Brasilianska regeringen avstänger internationella tech stipendier

Den brasilianska regeringen att avbryta en av sina huvud utbildningsprogram som en följd av lågkonjunkturen i landet för närvarande upplever.

Vetenskap utan gränser (SWB) – en storskalig riks stipendieprogram som lanserades 2011 med målet att skicka brasilianska studenter till toppen utländska universitet inom vetenskap, teknik, teknik, matematik och kreativa industrier – kommer att upphöra på obestämd tid, den undervisnings~~POS=TRUNC ministeriet~~POS=HEADCOMP sade.

De 35.000 stipendier till studenter som för närvarande utomlands kommer att upprätthållas. Uppenbarelsen kom under ett möte i FN: s kommitté för barnets rättigheter.

Om R $ 6,4 miljarder ($ 1,5 miljarder) spenderades på SWB under de första fyra åren. Vissa 87,364 stipendier delades ut, varav 68,862 gavs till studenter spenderar ett år vid universitet i hela världen.

Dollarn vandra i förhållande till den brasilianska valutan, real, har ökat kostnaden för att skicka studenter utomlands. Dessutom undervisningsministeriet uppgav att regeringen reviderar målen för sina program “med tanke på den ekonomiska verkligheten i landet.”

Vetenskapen utan gränser program förnyades förra året att erbjuda 100.000 stipendier till slutet av 2018 – det första målet var att ge 101.000 studenter med möjligheter till slutet av 2014.

Tidigare i år meddelade regeringen att den skulle minska omfattningen av sina utbildningsinitiativ. Detta inkluderade SWB, liksom det nationella programmet för tillgång till teknisk utbildning och sysselsättning (Pronatec), som har fokuserat på låga inkomster unga brasilianare och har spelat en viktig roll i att skapa nybörjar färdigheter för att fylla landets lucka expertis inom IT-sektorn.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze