Australien förblir 21 på OECD bredbandsstatistik

Australien har varit i 21: a plats i bredbandsanslutningar i Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) för de senaste sex månaderna av 2011.

OECD placerade Australien 21 av de 34 nationer i de senaste statistik för bredbandsabonnemang per 100 personer i uppgifter släpptes igår.

Enligt statistiken har Australien 24,6 procent bredbandspenetration, med den stora majoriteten av dessa abonnemang kommer från DSL-anslutningar. Schweiz toppar listan, med 39,9 procent penetration, tätt följt av Nederländerna, på 39,1 procent. Turkiet placeras sist, på en 10,1 procent bredbandspenetrationsgraden.

Trots ökad bredbandspenetration med 0,6 procent från juni 2011 till december 2011, Australien var på, 21: a plats för 2011, efter att glida till den positionen från 18 i juni förra året.

Medan Australien är fortfarande låg i fast bredbandspenetration, är nationen att utföra mycket bättre i rankingen för trådlös penetration, kommer in på 8: e plats, med 74.4 trådlösa abonnemang per 100 personer i december 2011. Detta utgör 16,6 miljoner abonnemang, och är en massiv ökning från 64,8 procent penetrationsgraden i juni 2011. Korea toppar listan, med 100,8 trådlösa abonnemang per 100 personer.

Bara 0,42 procent av australiensarna är för närvarande tillgång till internet via en fiberanslutning, enligt de uppgifter.

Kommunikationsminister Stephen Conroy sade att siffrorna “förstärker behovet av National Broadband Network” (NBN).

“OECD: s siffror fortsätter att visa på vikten av att rulla ut NBN till alla australierna” Conroy sade i ett uttalande.

NBN snabba, prisvärda och tillförlitliga bredband kommer att hjälpa Australien stiga upp OECD bredbands ranking, även som andra OECD-länder att utveckla sina egna supersnabba bredbandskapacitet.

Shadow kommunikationsminister Malcolm Turnbull kontaktades för en kommentar, men hade inte svarat på i skrivande stund.

Liberal MP Paul Fletcher sade Conroy bör ta på sig skulden för Australien rankning.

“Stephen Conroy bredbandspolitik har haft nästan fem år att arbeta. Men på själva riktmärket han konsekvent markeras när i opposition, har Australien bredbandsprestanda förvärrats inte bättre”, säger Fletcher.

Conroy är som en medeltida läkare applicera blodiglar på en patient, och hävdar att om han bara fortsätter att göra mer av det patienten kommer att bli bättre.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze