? Apple vs Android på WWDC 2015: Kan integritet, Proactive Assistant vinna vs Google Nu?

Apple planerar att vara lika aktiv med maskininlärning och sin mobila plattform och förutse dina behov. Fångsten är att Apples generalplan kretsar kring är mer mänsklig och ställt in integritetsfrågor.

Här är frågan: Vem litar du på? Och gör integritet oavsett om tjänsten är att vara till hjälp?

WWDC 2015 var en intressant kontrast med Google I / O. Google är ute efter att förutse dina behov och lära känna dig. Google ser också att integrera sina algoritmer och maskininlärning med allt från foton till musik till appar. Sök — och textannonser som går med det — är integrerat i hela plattformen. Med Google du alltid inloggad. Googles mål i en bild går så här.

Apple tog skott på Google metod för att vara proaktiv upprepade gånger. Apple musik kretsar kring människor och bra musik inte algoritmer och spellistor företagets chefer ogillas. Apple sade också att dess nyheter app inte kommer att vara bundna till ditt konto.

“News är utformad från grunden för att vara inriktade på din integritet”, säger Craig Federighi, senior vice president för programvaruteknik. Apple Pay baseras dels på bekvämlighet och hålla kortnummer säker. Om du tittar upp riktningar eller något annat, Federighi lovade det är anonym.

“Om vi ​​gör en sökning på din räkning, såsom trafik, det är anonym. Det är inte delas med tredje part. Varför skulle du göra det? Du är i kontroll”, sade han.

Positioner här är uppenbart. Android band för mycket till Google. Apple kan förutse dina behov utan strängar. “De bästa assistenter är proaktiva. I iOS 9 vi föra proaktivitet till systemet”, säger Federighi.

Den stora frågan är om kunderna bryr sig om sekretess strängar. Människor delar regelbundet information med alla. Dina data är den nya valutan. Det finns inga fria åkning.

Bakom huvud glitter: Fem saker du kan ha missat, iOS 10: Apples “största frigivning någonsin” för iOS, här är hur Apple planerar att skydda din integritet, Apple plockning av årets bäst utformade program, iOS 10 kommer att göra 40 procent av alla iPads föråldrad,? De goda och dåliga av Apple MacOS Sierra, watchOS 3,0 uppdateringar beskrivs,? Apple Pay breddar nå webben, konkurrerar med Amazon, PayPal, Apple gör sin AI pivot med Siri och iOS 10

Apple tänker klart det kan leverera en personlig upplevelse hela iOS 9 utan en direkt marknadsföring känsla. När allt kommer omkring, Apple säljer hårdvara, mjukvara, musik och program. Och Apple att inte behöver på marknaden till dig eftersom kontanter faller från skyn.

Federighi sa

Apple tänker dess integritet krok vs Google har så mycket ben som den öppnar sin sökning API för utvecklare. Apple gjort klart att när det gäller att söka det vet mer än det någonsin gjorde. Men löftet är att Siri kan doppa in i din värld, e-post, kalender och liv på ett sätt som kommer att respektera din integritet.

Sammantaget är Apples privatliv tema verkligen anmärkningsvärt. Men Google Nu har en vana att glädja också. I slutändan betyder integritet temat endast i den mån avvägningen vettigt. Oavsett om det är en Google-ID eller en Apple en, kommer avkastningen på att vara produktiv vägas mot inloggningar och spårning.

Säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters, säkerhet, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, säkerhet, Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år

WWDC 2016