Budget 2011: Vänligen sir, kan det ha lite mer?

IKT branschexperter och analytiker har märkt den federala regeringens 2011/12 “ansvarig” budget som en bra start för IT-investeringar som behöver följas upp med ytterligare initiativ i den digitala ekonomin.

(Credit: Josh Taylor / webbplatsen Australien)

Det finns några bra mindre åtaganden i denna budget som fokuserar på medborgarengagemang och bygga gemenskap förtroende, men vi måste leverera mycket mer “, säger australiska Information Industry Association vd Ian Birks.

“Den” berätta en gång “hela-of-government kontakt initiativ genom finansdepartementet, justitiekanslern program för att leverera regionala rättshjälp via videolänk, och förlängningen av bredband för seniorer initiativ, är alla bra sätt att skapa en nationell strategi för teknik som kommer att undvika de fallgropar att utveckla separata program i isolering “, tillade han.

Birks sade att AIIA förväntade mer IKT-investeringar för att visas i den digitala ekonomin strategi att släppas av kommunikationsminister Stephen Conroy senare denna månad.

Påståenden om jämmer och elände för offentliganställda före budget meddelanden var starkt överdrivna, enligt Ovum offentliga sektorn forskningschef Kevin Noonan.

Den verkligheten är att det finns ingenstans så svårt en situation som vi trodde. Jag har gått igenom de personalprognoser och även om vi har effektiviteten utdelning, det återspeglas inte i personal siffror för nästa år.

IT kontrakt och rekrytering Association vd Julie Mills sade att pengarna investeras av regeringen för utbildning på arbetsplatsen för att ta itu med kompetensbristen var bra, men behövde riktas korrekt för att säkerställa att mogna åldersgruppen lockas tillbaka, och att arbetsgivare ges incitament för att träna.

Det går bra att lägga pengar där, [men] vad jag vill se är hur de faktiskt kommer att rikta det, eftersom det har varit projekt inom detta utrymme innan, men jag vet inte att pengarna har källsortering.

Mills sade att hon förväntade sysselsättningstillväxten i landets huvudstad för IKT-arbetare som ett resultat av någon av de projekt som tillkännagavs i går av regeringen.

“De särskilda IT-projekt som har finansierats i denna budget förefaller mig peka på en tillväxt på IKT sysselsättning i Canberra, och exponentiellt som kommer att leda till en större engagemang med IT-rekrytering sektorn”, sade hon.

Noonan sade att de medel i budgeten för att konsolidera IKT för Medicare, Centre och Child Support Agency i Department of Human Services visade att regeringen hade tagit en annan för att köra effektivitet, en som var inte längre inriktad på “raka snitt och åtstramningar “.

Några av de saker som “berätta en gång” och informationen går över alla organ om att konsolidera närvaro på webben och telefonen närvaro. De kommer helt klart att skapa effektivitetsvinster om att arbeta smartare och inte bara enkel åtstramning.

I februari, Australian Financial Review rapporterade att Human Services biträdande chef för ICT-tjänster John Wadeson övervägde pension, men med tanke på omfattningen av konsolideringsprojekt Gartner regering analytiker Steve Bittinger sade att Wadeson var troligen under tryck från den avdelning stanna kvar.

Eftersom storleken och komplexiteten i stora projekt går upp, går risken upp också. Dessa DHS projekt är bland de största i Commonwealth regeringen. Situationen kompliceras ytterligare av antalet samtidiga aktiviteter pågår på en gång. Om [Wadeson s] pension händer, väcker det frågan om vem som kommer att leda dessa betydande och riskabla IKT insatser på DHS?

Australian Computer Society president Anthony Wong var nöjd med uppmärksamhet Migrationen i budgeten.

“Det är en välkommen satsning på kompetens i årets budget, inklusive tillkännagivandet av ytterligare 16.000 kompetenta migranter för att lindra regionala Australiens pågående kompetensfrågor. Medan Migrationen är uppmuntrande att många företag och samhällen, lämpliga normer för praxis bör tillämpas på samreglering mellan industrin, IKT yrket och regeringen “Wong sade i ett uttalande, varnar att regeringen bör arbeta för att förbättra IKT-utbildning i Australien för att ta itu med kompetensbristen på lång sikt.

Med tanke på ICT: s växande betydelse för ekonomin med utrullningen av NBN, behöver uppmärksamhet ägnas åt kompetensbrist inom IKT-sektorn “, sade Wong.” Vi välkomnar kontinuerlig dialog med regeringen i detta område för att hjälpa till med relevant kompetens som matchar .

Men AIIA s Birks sade att en lantlig kvalificerade invandrare boost skulle ha liten inverkan på den tekniska sektorn på kort till medellång sikt, med IKT-kompetens i hög efterfrågan i städerna.

Regeringen öronmärkt också $ 14.400.000 under de kommande fem åren i budgeten för att skapa en ny e-mentalhälsoportal för att hjälpa människor som lider av psykisk sjukdom att hitta och få tillgång till sjukvård, samt ge online-utbildning och stöd till allmänläkare och kliniker. Denna finansiering möttes med, och godkännande av, global teknikjätten CSC.

“Fortsatt finansiering av denna storleksordning är ett stort steg mot att ge australiensiska konsumenter och hälso- och sjukvårdssystemet för att uppnå en friskare befolkning och ett hållbart system för hälso” CSC nationell chef för hälso- och sjukvårdstjänster Lisa Pettigrew sade.

I en tuff budgetår, är det glädjande att se regeringens åtagande att e-hälsa är orubblig. E-hälsa verklighet som skapats av regeringen i förra årets budget kommer att säkerställa att moderniseringen av Australiens sjukvårdssystemet kommer att vara på väg senast den 1 juli 2012.

Regeringens tillkännagivande av $ 61.400.000 i finansieringen av investeringar i smarta vägar infrastruktur ser ut att riktas direkt mot IBM, enligt Gartners analytiker Kristian Steenstrup, särskilt med tanke på Big Blue arbete i Queensland för att förbättra statens vägar.

Det är en extremt IBM vänlig fraseologi. Det kommer nästan över som en färdig uppgörelse, baserat på formuleringen av den “Steenstrup berättade webbplatsen Australien.” Kanske var det oavsiktligt, och ordet “smart” är inte upphovsrättsskyddat av någon ännu … men det verkar vara en anmärkningsvärt IBM vänliga uttalande att göra.

IBM är de människor som har gjort mest buller och gör det mesta aktiviteten om det, så all heder till dem.

Steenstrup sagt, eftersom det är svårt för privata företag att hitta en vinst i att göra vägarna mer effektiv, var det logiskt för regeringen att investera i ett sådant program. Men han varnade att regeringen kan stöta på svårigheter när integrera IT-system i de operativa system som används för att hantera vägar.

Där gummit träffar vägen är där du börjar att integrera dessa system och de är inte plug-kompatibla. Det har aldrig gjorts tidigare.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze