli uppenbart att Windows verkligen är på väg ut. Det är inte gått ännu. Det kommer fortfarande att vara viktiga i 2020, men de dagar då Microsoft skulle kunna kalla skott i PC-industrin kommer att ske.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

 Berättelser

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus