Citrix nöjd med CloudStack flytta till Apache

I april 2012 beslutade Citrix att donera sin CloudStack plattform till Apache Software Foundation (ASF) och relicence programvaran under Apache License.

Två år senare, Citrix grupp VP och GM för molnplattformar grupp, Sameer Dholakia, berättade webbplats på företagets senaste Synergy konferens att flytten har varit fördelaktigt för hälsa och vitalitet av projektet.

Att arbeta i Apache, fann vi det stora “Dholakia sagt.” Vi ville vara Apache i molnet -. Det finns Apache Hadoop, det finns webbservern Apache, det finns Apache Tomcat – killarna har skapat standarder i öppen källkod gång på gång under en länge sedan.

En del av anledningen till att de har möjlighet att göra det, är att de har en beprövad formel för hur man gör det i en utvecklare-centrerad sätt. Vilket är, kodreglerna.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

En av anledningarna till att Citrix flyttat över till ASF, sa Dholakia, var på grund av ett utseende som Xen kördes av Citrix, och det var inte nödvändigtvis är så. Han sade att i ASF, det finns inget sätt att någon leverantör kan utöva något inflytande eller kontroll över ett projekt, och det har varit en bra process för att bygga gemenskap.

Ingen överraskning, det är inte lätt som en leverantör som används för att kunna styra en produkt på ett visst sätt “, säger Dholakia” Det är en noggrann process, är det en mycket tydlig process, jag tror att det faktiskt har förbättrat vår hastighet, och vår stränghet .

Om du är bekant med Apache, måste du rösta på utsläpp, och du kan åsidosätta om det finns en majoritet, kan du fortfarande gå för det om någon sätta ett minus en, men bra gemenskap praxis är att gå räkna ut varför de sätter minus ett, och fixa det.

Du får bara en mycket bättre produkt på backend.

Det är inte alla rosor och ära för Citrix dock. Dholakia tror en av nackdelarna med ihopkoppling med en sådan kod fokuserad grunden är en brist på marknadsföring expertis, på en marknad full av moln fundament med stora budgetar.

Det finns kompromisser, men netto-net vi är fortfarande mycket nöjda med flytten.

En fördel med öppen källkod, i Dholakia uppfattning är att ha potentiella kunder sälja sig på fördelarna med att köpa betald support, och närmar sig företaget själva.

Det är en stor sak för Citrix, och det är en av de stora punkterna i öppen källkod hävstångseffekt. Den kommer ut i naturen, och vi har väl över 200 betalande kunder på vår Citrix Cloud Platform, som är vår kommersiella distro, kan du tänka på det på det sättet, men det finns hundratals mer i naturen på bara öppen källkod.

Trots att rampljuset från konferensen absorberas av sin nya, arbetsytan Services desktop-as-a-service, och, XenMobile 9 produkter, Dholakia sade att molnet och mobil har alltid, och kommer att fortsätta att gå hand i hand.

Jag tror att det i grund och botten, är vår uppfattning att mobil och moln är två mycket närstående och förstärknings trender “, sade han.” HTML5 låser större möjlighet till rörlighet, och på grund av detta upplåsning av större rörlighet, det kommer att köra mer arbetsflöde på back-end av ett stort moln, och därmed blir det oss.

Det finns en bestämd korrelation.

Upplysningar: Chris Duckett reste till Synergy 2014 som gäst på Citrix.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin