Budget 2010: $ 300m obligationer emissions att finansiera NBN

I kvällens budget, har den federala regeringen avslöjade planer på att utfärda $ 300 miljoner infrastruktur obligationer för att finansiera byggandet av National Broadband Network – men har lämnat några andra detaljer med anknytning till sitt flaggskepp NBN projektet.

Den 7 april 2009 meddelade regeringen att dess investering i NBN Co skulle delvis finansieras genom utgivande av Aussie infrastrukturobligationer till både hushåll och institutionella investerare, “regeringen sade i budget papper släpptes i kväll.” Under 2010/11, $ 300.000.000 av denna investering kommer att finansieras genom Aussie infrastrukturobligationer.

Budgeten papper tillade att NBN obligationer inte skulle identifieras separat från normala Commonwealth statspapper när de utfärdades – men skulle rapporteras i årliga budget uttalanden.

Medan regeringen uppgav finansieringen av obligationer skulle ges av institutionella och andra grossist investerare, noterade också att hänsyn “för närvarande ges” till erbjudanden av Aussie Infrastruktur obligationer till hushålls investerare.

I allmänhet fanns några andra objekt som är relaterade till den NBN projektet i budgeten.

Även om regeringen tros ha tilldelats flera inbetalningar för att hjälpa NBN Co med byggandet av nätet, flydde det behöva lämna uppgifter genom notering NBN projektet i vad som kallas säkerhetsreserv – en ersättning som huvudsakligen hålls på speglar “förväntade händelser som inte kan hänföras till enskilda program” under budgetförberedelseprocessen.

Budgeten papper noterar att säkerhetsreserven ingår avsättningar för framtida kapitalinvesteringar i NBN, men sade att de inte kunde vara detaljerad. I årets budget, verkade regeringen att fördela $ 1,19 miljarder totalt säkerhetsreserv.

“Detta är under förutsättning att regeringens slutliga svar på genomförandet studien och därmed inte avslöjas” tidningarna tillstånd.

I sitt eget uttalande, kommunikationsminister Stephen Conroy sammanställt några mindre medel för att hjälpa till att bana väg för NBN – till exempel, $ 12.900.000 under fyra år kommer att ges till sin egen avdelning och $ 2.100.000 till finansdepartementet och avreglering för att finansiera politiska och rättsliga stöd, övervakning av dess regionala kontrakt ryggrad med NextGen Networks och hantera regeringens aktieinnehav i NBN Co

Den australiska konkurrens- och konsument kommissionen får $ 24,0 miljoner under fem år för att upprätta och administrera föreslagna föreskrifter för NBN.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata