Apple att höja priset på mobilappar i appar under de närmaste 72 timmarna

Apple kommer att öka priset på mobila applikationer och appar som svar på valutafluktuationer.

I ett e-postmeddelande till iOS app utvecklare, sade iPhone och iPad tillverkare företaget behöver ibland för att uppdatera och justera priset på ansökningar värd App Store.

Inom de närmaste 72 timmarna, kommer priset på mobilappar och köp i appar ökar i Kanada, Israel, Mexiko, Nya Zeeland, Ryssland, Singapore och Sydafrika.

Meddelandet läser

Abonnemang kommer inte att avbrytas i Kanada, Nya Zeeland, Mexiko och Singapore. Strax innan medlemskap förnyar kommer abonnenter i dessa områden får ett mail från oss för att låta dem veta om prishöjningen med möjlighet att stänga sitt abonnemang. Abonnenter i Ryssland och Afrika kommer att behöva börja prenumerera på det nya priset.

Israel kommer inte att påverkas, som auto-förnybara köp i appar prenumerationer stöds inte där.

Det finns två nya prisnivåerna finns i de kanadensiska och Nya Zeeland appbutiker. Som rapporterats av The Next Web, i Kanada, till exempel, den lägsta primär en prissättning kommer att öka till $ 1,39 CAD från $ 1,19 baserad på priser från september förra året.

Prisförändringarna beaktas fluktuerande valutor, men det betyder inte vissa utvecklare kommer inte att gynna. I Rumänien har moms nu sjunkit från 24 procent till 20 procent, men app priserna oförändrade – ger utvecklare lite mer för deras innehåll.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Du kan visa en lista över prisförändringar i ditt område (PDF) i ett kalkylblad värd Cupertino, Kalifornien-baserade företaget. Prisförändringarna är baserade mot fluktuerande dollarn.

Läs vidare: Top Picks

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Port Fail VPN säkerhetsbrist utsätter din verkliga IP-adress, återförsäljare slog Volkswagen med grupptalan över skandal utsläpp, Bug gåvor: Vilket företag erbjuder forskare kontanter, ditt företag har drabbats av dataintrång. Nu vad;? 10 saker som du inte visste om den mörka webben

Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, rörlighet, i ny rörelse, kommer Apple inte avslöja öppning weekend iPhone 7 försäljning, innovation, Apples misslyckades mode chansning

I nya drag, kommer Apple inte avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

Apples misslyckades mode chansning