Cyberpower PC Syber ångmaskin att leverera Windows 8.1-system

När Alienware travade ut, dess omformats Alpha-system, på E3 förra veckan, skulle vi ha gissat sitt svar på, Valves Steam Machine förseningar, kan vara början på en trend. Hör och häpna, är Cyberpower PC tydligen göra något liknande med sin Syber konsol PC.

Mer än ett dussin leverantörer har meddelat att de har gått samman med Valve för att producera Linux SteamOS-drivna datorer och spelkonsoler. Hit sin första vågen av enheter.

Med ventil försena den officiella lanseringen av sin ångmaskin plattform för att föra PC-spel in i vardagsrummet, på grund av fortsatta tweaks till sin Steam Controller och SteamOS har sina partners tillhandahåller ångmaskin system började göra andra arrangemang så att de inte samlar damm tills nästa år. Liksom Alienwares Alpha är Cyberpower planerar att leverera Syber med Windows 8.1 installerat, enligt MaximumPC. Naturligtvis kommer det att kunna köra SteamOS när den är klar, men Valves hemmabiovänlig OS är fortfarande i beta.

För att kompensera under tiden, både Alpha och Syber utnyttjar ånga Big Picture Mode för att optimera utdata från datorn för en HDTV. Syber kommer också att ha en startpunkt pris som liknar Alienware, men en touch högre: $ 599 kontra $ 549 för Alpha. Medan vissa av de specifikationer är likartade för de respektive bas konfigurationer (4 GB RAM, 500 GB hårddisk) ger Syber lite mer flexibilitet när det gäller grafikkort. Alienware sätter en anpassad, icke-uppgraderingsbar kortet i Alpha, men Cyberpower använder off-the-shelf komponenter som AMD Radeon R9 270 eller Nvidia GeForce GTX 750 Ti.

Linux-baserade spelkonsol (Gallery)

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, hårdvara, Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop, Windows 10, Microsoft Windows 10 “Redstone 2 test bygga 14915 nu tillgänglig för persondatorer, telefoner

Den senare kommer i en något dyrare version ($ 100 extra) som byter ut AMD-processor för en Intel Core i3-4150 och fördubblar RAM och hårddiskutrymme. Priset för endera konfigurationen kommer att innehålla en bunt tillbehör, inklusive en styrenhet och eventuellt en fjärrkontroll, men Cyberpower inte har bekräftat de specifika objekt i bunten. (Alpha kommer med en Xbox 360-handkontrollen som en del av sitt pris.)

Cyberpower säger att det beslutat att erbjuda Syber systemet med Windows 8.1 på grund av kundernas efterfrågan efter det visade upp ångmaskin, under CES. En missad möjlighet för Valve kan vara en chans för Windows 8 att gå in i vardagsrummet i en ganska smärtfritt sätt, som Alienware och Cyberpower förmodligen inte kommer att vara den sista att eftermontera sina Steam Machines att leverera detta år – snarare än på Valves schema .

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop

Microsofts Windows 10 “Redstone 2 test build 14915 nu tillgänglig för datorer, telefoner