Är det vettigt att dela upp den i två enheter?

Det har varit en ny term som kommer in i lexikon som för sent: “bimodal IT.”

Du kan tacka Gartner för denna nya term som definierar bimodal IT som “bruket att hantera två separata, koherenta typer av IT-leverans, ett fokus på stabilitet och andra på agility. Läge 1 är traditionell och sekventiell, betonar säkerhet och noggrannhet. läge 2 är utforskande och icke-linjär, med betoning på smidighet och snabbhet “, Foto:. Joe McKendrick

Så bimodal är det vanligt på lokaler och distribution å ena sidan, och new age moln, API, mobil och digitala å andra sidan. Det är den typ av personlighetsklyvning IT-ledare måste nu anta. Gartners Peter Sondergaard tyder på att startkulturen – med smidig och snabb IT – nu växer fram inom etablerade företag av alla typer och storlekar.

Men många IT-avdelningar kan inte vara i stånd att stödja dessa interna startups. Problemet är att “IT-organisationen inte kan förvandlas till en digital start natten och dessutom finns det en rad affärskritiska ansvar som det helt enkelt inte – och absolut inte – avyttra” Sondergaard påpekar. problemet är att den måste också ligga steget före skugga IT, tillägger han.

CA: s Dinesh Chandrasekhar tyder på att en bimodal tillvägagångssätt kan hjälpa till att lindra en hel del av de frågor som står inför dessa dagar. Detta tillvägagångssätt “tillåter två typer av IT samexistera på samma gång”, påpekar han. Den snabba IT-läget fungerar som ab överlagring av den första, se “att vi inte rippar och ersätter traditionell IT, som fortfarande har en viktig roll att spela i vår miljö.

Slutresultatet skäl för underhållande begreppet bimodal IT är inte till förmån för bättre IT, men att komma nära kunderna, som Louise Ng, CTO roll för moln och automationstjänster på HP, påpekar. Utmaningen är att övergången till bimodal det är lika mycket en organisatorisk processen eftersom det är teknik adoption. Sedan finns beslut om vilka processer är bäst lämpade för snabbare. Sådana beslut formas av “vertikal bransch de är i, compliancefrågor och begränsningar datasäkerhet, liksom risken och kostnaden för att flytta till en ny modell.”

Det är inte nödvändigtvis en delad 50-50, heller. Vissa företag kan ha 20% av sin IT fokuserade på new age-applikationer, andra kommer att ha mer. Men Ng avråder bygga väggar mellan nya och traditionella IT. “Att sätta en mur mellan vätska och traditionella IT gör det svårt att se till att du har en enhetlig riskhantering och data-säkerhetspolicy och styrning integreras över flera driftteam”, påpekar han. “Det gör det också svårare att få en enda ruta i sin klass bild av IT-verksamheten Flera NOCs inom en driftmiljö kan också driva upp kostnaderna och öka ineffektivitet -. Precis motsatsen till vad företagets IT vill.

Dinko eror, VP på EMC, har råd för att göra övergången till bimodal

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, Windows 10, Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering

Plattform val: “Inte varje program behöver hyper-skala, och faktiskt inte varje ansökan måste vara hyper-agile” eror säger. “En ny ram bedömning inom företagets IT kommer att hjälpa utvecklare att välja rätt plattform för sina ansökningar eftersom de utveckla och distribuera dem.

Applikations val: “Vissa program skulle gynnas av en” -läge överföring “och därför behöver re-engineering bedöma vilka av dessa som bör prioriteras för att ge maximal organisatoriska (och slutanvändare) fördel, tillsammans med vilka funktioner som bör prioriteras för migration eller. vara föråldrat, kommer att vara viktiga och nödvändiga delar av processen. ”

Strategisk planering för bimodal: “De flesta organisationer, oavsett om de har planerat det eller ej, fungerar i en bimodal sammanhang” eror påpekar att notera att många applikationer och system har helt enkelt lagts ut till externa molnleverantörer – “och nästan alltid sätta den utanför den direkta orkestrering och kontroll av verksamheten. att utveckla en övergripande plan för att flytta från denna kaotiska sammanhang en om att välja resurser strategiskt i en spårbar och förvaltas sätt, måste övervägas noga.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering