ASG ser gyllene framtid

Perth-baserade IT-tjänster fast ASG idag sa att det var säker på att det skulle vinna stora kontrakt inom en snar framtid och hade möjligheter i både statliga och privata sfärer.

Företaget i slutet av april plockade upp en fyraårig, ca AU $ 30.000.000 managed services affär för IT-infrastruktur med Institutionen för infrastruktur, transport, regional utveckling och lokalt självstyre.

Att vinna kom på baksidan av ett antal mindre kontrakt, främst med statliga myndigheter, men även inom den privata sektorn med stora grupper såsom Virgin Blue.

ASG har också betydande kontrakt med Qantas och Telco Hutchison.

ASG vd Geoff Lewis sade att gruppen hade meddelat över AU $ 100 miljoner nya affärer under första halvan av 2008 och förväntas resultatet (före skatt och avskrivningar) för att öka 43,6 procent till AU $ 16 miljoner år till den 30 juni.

Företaget fortsatte att bjuda på ett antal större kontrakt och var “övertygad om ytterligare framgångar under de kommande månaderna”, sade Lewis.

ASG är en av flera lokala medelstora IT-tjänster företag som har knäppa på hälarna på multinationella företag som IBM, CSC, Hewlett-Packard, Accenture och EDS under de senaste åren.

Andra utmanare inkluderar UXC, SMS och IT och Oakton. Företagen har gynnats av stora organisationer ökande önskan att bryta upp deras IT outsourcingavtal i mindre paket som kan hanteras av de mindre företagen.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze