Baillieu sänds $ 85 plan för Vic ICT

Den viktorianska regeringen har tagit av locket en $ 85.000.000 ICT attraktion och utveckling plan för att säkerställa att den tekniska branschen fortsätter att investera i den lokala ekonomin.

Delstatsregeringen har brutit Victoria teknik prioriteringar i tre områden: informations- och kommunikationsteknik, bioteknik och små teknik. Strategin syftar till att förbättra effektiviteten i Victoria, enligt Premier Ted Baillieu och minister för teknik Gordon Rich-Phillips, som statens befolkning börjar avta.

Planen kommer att se $ 85.000.000 värde av statliga pengar pumpas in i statens IKT-sektorn, som syftar till att lägga 1000 nya medarbetare i Victorias IKT-sektorn och öka värdet av statens teknikexportmarknaden till $ 150 miljoner dollar per år. Lägga 1000 anställda till statens IKT-sektorn kommer att se lokala styrka expandera till cirka 88.000 personer som arbetar inom mjukvara och tjänster, nätverk teknik, telekommunikation och forskning. Lägga $ 150.000.000 till IKT exportmarknaden kommer att se delstatsregeringen visa upp lokala tekniska landvinningar på viktiga internationella marknader som Silicon Valley i USA.

Den viktorianska regeringen ser också att få på den främre foten med lokal upptagning av National Broadband Network (NBN). Regeringen vill 1 miljon hushåll och företag att ta upp en “hög kapacitet bredband år 2015”.

Victorias omfamna av NBN kommer som den senaste salvan i en serie av dubbla budskap från den nya koalitionsregeringen. När Baillieu-ledda koalitionen tog makten i december valet 2010 rentvå den nya premiärministern lovade villkorat stöd till nätverket.

Ändå Rich-Phillips sade senare att han motsatte sig opt-out strategi som föreslagits av NBN Co, vilket innebär att invånare som ville vara ansluten till regeringens snabba bredbandsnät skulle behöva sätta sin hand upp för det som det utplacerades i deras förort .

Koalitionsregeringen verkar nu ha lagt partipolitik åt sidan och är helt bakom utnyttja fördelarna med NBN för att driva den lokala IT-strategi.

[NBN] har potentialen att generera ett antal kortsiktiga möjligheter i samband med nätets utbyggnad. Samt öppna möjligheter för IKT företag bör NBN också generera nya IKT-baserade lösningar och tjänster för företag i en rad andra industrier på längre sikt.

“The Victorian regeringen kommer att arbeta nära med IKT-sektorn för att stödja Victorian företag fullfölja möjligheter i samband med NBN projektet. I synnerhet kommer regeringen att stödja företag att utnyttja platsen för NBN Co National Operations Centre i Melbourne att få tillgång till större leveransavtal som nätverket rullas ut, “regeringen strategidokument läser.

Andra IT-initiativ som för en regering kontanter uppsving inkluderar $ 11.000.000 för ett digitalt Futures fonden att stödja samarbets nya teknikprojekt inom IKT-sektorn och en $ 18.000.000 stödprogrammet för att finansiera affärsprojekt som utnyttjar bredband med hög kapacitet som kallas Broadband-Enabled Innovation Program .

Koalitionsregeringen har också okaraktäristiskt belyst tidigare Labor regeringens rekord att locka IKT-investeringar till staten, utforma det på ett positivt sätt.

“Victoria ICT sektorn har uppnått en hel del under de senaste decennierna, att bli en viktig källa till IKT-forskning och bygga styrka inom mjukvara och tjänster, telekommunikation och interaktiva medier”, sade de två i ett gemensamt uttalande och tillade att tåget av framsteg måste Fortsätt.

“Men som med all ny teknik, är förändringstakten snabbt och nya IKT funktioner, enheter och applikationer växer fram på en nästan daglig basis. En relativt liten lokal marknad innebär också att Victoria ICT företag måste vara utåtriktad, med en stark exportfokus, “de två till.

I upptakten till valet december 2010 avslöjad dåvarande Labor regeringen en liknande plan för att locka IKT Victoria värt $ 110.000.000 i statlig finansiering.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze