? Docker chef operatör: Varför öppen källkod behållaren projekt tar en ny form

Steve Francia: Bättre samhällsrelationer, Docker.

Mer på Docker

Med en fyrdubbling av bidrags under det senaste året, har öppen källkod Docker container projekt presenterade en ny struktur som syftar till att hantera den accelererande tillväxt.

Omorganisationen, som i sin tur gick genom samhället designprocess, syftar till att öka Docker öppenhet och tillgänglighet, och att projektet att öka i storlek kraftigt utan att påverka centrala egenskaper, såsom svarstider och god kommunikation.

För att uppnå dessa mål är en triumvirat av chefsarkitekt, chef ansvarig och chef operatör tar tyglarna: Docker grundare och CTO Solomon Hykes, skaparen av nyckel Docker projekt libcontainer Michael Crosby, och tidigare MongoDB chefs utvecklare förespråkare Steve Francia.

“Solomon kommer att fortsätta att driva visionen för projektet och lägga ut arkitekturen Michael kommer att vara den tekniska kvaliteten keeper -.. Han är dörrvakt Han har redan varit att som en underhållare, men som chef ansvarig han kommer att vara ansvarig för allt detta, “Francia, som anslöt Hamnarbetare i den senaste månaden, sade.

“Mitt jobb är allt annat runt omkring så en delmängd av det skulle vara bättre dokumentation, en större och bredare gemenskap, bättre samhällsrelationer -.. Det är verkligen något som går runt det”

Genom att automatisera skapandet och distribution av program i behållare – en lättare vikt form av virtualisering – Docker är utformad för att fria utvecklare från mjukvara och infrastruktur beroenden, minska kostnaderna och skapa effektivitet i processen.

Samt dag till dag verksamheten fungerar Francia som utgivningen och arbetar med Docker Governance Advisory Board, eller DGAB.

Microsoft januari Azure uppdateringar: Docker, Key Vault, stora VMS, utan PaaS, är Docker bara en massa containrar, Parallels antar Docker i nästa Cloud Server release, IBM slår Docker affär och rullar ut sin egen behållare beta; AWS dubblar ner på Docker teknik, lanserar EC2 Containertjänst

“Docker har just nu en av de bästa svarstider – så långt som kommunikation och tillbaka till samhället – som jag någonsin har sett i öppen källkod och det är vad som står på spel här,” sade Francia.

Lanseringen av nya orkestrering verktyg kommer att förenkla saker för alla som försöker att skapa och hantera distribuerade applikationer gjorda av flera behållare, enligt Docker VD Ben Golub.

Solomon är en av de stora bidragsgivarna till projektet. Han har varit arkitekten sedan starten och han är också dragits i en mängd olika riktningar på sin tid.

“Som laget blir överväldigad, kommer svarstiden naturligtvis gå ner och det är vi försöker hålla ribban så högt som det har varit, vilket är uppriktigt sagt ovanligt på den omfattning som vi är på.”

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Samt att ha tillbringat tre år att utveckla samhället för öppen källkod NoSQL databas MongoDB, Francia byggde också den populära Go-baserade Hugo webbplats motor.

På Mongo upplevde vi liknande snabb tillväxt. Docker är faktiskt snabbare än Mongo. En av orsakerna till att de var intresserade av att föra mig på är det faktum att om man ska dra paralleller med något i historien som har upplevt den sortens tillväxt är det MongoDB, som innan Docker jag skulle säga är desto snabbare växande öppen – source-projekt som jag känner till.

“Nu Docker gör det nära till dubbelt så snabb så långt tillväxten går. Det känns nästan som natt. Det finns en hel del utmaningar som följer med det. På Mongo kände jag att vi skrev boken på det som vi gick. Mongo gick den vägen innan och vi kommer definitivt att dra på några av de erfarenheter det. ”

Antalet Docker projektbidrags uppgår nu till knappt 740. Under 2014 projektet bearbetas över 5000 dra förfrågningar, varav hälften kom från personer som inte arbetar för Docker Inc. Enligt Docker, har projektet nu genererat mer än 20.000 projekt, inklusive UI, ramar förvaltnings- och övervakningsverktyg, och mer än 85.000 Dockerised appar.

Francia sade att projektet kommer att fortsätta fokusera på utvecklare och DevOps samhällen.

“Min filosofi har alltid varit om du kan skapa rätt erfarenhet, då människor kommer att vara glad och de kommer att fortsätta att göra saker. Jag vill att folk ska känna sig välkomna. Jag vill att folk ska känna att de har stöd.” Francia sa.

Det kan vara en antyder sak att försöka sätta dig där ute och bidra till ett stort projekt i ett relativt nytt språk. Så ge människor bekvämlighet och stöd de behöver och hjälp. Många projekt säger nej till en massa bidrag. Vårt svar kommer inte att finnas någon. Det är, ‘Här är hur man får en ja “.

“Då samma sak på användarsidan. När människor först anta Docker och prova det för första gången, vill jag den erfarenheten att vara spektakulära, vill jag dem att göra backflips. Det är där jag börjar och sedan jag arbeta baklänges därifrån . ”

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar