Död i internetåldern: Hur man förbereda sig för en digital afterlife

Döden är en skrämmande tänkte oavsett vad. Men för dem av oss som bor lyckligt i internetåldern av sociala nätverk och e-postkonton, blir dödligheten ännu mer skrämmande när vi slår på ödet för vår digitala existens.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Utan rätt mängd beredskap och klartänkt förutseende, kan en digital liv kvar övergiven orsaka en hel del … besvär.

Inte bara är det risk för bedrägerier och identitetsstöld med en ovårdad digital afterlife, men det finns också möjlighet att exponera vår mörkaste, digitala hemligheter till intet ont anande (eller alltför nyfikna) nära och kära.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

OK, kanske vi inte alla har hemligheter lurar i våra olika inkorgar. Men den i hopp om att upprätthålla en viss grad av sekretess efter döden måste vidta åtgärder innan reaper kommer knackar.

Google, Facebook, Twitter och andra platser har olika strategier för att hantera med avlidna användare, så vara medveten om några av alternativen hjälper dig att behålla kontrollen över din information – även från graven.

Google: Företaget bakom Gmail, YouTube och Google Plus har skapat en funktion som kallas “inaktiva konton”, som gör det möjligt för användare att avgöra ödet för sina konton när de har avlidit eller om kontot blir inaktiv under en längre tid.

Funktionen låter användaren välja att ha sina data raderas efter tre, sex eller 12 månader av inaktivitet. Det ger också möjlighet att låta en utsedd person att ta emot data efter en viss tid.

Innan du tar bort data, kommer Google skicka en varning till en sekundär e-postadress eller ett telefonnummer om en tillhandahölls. I fall av död, kan varningen även sändas till en älskad.

Facebook: Den sociala nätverk jätte lägger stor vikt vid användarnas personliga integritet, och detta medför även efter en användare dör. Facebook ger användarna möjlighet att välja en “äldre kontakt” för att leta efter konton obduktion.

Dock måste en kär begära att ett konto “memorialized” i händelse av ett dödsfall för att arvet kontakt möjlighet att träda i kraft. Även då kommer ingen att kunna logga in eller ändra några inställningar, till exempel lägga till eller ta bort vänner eller ta bort innehåll. Befintliga sekretessinställningar kommer även föra över och kan inte ändras.

Arvet kontakt kan bara skriva en nålas post, svara på vänförfrågningar och uppdatera pro genom en särskild “hantera” -funktion. Dessutom kommer Facebook inte visa en memorialized konto i dess “personer du kanske känner” avsnitt kommer inte heller att skicka födelsedagspåminnelser.

Twitter: microblogging webbplats anges uttryckligen att det inte kommer att ge kontoåtkomst till alla oavsett hans eller hennes relation till den avlidne.

Dock kommer Twitter inaktivera ett konto om kontaktad av en familjemedlem eller en person som har rätt att agera på uppdrag av en egendom. För att göra detta, måste personen presentera Twitter med en dödsattest samt en “kort beskrivning av de uppgifter som bevis kontot tillhör den avlidne” per företagets policy.

Efter 30 dagar, är en avaktiverad Twitter-konto permanent. I vissa fall, Twitter säger att det kan också ta bort bilder av avlidna personer som fortsätter att cirkulera på webbplatsen.

Ytterligare rättsliga alternativ: Om konto garantier finns inte på plats vid tidpunkten för dödsfallet, frågan om kontoåtkomst och data ägande förvandlas till en rättslig fråga – och det kan bli riktigt invecklad.

Enligt Hillery Nye, chefsjurist och Chief Privacy Officer för platsbaserade appar tillverkare Glympse, är det bästa scenariot när någon registrerar fullmakt (POA) över till en familjemedlem eller egendom testamentsexekutor och anger specifikt att POA inkluderar tillgång till digitala egenskaper.

Detta gör det möjligt för dem att ta över eller stänga dessa konton, som de finner lämpligt, och hindra dem från att missbrukas “, säger Nye.” Utan en fullmakt, kommer dina arvingar sannolikt måste få ett domstolsbeslut för att få denna typ auktoritet.

Nye noterade om POA inte uttryckligen tillämpas på digitala egenskaper, då förvaltaren av en egendom skulle kunna få kontroll över dessa konton.

“I de flesta fall är det förmodligen inte vad du vill”, sade Nye.

Så vad händer om det inte finns någon egendom plan eller levande kommer? Det näst bästa alternativet är att välja en pålitlig vän eller familjemedlem och förse dem med tillgång till information till dina olika konton och detaljer om vad man ska göra med dem.

Vi håller tala om för folk att skydda sina lösenord, men i denna situation du vill ha en person som ansvarar för din digitala livet efter detta “, säger Ruth Carter, en sociala medier advokat baserad i Phoenix.” Du vill vara säker på att någon har tillgång till din lösenord och kan bestämma vem som får rättigheterna till dina bilder och annat innehåll som du har skapat.

För dem som gör absolut inga förberedelser för sin digitala livet efter detta, öde deras tillgångar skulle en dag beslutas av lag. Alltmer har tillståndlegislators i USA har försökt att anta politik för att ta itu med frågan om digital åtkomst till kontot efter döden.

Uniform Law Commission (ULC), vars medlemmar utses av statliga myndigheter för att standardisera statliga lagar, har gått i spetsen för denna fråga.

Till exempel, förra året gruppen godkände en plan som skulle ge nära och kära tillgång till – men inte kontroll över – den avlidnes digitala konton om inte annat anges genom ett testamente.

Men förslaget möter starkt motstånd från Internetleverantörer som citerade oro grundar sig på integritet, federal lag och konflikter med villkoren i serviceavtal. Efter tryck tillbaka reviderade ULC sitt förslag, vilket gör att Internetleverantörer att behålla myndigheten för att fastställa hur de digitala tillgångar finns.

Ändå som nu, bara sju stater har någon typ av lagstiftning som behandlar digitala tillgångar till den avlidne. Av sekretesskäl fans, det är en skrämmande tanke.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport