Din iPhone 6 har en barometersensor och det här vädret app vill använda den

En av sensorerna Apple lades till sina nyaste iPhones mäter lufttrycket. Det är praktiskt att titta på lokala väderomslag men det är ännu smidigare när data från tusentals iPhone 6 och 6 Plus telefoner är publiken anskaffas, säger mörk himmel.

Företaget gör vad som är en av mina favorit väder apps på grund av sin mycket noggrann hyper-lokal väderinformation. Med hjälp av olika källor och användarrapporterade väderförhållanden, är mörk himmel ofta korrekt förutsägelse exakt minut när nederbörden kommer att starta eller stoppa.

Med den senaste programvaruuppgradering, mörk himmel vinner några visuella funktioner – till exempel en 24-timmars väder tidslinje för din specifika plats – en daglig väderöversikt alternativ och möjligheten för nyare iPhones att skicka in barometertryckdata.

Företaget säger att om du väljer, kommer tryckavläsningar regelbundet lämnas till Dark Sky att hjälpa till att skapa ännu mer exakta väderprognoser. Före detta, mörk himmel förlitade sig på vad den säger är “regeringen kör” väderstationer samt användar lämnat uppgifter.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Problemet med den förra är att det helt enkelt inte finns tillräckligt platser för hyper-lokal service att använda och den senare krävs en manuell process.

Det finns fortfarande i appen, när som helst, kan du rapportera vädret för din plats men det tar lite ansträngning. Genom att låta din iPhone 6 eller 6 Plus att lämna tryckinformation, det händer automatiskt.

Dark Sky kostar $ 4,99 på iTunes App Store och jag hade utan tvekan att betala för det när jag hörde hur exakt det var.

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har kontrollerat det att se hur mycket tid jag har för en körning innan regnet börjar falla. De flesta gånger, är appen plats på. Lägga till data från barometer i ett stort antal av iPhone kommer bara lägga till noggrannhet, så räkna med mig.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik