Australiska regeringen preps IT-hårdvara panel

Den australiska finansdepartementet kommer denna månad att gå till marknaden för leverantörer att ansluta sig till en hel-of-government IT panel, som för första gången tillåter myndigheter att ansluta sig till ett huvud avtal IT för att undvika onödigt pappersarbete när du registrerar dig för flera paneler .

Panelen kommer att omfatta stationära och bärbara datorer, virtuella stationära enheter, bildskärmar, servrar, serverrack och installationstjänster, och är inställd på att ersätta skrivbordet hårdvara och tillhörande tjänster Panel, som löper ut 2015.

I ett blogginlägg på måndag, kallad Department biträdande sekreterare Yvette Sims för inmatning från industrin om förslaget om sina behov (PDF), som beskriver minsta förväntningar från hårdvaran som skall levereras till regeringen. Till exempel bör en vanlig stationär dator har en Intel Core i5-processor eller bättre, 4GB DDR3 RAM, och åtminstone 120 GB hårddisk utrymme.

De stationära bör också utrustade med Windows 7, Windows 8, eller motsvarande operativsystem, har myndigheten anges, men har sagt att operativsystemet val kommer att vara ett beslut som fattas av byrån begär skrivborden.

För tabletter, har regeringen sagt att det bör ha minst en 7-tums skärm, med 16 GB internt lagringsutrymme på ett minimum. Byrån har också begärt att det skulle vara “önskvärt” för tabletterna att ha åtminstone en USB-port och löstagbara batterier – varav Apples iPad har varken.

Som svar på, industri kritik, om behovet att underteckna och åter ansluta sig till flera paneler, och därmed sammanhängande kostnader som innebär, är regeringen ser också att anta en standard Head avtalet och avtalsvillkor i ett antal IT-paneler. Sims sade att detta skulle minska kostnaderna för företag att ansluta sig till paneler.

“Ekonomi för avsikt att anta en standard Head avtalet och avtalsvillkor i flera IT-paneler, med en komponent (eller modul) som behandlar villkor som är relevanta för den specifika panelen. Detta kommer att förenkla upphandlingsprocessen och minska rättegångskostnader för potentiella leverantörer, som behöver bara att ansluta sig till de villkor som Head avtalet en gång, “sade Sims.

Avdelningen tar emot synpunkter på om sina behov och huvudet avtalet utkast tills November 14, 2014.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze