Att papperskorgar smarta skulle vara en smart idé

Corio avfallshantering, baserad i Moolap Victoria har avtal med tre viktorianska råd – Surf Coast Shire, Casey stad (statens största av befolkningen) och Glen Eira – till bensinrådsägda papperskorgar i parker, rekreationsområden, och high street shopping stålband. Det är totalt cirka 2700 fack utspridda över ett område på 2000 kvadratkilometer, nästan 1600 kvadratkilometer i Surf Coast rådet området ensam.

Bolagets Chief Operating Officer Peter Wilkes har genomfört teknik från Irlandsbaserade Smartbin, representerat i Australien av Newcastle-baserade företaget Fernlawn. Dessa enheter använder ultraljudssignaler för att känna av mängden skräp i papperskorgen och förmedla denna information som data över Telstra mobilnätet.

Corio tog över Surf Coast avtalet endast i November 2015 efter den tidigare entreprenören misslyckats med att hålla facken från överfyllda. Wilkes sade företaget för närvarande uppdraget att köra Lastbilar två skift per dag under högsäsong, ett skift per dag fyra dagar per vecka i axeln, och ett skift tre dagar per vecka i lågtrafik – ett kontrakt krav som införts av rådet efter den tidigare entreprenören dåliga resultat.

Problemet med Surf Coast rådet tyranni avstånd “, sade Wilkes.” Ingenstans är nära. Vi måste resa 40 minuter att komma till Winchelsea och det finns papperskorgar spridda över ett 10 km avstånd. Killarna måste resa 10 till 15 km ut ur deras sätt att betjäna ett par fack. Det är bara av deras erfarenheter som vi vet när fack kommer att vara fulla. Då får lokala evenemang att rådet inte skulle ha gjort oss medvetna om, och helt plötsligt fack är överfyllda.

Fyllda papperskorgar skapa mer än bara en skamfläck för allmänheten – de träffar Corio slutresultat eftersom det finns ekonomiska påföljder i sitt avtal om lagerplatser kvar att svämma över. Så bin övervakningsteknik har klart stor potential för effektivitetsökning.

Wilkes sade att råden var först ovilliga att anamma idén. “Råden var glada för oss att betala för det, men de förstod inte den långsiktiga nytta. Men Surf Coast var beredd att ge det en go. Så mitt mål är att prov det i Surf Coast, få fakta och siffror, och ta den till andra råd jag tror att det kommer att bli en no brainer det minskar bränsleförbrukningen,.. det minskar killarna sikt finns lägre underhållskostnader och lägre omkostnader..

En minskning av antalet bin tömningar är också sannolikt att göra lokalbefolkningen lyckligare. Wilkes sade han får klagomål från caféägare och allmänheten. “Vi kan inte gå in i ett köpcentrum före 07:00 och 08:00 folk är ute med sina lattes och det sista de vill ha ut på framsidan av caféet är en illaluktande lastbil tippkärl. De ringer upp mig men jag berätta för dem att ta upp med råd. ”

Corio har också testar de Smartbin ultraljudssensorer i stora, 30-kubik-meter kompakte fack i köpcentra. Wilkes förklarar att dessa är redan utrustade med ett övervakningssystem, men det är inte alltid tillförlitliga. Systemet känner av trycket som appliceras på komprimerings arm, använder den som en proxy för fyllnadsnivån, och skickar ett SMS. Däremot kan tillfälliga blockeringar utlösa en signal, vilket ledde till lagerplatser har tömts tidigare än nödvändigt.

Wilkes ser också ansökan om Smartbin tekniken i flera gående miljöer. “Vi gör en hel del händelser som Falls Festival [en årlig musikfestival i Lorne, Victoria]”, sade han. “Vi levererar dem alla med en mobil komprimator, och de ringer upp för att få det töms, men dessa människor inte är bekant med systemet, och de kallar på olämpliga tider: på natten, eller när spetsen är inte öppen sensorer skulle. lindra detta problem.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Stora händelser skapar ett annat problem för Corio. “Råd berätta det kommer att vara en händelse och de vill att deras lagerplatser töms före, under och efter får vi inte betalt extra för att göra det,. Det är en del av avtalet så att det skulle vara bra om. vi kunde titta och se vad som behöver tömmas.

Fernlawn grundare David Puxty sade avkänningsanordningar löpa från en litium C cells batteri som kommer att hålla dem i drift i cirka fem år signalerings gång per dag. De kan fjärr instrueras att öka frekvensen signalering, eller för att rapportera på olika fyllningsnivåer.

Sensorerna kompletteras med molnbaserad mjukvara som ger kunden med en karta som visar papperskorgar som behöver tömning, samt ruttoptimering programvara som visar förare den bästa vägen att ta. Detta kan sedan laddas ner till förarnas iPads.

“Det finns en hel del ruttoptimering programvara där ute, men det kommer att ta dig till fack som är tomma. Den stora steg förändring i effektivitet är att göra ruttoptimerings endast fack som behöver tömning”, säger Puxty.

IPad-appen gör också förare att rapportera när de tömma en lagerplats och denna information kan förmedlas tillbaka till driftcentralen och visas på en karta.

Puxty sade att detta kan vara särskilt användbart för att upptäcka olaglig användning av sopkärl offentliga av små företag som använder dem för att undvika att betala för bortskaffande verksamhetsavfall. “De väntar tills bin är tom då de går ut och fylla det med sin egen skräp och kalla rådet att säga att det behöver tömmas.”

Corio är ännu inte använder iPad-app, sade Puxty – det är fortfarande testar tekniken och bestämma hur många papperskorgar det kommer att förse med sensorer.

Fernlawn nu övervaka flera hundra behållare för mer än ett dussin kunder, varav cirka 100 kärl vid University of Newcastle genom facilities management företag bred och vid Australian National University genom avfallshanteringsföretag Suez. “Bred också använda vår teknik för att identifiera fack som underutnyttjade så att de kan omfördela dem till farlederna områden”, säger Puxty.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela