Asiatiska trojaner attackerar U.K., varnar byrå

Enligt National Infrastructure Security Co-ordination Centre, har hackare i östra Asien utvecklades trojaner som försöker att stjäla information från vissa delar av den kritiska nationella infrastrukturen, vilket omfattar inte bara myndigheter utan företag inom finans-, transport- och telekommunikationssektorerna .

En rapport från NISCC sa: “Delar av Storbritanniens kritiska nationella infrastrukturen blir måltavla för en pågående serie av e-postburna elektroniska attacker Medan majoriteten av de observerade attacker har varit mot staten, andra brittiska organisationer,. företag och privatpersoner är också i riskzonen. ”

Trojanerna kan infektera datorer via e-post och webbsidor. E-postmeddelandena är oftast falska och verkar vara från nyheter eller myndigheter.

Företag som kör Microsoft-program är mest sårbara för attacker, sade NISCC. Den tillade att trojanerna skiljer sig från tidigare attacker men gav inte någon ytterligare information.

Roger Cumming, chef för NISCC, sade att attackerna har pågått under några månader.

Vi kan inte säga handen på hjärtat och identifiera vem som gör detta “, sade han.” För att namnge länder och skam dem, skulle vi behöva bevis som står upp i domstol. Detta skiljer sig från det du har sett – det är industriell styrka. Vi nådde en punkt där om vi skulle hjälpa de brittiska (företag), behövde vi göra (dem) medvetna om detta.

Vi har arbetat hårt för att få denna information i det offentliga rummet så fort som möjligt “, tillade han.” Majoriteten av attacker utnyttjar kända sårbarheter. Om det fanns ett ord att använda här, skulle det vara “patch.

Dan Ilett av Silicon rapporterade från London.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze