Brasiliansk vetenskap och teknik ministeriet ser 2016 finansiering försvinner

Den brasilianska vetenskap, teknologi och innovation ministeriet (MCTI) lider en massiv budget skär som en del av regeringens beslut att sänka mer än R $ 21 miljarder ($ 5,8 miljarder) av de offentliga utgifterna.

speciell funktion

De senaste nedskärningar innebär att MCTI kommer att se en minskning av resurser av mer än R $ 1 miljard ($ 278,000) för 2016. Den nya budgeten på R $ 3,2 miljarder kan jämföras med R $ 7,3 miljarder ($ 2bn) som hade ursprungligen avsedd för avdelning i början av förra året.

Det är budgetplanering tid för teknik beslutsfattare som de ser framåt till nästa år och plan för var att fokusera sina IT-resurser för att göra den största effekten. Vi har perspektiv och forskning för att hjälpa till att informera dessa beslut.

budgetnedskärningar för ministeriet startade i maj 2015 och har hittills påverkat flaggskepps statliga program såsom det nationella programmet för tillgång till teknisk utbildning och sysselsättning (Pronatec), som har fokuserat på låga inkomster unga brasilianare, liksom Science utan gränser, som ger stipendier till brasilianska studenter vid utländska universitet och idrifttagning främja system Start-Up Brasil.

Andra strukturella förändringar har också påverkat MCTI under de senaste 12 månaderna: avdelningen är ute efter att göra 20 procent av arbetskraften överflödig och har redan släckt vissa underavdelningar såsom IT-politiska kontor, som var ansvarig för arbetet kring politik sådana som Internet regler för.

I oktober 2015 var föga kända politiker Celso Pansera valdes som femte brasilianska Science and Technology minister i fyra år. Hans parti, PMDB, drog sig ur president Dilma Rousseff styrande koalition förra veckan och förbjöd sina medlemmar att behålla några minister roller.

Men Pansera – som också utreds för korruption – har redan sagt att han har för avsikt att avgå.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze