Australiensiska regeringen kan inte rekrytera tillräckligt snabbt för öppen källkod

Tidvattnet vänder med hjälp av programvara med öppen källkod inom den australiska regeringen, enligt teknikchef John Sheridan, med avdelningar skiftande från att köpa proprietär programvara till att köpa stöd för öppen källkod såsom Drupal.

I sitt tal vid Forrester toppmöte För CIO i Sydney idag Sheridan sade att när han först steg i graderna i regeringen, öppen källkod var inte ett alternativ för regeringen, eftersom när det misslyckades, skulle det inte vara lätt att förklara för senatorer i senaten Uppskattningar.

“Du går till senaten Uppskattningar, senatorn säger:” Varför gjorde ditt system misslyckas Mr Sheridan? och jag säger, “Jo, faktiskt, var jag bara förlita sig på hjälp som jag skulle hitta på Internet genom att publicera frågor till anslagstavlan, och tyvärr ingen svarade tillräckligt snabbt”, “, sade han.

Men det har skett en förändring i hur regeringen närmar öppen källkod, sade han, med ökande utplaceringen av öppen källkod i serverrum och datacenter, men även i webb content management system, i synnerhet med hjälp av Drupal.

“Det finns ett företag i Canberra som har en fri Drupal öppen källkod distribution till stöd för regeringens webbplatser. En fördelning som stöder särskilda krav regeringen har i fråga om tillgänglighet, säkerhet, och därmed sammanhängande frågor. De ger naturligtvis stöd för det, och det är jag antar att deras affärsmodell “, sade han.

“Så populär är Drupal i Canberra vid det ögonblick då vi börjar att se utmaningarna i att få lämpligt kvalificerad personal eftersom de är så stor efterfrågan.”

En kort sökning av den australiska regeringen anbud hemsida visar att många olika myndigheter, inklusive finansdepartementet och avreglering, Institutionen för klimatförändringar, den australiska konkurrens- och konsument kommissionen och ministeriet för utbildning, sysselsättning och arbetsplatsrelationer har alla tilldelas kontrakt för arbete på Drupal plattformar.

Under, nuvarande regeringens politik, för projekt över AU $ 80.000, är ​​myndigheter skyldiga att överväga öppen källkod tillsammans med proprietär programvara, med de beslut som fattas på grundval av vad som ger mest valuta för pengarna. Sheridan sade att i många fall är öppen källkod bättre värde till regeringen än proprietär programvara nu att bättre stöd finns.

“De egna lösningar kräver en ökande avgifter, kräver dyra support eller underhållskostnader, och ofta mer avancerade eller populära funktioner – de som verkligen gör en affärs skillnad – kräver så mycket investering i tid och var så svårt att få folk att göra det i vissa fall, är det oöverkomligt dyrt eller omöjligt att få ut när du är i “, sade han.

Denna ändring öppen källkod har förändrat hur jag tror att vi gör affärer.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze