Australiska regeringen ångra vinst växling slå ner: Labor

Regeringen måste behålla ett paket för att stänga ner kryphål för företag som Google och Apple att flytta sina vinster utomlands och undvika inhemsk beskattning, enligt Shadow biträdande kassör Andrew Leigh.

Det; G20-mötet i Brisbane senare i år, kommer att titta på hur medlemsländerna kan dela information beskattning att slå ner på företag som använder den så kallade Double Dutch Irish Sandwich metod för att flytta sina vinster till låg beskattning länder som Irland.

Frågan har varit oro i Australien under flera år, med Leigh berättar kommittén för ekonomisk utveckling Australien State of konferensen Nation i morse att regeringen går miste om AU $ 1,1 miljarder intäkter idag på grund av dessa kryphål.

Han sade den förre Labor regeringen hade infört en “betydande paket” för att stänga en del av kryphål, och medan den nya koalitionsregering driver frågan i princip hade vänt några av de delar av paketet i regeringen.

Han sade att det fanns ett behov av att få ett internationellt avtal och se till att lokalt, reglerna var på plats för att förhindra att företag som Google och Apple från att flytta sina vinster.

“[Regeringens] fallet för åtgärder på G20-nivå skulle vara starkare om deras inrikespolitiska svar hade varit en positiv snarare än en negativ”, sade han.

De prata tal, men de är på väg bakåt i inrikespolitiska utrymmet.

Han sade att ankom på den australiska regeringen att säkerställa att det inte går miste om sin inkomst.

Tidigare Victorian Premier John Brumby sade den händelse att ett annat enkelt sätt för regeringar att förbättra sin budgetläget skulle vara att avsevärt sänka tröskeln för GST för online varor som köpts utomlands. Han sade att det skulle kunna bringas i överensstämmelse med det i USA eller Storbritannien, och nämnda motstånd mot det kostar australiska stater AU $ 1 miljard per år.

“Treasury har alltid hävdat att det är tekniskt omöjligt att göra det, men i verkligheten, jag tror att det är nonsens”, sade han.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze