Dreamforce 2013: Du behöver inte blåsa upp saker att vara explosiv

Jag har pågått till Dreamforce, salesforce.com stora årliga shindig i många år, och under många år, har jag sett samma sak om och om igen. Och nej, det är inte vad en fest! Vilket det är. Det är inte oh, whoa, en annan stor, stor händelse. Vilket det är. Det är inte en annan fantastisk arbete presentations konst. Vilket det är.

Översikt

Du vet vad det är?

Det är en hänsynslös konsekvens av synen. En vision som jag har upprepade gånger sagt en historia om och varit förvånad över varför andra inte bara kan se vad som är självklart. Så, för att komma över den punkt, en gång jag kommer att börja detta med en berättelse som jag har använt tidigare.

Jeff Bezos, Amazons alltid intressant, alltid störande, men inte perfekt VD, sade något i Fast Company för ett par år sedan som fastnat med mig, både personligen och som en lins som du vill visa företagen. Han tillfrågades om varför Amazon var så framgångsrik. Han sade att det var på grund Amazon var “envis på visionen,. Flexibel på detaljerna”

Det finns en poetisk känslighet för uttalandet, inte i en vacker vändning eller dess upplyftande språk, men i de grundläggande egenskaperna i meddelandet. I en mening definierar han hur företag i 21-talet bör tänka om de inte redan gör det – med en rikedom av innebörden som kan definiera en decennier lång strategi som kan arbeta i dramatiskt förändrade förhållanden, roiling gånger, eller viloperioder . Med andra ord … alltid.

Detta uttalande, om Marc Benioff och hans besättning är medvetna om det eller inte, är ett paradigm för hur salesforce.com faktiskt fungerar.

Här är detaljerna. Som klichén sorts går, förlåt mig om du har hört den här redan.

Tillbaka i 2003, jag skriver den 3: e upplagan av CRM på ljusets hastighet (dess 4: e upplagan har varit ute sedan 2010). Jag var på en resa till Shanghai när jag fick reda på att, av en tillfällighet, Tien Tzuo, nuvarande VD för Zuora, då marknadsföringschef / Chief Strategy Officer av salesforce.com och en vän var också i staden.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Vi träffades för frukost på något hotell – som en undgår mig på denna punkt – Jag börjar bli gammal – och vi hade denna diskussion, som spelades in i den 3: e upplagan och det går så här.

CRM är en inkörsport. Vad vi (salesforce.com) planerar att vara är det företag webben. Det innebär att vi vill vara en plattform för alla affärsapplikationer. När ett företag börjar sin arbetsdag, de öppnar upp sina program på oss och hela dagen, alla sina program som körs på vår stiftelse.

Detta är vad jag fick från samtalet. Här, å andra sidan är ett citat som jag upprepar från min post under 2011 som kommer från tredje upplagan av CRM vid ljusets hastighet, skriven långt tillbaka i tiden innan det fanns en Internet kunder (mer om detta senare) eller saker eller Pings eller vad det är att vi har nu.

Nätverket är datorn. Det är något som du har hört talas om under en lång tid. Programvaran är något som måste sitta inne i nätverket, inte på enskilda datorer. Vi ser framför oss ett scenario där alla går till jobbet, bränder upp sina webbläsare, ser på Yahoo, gör sitt personliga saker, bränder upp sina ansökningar och det är allt inom nätverket. Vi vill erbjuda den tjänsten …. Du har säkert hört den här innan, men det är som filmen “The Matrix”. Hela världen arbetar inom det publika nätet, tillgängliga för dig när som helst någonstans för någonting.

Moln, Salesforce tillför branschspecifika Wave analys app, artificiell intelligens, Salesforce tips dess AI översiktsplan, förhandsvisningar Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats uppskattningar, aktier faller på ljus Q3 vägledning, av stora datamängder, Salesforce köpa BeyondCore: Framtiden för avancerad analys är i sitt sammanhang

Även om han säger “Yahoo”, som tro det eller ej, var en kraftfull enhet en gång, är det fortfarande samma vision som salesforce.com har nu och har haft för evigt, även med sina korta strandhugg i territorium fula t.ex. socialt företagande etc. Salesforce.com har aldrig vacklat från denna vision för ännu en sekund. Systemet på vilken … har blivit plattformen. Plattformen, tills Salesforce1 hade varit Force.com, och sedan Force.com och Heroku och sedan Force.com och Heroku och Exact Target Fuel (för en mycket kort tid som en “fristående”) och de olika verktyg som hjälpte växa plattform – t.ex. Apex.

Nu den visionen, alltid envist respekteras, ofta vilda avvikelser på detaljerna går mot fullbordandet. Men det betyder inte fullt utnyttjande hål, inte heller betyda att det är en stor intäkts producent. Det betyder avslutad – som jag kommer att förklara i en liten stund. Denna del är bara starter, aptitretare. Vi är på en italiensk måltid plan för det här inlägget och Salesforce plattform som en tjänst (PaaS) ansträngning – det är bara antipasto, med primi, segundi och dessert att komma. Även inte hålla mig till analogin. Det kan vara att sträcka det lite för långt. Förlåt mig i förväg.

Men innan vi kommer in i plattformen “sak” och diverse andra material eller två av betydelse, jag ska göra något som jag alltid göra som är att ta en titt på konferensen. Först nu, som jag gjorde med Oracle Open World och JiveWorld, jag kommer att ta en titt på konferensen med en utvärdering som kvaliteter var och en av leverantörerna på deras konferens ansträngning.

Vänligen inse konferensen rapport kort är ett pågående arbete och i detta skede är inte jämförande. I början av nästa år, skulle jag ha det ner och en jämförande rapport kort kommer att utfärdas som konferenserna inträffar och göras tillgängliga för den som vill ha dem på min när den är färdig kommer att tillkännages webbplats och via e-post.

Så först, låt oss titta på själva konferensen.

Med åldern, upprepar vi ofta berättelser som vi berättar. Så jag kommer att göra anspråk på ålder och upprepa en diskussion.

Konferenserna att mjukvaruföretag har en gång, och även ibland två gånger (Microsoft kommer att tänka här för sina affärsapplikationer och partnerkonferenser årligen), per år, är kritiska barometrar för ett företags framgång. Det kanske inte verkar så, men i slutändan är världens tittar saker som närvaro, meddelanden, och i viss mån extravagans. De är ute efter att se finansiell hälsa, tekniken går framåt, meddelanden till marknaden och hur spännande miljön runt konferensen är, vad kunderna säger och vad analytiker och journalister säger – och försöker läsa vad ledningen betyder när de säger något.

Saken är den att dessa konferenser satte också tonen för hela nästkommande år till nästa. Nivån av spänning, är kvaliteten på ansträngningen, djupet av erbjudanden och uppenbarelsen av information alla granskas med ett mikroskop. Investerare, kunder och analytiker fatta beslut – allt baserat på vad de hör, se och känna på konferenser eller om de inte kan närvara, vad de läser om konferenserna, om de inte har följt det praktiskt taget.

Det är därför så mycket är gjord av Dreamforce, som har blivit industristandard för en konferens bra gjort och en “dröm” konferens – gör det på det sätt som Salesforce gör är mantrat de flesta andra företag. Det är också därför Salesforce investerar så mycket i att göra detta vid året för deltagarna ett eller annat sätt, med blandning av interna meddelanden och demos, externa tankar icke-teknik intresse, hög energi “ton” till händelsen och en oftast väl och mycket iscensatt uppsättning interaktioner mellan chefer och andra både offentligt och privat.

Men den andra strategi som Salesforce och Oracle använder i synnerhet är att skala upp händelsen, där till exempel Microsoft inte försöka att göra det, utan föredrar att hålla det till en hanterbar (i deras ögon) nummer så att de kan ge kvalitetsnivå de är bekväma med för samspelet mellan deltagarna och med de anställda och deltagare. Var och till sin egen, säger jag. 🙂

Salesforce, utan föredrar att skala varje år, gör ett fantastiskt arbete normalt. Men med skala kommer en ökad sannolikhet för antingen problem eller åtminstone signaler som kan ändra uppfattning. Med 135.000 registranter och gud-vet-hur-många närvarande lever, fanns båda dessa år. Signalerna var bra, problemen var … väl … problem.

Do not get me fel. Som en analytiker deltagare vars resor har betalat för, var jag mer än tacksam för vad alltid superb Salesforce analytiker relationer laget gjorde för mig och andra. De uppmärksammade våra behov (jag tvekar att kalla en analytiker / journalist riktigt trevlig lounge med mat som är skild från en arbetsplats ett “behov”, men det var bra att ha -. Och främjar att arbeta) och det är alltid något som jag är tacksam för. Laget leds av den underbara Carolina Grimm och övervakas av min goda vän och stjärna SVP på Salesforce, John Taschek och hans sidekick, som jag anser också en stor vän, Steve Gilmor, är bland de bästa i biz. Jag säger att utan förbehåll.

Bara för att ta ett ögonblick. Jag sätter i ett åt sidan. I fall du undrar om dessa vänskapsband någonsin, någonsin påverka mitt arbete med Salesforce. Nej. Inte ett dugg. Jag kan ha vänner som arbetar någonstans och fortfarande vara saklig om de företag de arbetar för. Verkligheten är att jag gillar inte ens verksamhet så varför i hela världen skulle jag bry sig om att skada “känslor” i ett företag? Jag bryr mig om dem att lyckas eftersom jag vill denna industri att vara framgångsrik och dessa företag spelar en avgörande roll i denna industri. Om jag känner min kritik är bättre betjänta offentligt de offentliggörs och om jag känner att de är bättre betjänt privat, de förblir privata.

Men kritiken har ingen inverkan på hur jag. tycker om mina vänner, och b. beundra dem som gör ett bra arbete, även om deras företag är inte. Inte heller bry mig att berömma ett företag om de förtjänar det. Jag är varken en fanboy eller en hater av alla företag. För mig framgång i branschen, vilket innebär framgång för alla företag i det, är viktigt. Inte för att det ger mig en levande – även om det verkligen gör det – men eftersom det ger en tjänst som gynnar företag, vilket är en bra sak – något som jag är säker på att du kan se, om du inte är en känslomässigt blinda individ.

Jag säger bara detta så att du kan vara klar över hur jag gör det jag gör. Jag är redan klart på den.

Tillbaka till våran programmering. Vi börjar med rapporten kortet – betyg och kommentarer.

grundtankar

B

Den hänsynslösa konsistens vision: I princip

De grundtankar, allt som allt var fascinerande och smart. Som alltid gör Salesforce intressanta alternativ med sina externa högtalare – i år, Wayne Dyer och Deepak Chopra. Detta är ett av deras kännetecken. De är smarta nog att inse att en. människor hunger efter mer än bara produktplaner och teknisk diskussion och b. det gör deras varumärke allvarligt bra att förknippas med saker utanför deras omedelbara sfär. Så de spikade den delen igen – och igen – och igen. Men i år, meddelande var utanför en bit och det påverkade hela konferensen – men inte i den utsträckning som det ont. Jag täcker en del av detta i den allmänna text här men det viktigaste synnerhet att alltför många människor kom ut ur Marc Benioff s anförande tänkande salesforce1 handlade om en mobil plattform – inte om en allomfattande plattform. Det var för mycket av en historia kring mobil-som visserligen är ett område som Salesforce inte har gjort historiskt väl in – och alltför lite runt PaaS i samband med utfall. Mer i texten som sagt.

Sessioner i allmänhet

EN-

Det fanns mycket lite att inte täcktes i 1500+ sessioner.

Analytiker Relationer och press

EN-

Salesforce gör alltid ett bra jobb här. Deras team är toppen flygning, deras framställning utmärkt. De måste ta itu med en stor grupp av analytiker (jag tänker på 260 år eller något liknande) och det är en svår uppgift med tanke på våra egon. Men de är smarta – ger en centraliserad område för press och analytiker att utföra arbete och att prata och träffa en trevlig miljö och ett sätt att få scheman för presentationer etc. Den enda nackdelen, men en förståelig ett, med tanke på den stora omfattningen de behandlar med, var avsaknaden av en- på en möten, vanligtvis en viktig del av en konferens för analytiker eller en journalist.

Livsmedelskvalitet (massa)

N / A

Det går inte att tala till denna. Åt ut för det mesta.

Livsmedelskvalitet (analytiker Relationer och press)

B +

Detta var intressant. Mycket bra kvalitet, måltider var tillgängliga som var mjöd – okej, vatten, juice och läsk – ständigt. Även en vinprovning görs av en Salesforce kund att liva förfarandet. Bra gjort.

Utställningshall

B

Jag vet inte hur många partners var uppvisar men som Oracle, tog det två hallar för att rymma dem. De gjorde ett bra jobb, med tydliga skyltar så att du kan hitta de utställare du letade efter och med nästan tillräckligt med utrymme att gå utan smäller i andra organ. Nästan. Inte lika väl som anges som SAP: s Sapphire men här var bättre än de flesta andra.

Den hänsynslösa konsistens vision: i praktiken

folkmassan energi

en

Som alltid, enorm och el, men lite mer dämpad än tidigare – troligen på grund av den enorma storleken på publiken. Men, är en sak som kan sägas om Salesforce folkmassor när de förstått att de är fanboys / flickor. De är engagerade Salesforce acolytes och bra för Salesforce för att skapa förutsättningar som skapade dessa engagerade kunder, anställda och fans runt om.

övergripande atmosfär

EN-

Som alltid, nästan lysande. DJ spelar musik som var bara högt och hjärta att pumpa tillräckligt utan att gå överbord, riktigt bra anges miljö i korridorerna, med tanke på storleken på publiken. Massor av öppna ytor, stora utomhus visa områden. Endast mindre glitch var omfattningen av konferensen var så stor att det tvingade en del av trafiken till alla andra hotell i området och de var alla mobbed.

Konferensen

attendee stöd

A +

Brilliant igen, bland annat anställa hemlösa (enligt källor) och träna dem att hantera frågor som deltagarna hade oavsett var i centrala San Francisco de gick. Kunskapsnivån av de mobila reps tjänsten var exceptionellt i många fall bra i de flesta. De hanterade häftiga regn i flera dagar riktigt bra dessutom, som helt enkelt belyser hur väl förberedda de var. Till exempel i analytikern kit, det fanns ett paraply (Salesforce logotyp tryckt) i väntan på vädret. De gör detta så rätt. Paradigmatiskt.

Virtuella konferens (Ny kategori)

B

Konferensgrundtankar var lätt tillgängliga, den tekniska sidan var anständiga med några mindre glapp, och platsen snyggt utformad, men bristen på uppdateringar och länkar i en lätt förbruknings sätt var lite av ett problem. De var där men du i slutändan var tvungen att arbeta hårt för att få dem att göra vad du ville.

totalt betyg

EN-

De gjorde det igen, och den här gången på en aldrig tidigare skådad omfattning. Bravo för att dra detta en off. Det är inte lätt. Och vi måste inse det. Vid denna skala för att göra vad de gjorde var fantastiskt. De imponerade min fru som deltog de grundtankar – och hon är inte en teknik person. Hon älskade miljön och redan förhandsregistrerat för nästa års fria grundtankar. Det säger en hel del om dynamiken i detta. Så yay, SFDC!

Temat för salesforce.com, mycket mindre konferensen kommer uppenbarligen att vara under överskådlig framtid, att vi lever i en värld med Utgångspunkten är att alla konsumenter saker är kunder “Internet av kunder.” – Vilket är sant . Det sätt som Marc uttryckte det är, (nära en offert åtminstone)

En Bortsett …

Vi är en konsument företag. Vi säljer till konsumenter. Konsumenterna får omvandlas till kunder – alla företag är kundföretagen.

Detta är en välkommen, men inte ett nytt meddelande. Till exempel, för många år jag har sagt det i en något mer kortfattad sätt – “i slutet av varje B är en C” när jag ombedd att ta itu med de skillnader i synsätt från B2B till B2C. Samma princip styr vad jag säger som vad Marc sade på Dreamforce 2013. I slutändan är du göra med en enskild människa som köper och konsumerar saker, kan vara produkter, kan vara tjänster. Men det görs av en människa som har ett syfte, enhet, riktning i livet och saker som de vill få ut av det på deras resa att vara nöjd med sitt liv. Världen som den är nu djupare bindas ihop än det någonsin har varit på grund av kommunikations revolution det senaste decenniet plus och därmed hur vi hjälpa andra att uppnå detta via kommunikation och information har påtagligt förändrats. Ett företag som salesforce.com, åtminstone teorin går, kan stödja detta genom att tillhandahålla den teknik som gör det möjligt att resa, åtminstone från den affärsmässiga sidan av det, även om det i allt högre grad sammanflätad med den personliga också. “Internet av kunder” är en kortfattad sätt att säga detta, med en pjäs på “Internet of Things” som en del av det.

En annan och liknande idé uttrycks dock annorlunda för det senaste året har varit SugarCRM mantra och meddelanden kring “CRM för alla”. Utgångspunkten är densamma, men med betydande varians på betoningen. SugarCRM tänkande är att medan det finns miljontals användare av CRM är CRM för alla, inte bara de användare som vi tror normalt av – särskilt på grund av de förändrade förhållandena i världen. Vi har att göra med personer vars förväntningar på vad vi ger är att det kommer att hjälpa dem att göra vad de mer effektivt. Skillnaden mellan Salesforce strategi och SugarCRM: s är att SugarCRM är förmodligen lite mer anställd fokuserade – vilket innebär vad de ger hjälper den enskilde medarbetaren affären med den enskilda kunden (även om jag inte riktigt gör rättvisa åt SugarCRM vision här) Salesforce är mer fokuserad på det sammankopplade kund – det vill säga vad som föreskrivs erbjudanden med kunden som är på flera enheter vid varje given tidpunkt gör sin verksamhet eller konsument sak.

Båda är rätt.

Salesforces “Internet kunder” var utgångspunkten för alla diskussioner på Dreamforce 2013 och jag misstänker att många månader på vägen diskussioner också. I själva verket är det en stor tema som kan bära dem för ett tag. Det var allestädes närvarande på konferensen, så mycket så att, med tanke på att Salesforce planerade att tillkännage något stort på händelsen, här var min ta på det.

Jag var fel tydligen.

Men Internet kunder är ett nyckeltema för sin plattform utveckling. En som är kritiska – och mycket bättre som ett genomgående tema som något de har gjort under flera år (även om vad de har gjort inte har varit så illa). Det är en tydlig utveckling av förra årets “kundföretag” och ändå faller i linje med sin vision av det senaste årtiondet.

Detta år, om du lyssnade på tonen i konferensen, skulle du få en lugn surr i stället för vild, högt, super-elektrisk hyper-intensitet av de senaste Dreamforces.

Och det är en bra sak. För vad Salesforce meddelade som det centrala budskapet i Marc Benioff s och efterföljande grundtankar var att deras plattform vision har mognat, utvecklats och kom – och det var faktiskt närvarande i rummet. Det innebär att inte bara har de fört salesforce1 till existens som begrepp, men till skillnad från andra “framtiden är den nuvarande” grundtankar, har de gjort sömmen nödvändigt att griper in force.com, heroku1 och Exact Target bränslet så att de har en mognat (inte helt mogen) PaaS erbjudande som står som kanske den starkaste på marknaden.

Vad är det här erbjudandet? Tja, kallar Salesforce det en kund plattform som är utformad så (deras tagline går) “kan du sälja, service och marknad som aldrig förr” i “en mobil första världen.”

Tanken bakom detta som ett utvecklingssteg deras vision är att vi nu har en Internet kunder. Det finns miljarder av kunder som använder sammankopplade enheter och tjänster i alla aspekter av livet. Salesforce1 är tänkt att vara ryggraden för alla dessa enheter och tjänster.

För att göra det, skapade Salesforce en enda öppen plattform från sina många plattforms bitar (se ovan). Det är både binds samman och göras töjbart genom ett ganska stort bibliotek med API: er som har skapats för att göra detta vad de hoppas blir en dominerande fordon enligt deras syn på över 10 år sedan. Tekniskt plattformen är här och nu och det är ljudet. De har gjort ett utmärkt jobb med att skapa singularis infrastruktur och utforma den förnyade arkitekturen de behövde för att klara detta. Som sagt, det betyder inte att den är klar. Men det är väl på väg att färdigställandet. Stjärn analytiker / påverkare Esteban Kolsky av ThinkJar bedömer att 75 procent – 80 procent, vilket skulle göra den redo att serva 85 procent – 90 procent av Salesforces befintliga kunder.

Den enda verkliga fel är inte tekniskt, det är på marknadssidan. De var en bit utanför meddelande på Dreamforce. Om jag inte visste bättre, skulle jag ha trott att Salesforce antingen gjort genombrott inom mobil teknik eller har utvecklat en mobil plattform, snarare än en allomfattande plattform som fungerar på alla enheter, mobila eller statiska.

Vad är roligt är att de nu har en plattform som skapar en konkret salesforce.com ekosystem för alla Salesforce-applikationer och de som andra bryr sig om att bygga, men av allt, de under marknaden det. Det är något jag någonsin trodde aldrig jag skulle säga om Salesforce – att de under-marknaden något. Men, folk, det är det.

Till exempel, om man tittar på deras Salesforce1 API Guide du ser en myriad av API: er som kommer ur lådan som ansluter Salesforce1 plattformen tillsammans. Så till exempel, ser du API: er för

Ändå här är hur de karaktäriserar det i API Guide

Rapporten kort

Internet av kunder

Plattformen, inte enheten

Salesforce1 löser problemet med bristen på mobila specialister och släpar innovation med en revolutionerande metod för applikationsutveckling för den sociala och mobil första världen. Det levererar banbrytande produktivitet för alla användare genom att sätta kund anställda, partners, konsumenter och enheter-i mitten av allt, och gör varje anställd en mobil utvecklare. Resultatet är en vansinnigt snabb, hyper-ansluten mobil lösning med potential att vara så störande som Software as a Service. Det är dags att bygga framtiden idag!

Den Salesforce1 plattformen ger organisationer friheten att förnya. Designad för skala, ger det öppna API: er för töjbarhet och integration samt kraftfulla utvecklingsverktyg, det finns ingen gräns för vad utvecklare kan bygga. Den Salesforce1 Platform flexibla utvecklingsmodeller möjliggör varje administratör eller utvecklare att skapa egna program med en unik, men bekant, mobil användarupplevelse och drivs av mobila back-end-tjänster.

Tja, så vitt jag är orolig, och jag upprepar det igen, det är mycket mer än en mobil plattform, trots att läsa och lyssna på dem, kanske du inte tror det. Personligen tycker jag att det är en spännande och smart utveckling av Salesforce plattform – och en viktig en. I ett utbyte med Esteban Kolsky, Marc Benioff, Dennis Howlett och andra på Twitter, det var tydligt på samma sätt av Esteban och Marc men Marc insisterade på att de gjorde meddelande korrekt, medan Esteban sa att det sågs av många som en mobilapp . Jag skulle instämma med Esteban här. Jag talade med en hel del deltagare om Salesforce1. Deltagarna, om de var analytiker, partners eller köpare, tenderade att tro att det var en mobil … något. Titta på visuella presenteras och du kan se varför.

Do not get me fel. Jag tror att detta är det bästa och viktigaste utvecklingen av Salesforce i år, eftersom det rör sig deras vision som mycket närmare verkligheten. Plus, när det Marc talade om som tekniken för detta var fortfarande ca 6 månader bort (och levererades), den här gången de har vad de talar om till skillnad från andra gånger – är det en PaaS som är här och nu under här och nu. Men tyvärr är deras budskap deformerade (och jag valde “deformerade” försiktigt – snarare än “fel”). De måste vara entydiga och kristallklart om kraften i vad de ger för att kunna göra inverkan på marknaden de vill göra. Plattformar som sådana inte sälja sig. Vad du kan göra med plattformen och i vilka format kan du göra det säljer plattformen. Utfall är saken – och fokus. Hur använder salesforce1 gör vad du försöker att göra i din verksamhet enklare och bättre och ännu mer intressant och roligt att göra? Är det att ge dig de verktyg du behöver (som en del av Internet kunder) för att få resultatet du önskar – inte bara ditt företag, men du och ditt företag? Detta är inte det budskap som de grundtankar som men även med den deformerade budskap – som sagt, inte helt fel, men otillräcklig – vad salesforce1 är – och det är här och nu – inte sex månader från och med nu – är explosiv utan bomb. Och det är en stor sak för Salesforce och uppnå sin envist höll syn.

Nu ska vi gå vidare till nästa område av intresse. Den ständigt populära och alltid delas på marknadsföring Cloud.

Under de senaste åren, eftersom Salesforce hävdade en marknadsförings moln med förvärvet av Radian6 och Buddy Media, har jag varit på deras fall om att ge de grundläggande funktionerna som marknadsförare behöver,. Detta år förvärvade de ExactTarget, som sanningsenligt, gjort mig lycklig, oavsett vad premium de kanske har betalat för fastigheten,. Eftersom nu, Salesforce kunde legitimt hävda att de hade en riktig marknadsföring moln.

Faktum är att när jag haft förmånen att en djupare dyk i Exact Target under en rådgivande dag på Salesforce tidigare i år, såg jag att de fick mycket mer än vad jag trodde var ett e-postmarknadsföring program / tjänst på steroider. De hade en kundkontakt motor, vilket motsvarade (men inte lika bra som) Epiphany och naturligtvis, eftersom vi redan visste, de fick Pardot.

För er som inte vet Pardot, det var, tills det förvärvades av ExactTarget 2012, var de bland de ledande inom marknadsföring automatisering, särskilt för medelstora stora företag. De var en av de få som hade en komplett marknadsföring automationslösning som sträckte sig alla de krav som en medelstora företag haft – och de hade en bra produkt och smart ledning dessutom.

När Salesforce förvärvade ExactTarget, många av oss såg Pardot antingen som plommon eller dold pärla (jag kunde inte räkna ut hur man talar om en hemlig frukt här) i portföljen. Salesforce ingenjörer kan skala den och det kan ge alla funktioner som marknadsförare behöver – särskilt den enskilt viktigaste – kampanjhantering – vilket är den en gemensam förmåga att varje marknadsförare i någon kanal eller fält behöver rutinmässigt.

Sorgligt att säga, Salesforce missat detta. Av skäl som jag tror att antingen tekniskt eller av budskap, flyttade de Pardot till Sales Cloud och fokuserade kring efterfrågan generation – det vill säga leda scoring et al. Jag vet inte om det beror på att de inte utnyttjar Pardot teknik till sin fulla potential eller meddelanden var av tillräckligt för att maskera sitt värde. Så vitt jag vet och jag kontrollerat med flera vänner och deltagare, fanns det ingenting i någon grundton kampanjhantering som ett offer – som är en knutpunkt för en marknadsförings moln.

Jag hoppas att detta var bara utanför meddelande och att säljstyrka erkänner vad de har i Pardot och utnyttjar sin kapacitet. Jag tror också att Salesforce behöver finslipa sitt budskap kring marknadsföring Cloud genom att se till att kampanjhanteringen blir refereras eftersom det är en teknik som alla marknadsförare av alla slag och nyanser behöver.

Jag säger inte att lätt. Konkurrensen om marknadsförings Cloud värms upp big time nu med omprofilering av Oracle Eloqua och omprofileringen av Adobe Neolane. Alla kallade marknadsförings Cloud. Plus, jag ser fördubblade ansträngningar av företag som Marketo att ta en bit av marknaden – och alla nischspelare där ute som kommer att noppa på hälarna på alla de stora pojkarna. Detta är en inget skämt marknad med ett stort utrymme för tillväxt och en hel del upp för att delta i det. Men ansökningarna måste vara utmärkt och presentationen orörda. Salesforce är inte riktigt där ännu. De gör framsteg big time på ansökningarna, men meddelande är fortfarande inte där det måste vara.

Oh ja, en annan sak. Förlora “Exakt Target” i “Exakt Target Marketing Cloud” namn. Först äger Salesforce Exakt mål nu. För det andra, det är en värdelös extra namn med nollvärde som helst. Adobe kampanj är vad Neolane var och en del av Adobe marknadsförings Cloud. Oracles Marketing Cloud är Oracle Marketing Cloud. Såvitt jag kan säga, betalade Salesforce $ 2,5 miljarder Exact Target. Så det är Salesforce Marketing Cloud, inte exakt mål om Exact Target äger nu Radian6 och BuddyMedia också.

Om det är en sak att Salesforce gör bättre än de flesta är att de är ett företag som har ett hjärta och det är ett hjärta som drivs av Marc Benioff är verkligen välgörande själ. Salesforce Foundation, i kombination med Marcs personligen generös ge har varit kärnan i uppdraget för företaget under många år, både i det stora dollar som flyttar till olika stora orsaker till filosofi 1/1/1 som driver hela företaget. Det filosofi och modell, som säger att varje anställd får 6 dagar betald tid att arbeta på något välgörande och viktigt, att företaget kommer att donera teknik till välgörande ändamål, t.ex. fria licenser företag, och den sista en är bidrag till behjärtansvärda orsaker. Enligt Marc B., har mer än 2000 företag antagit denna modell hittills.

Innehavaren Cloud

En sista sak: Ledande med hjärtat

Salesforce nästa bästa åtgärden

De ledde klokt med detta för händelsen, som sätter en god ton för allt och samtidigt, förhoppningsvis ange tonen för åtgärder från andra företag. Jag nämner detta eftersom jag vill aldrig att sätta åt sidan medan vi alla analysera de saker som företagen kan göra i sin dagliga verksamhet. Social välgörenhet och åtagandet att det berätta en hel del om vad kulturen i ett företag är. Och ibland är det bara trevligt att se en person och eller ett företag som gör något gott för någon eller något annat.

Konferensen var ett förebud om goda saker – om Salesforce omformar deras produkt meddelanden. De har gjort en betydande utvecklings språng mot sin rock solid syn på ett sätt som återspeglar deras mognad och eliminerar det lilla Yahoo de hade lämnat i sitt tänkande. De är ett företag som alla måste inte bara brottas med men fruktar lite som en sann marknadsledare. Men de måste vara skarpare i sin presentation -words Jag trodde aldrig att jag skulle yttra när det gäller salesforce.com. Deras budskap när det kommer ut från Dream 2013 backen är inte budskapet att marknaden behöver höra.

Too much on the interconnectedness of things and people around social and mobile – which, while certainly cool enough, doesn’t drive business standing alone. Omnichannel, as bad a word as it might be – and it’s horrible from a literary standpoint – is the word of the day because all those customers that salesforce rightfully IDs in their vivid Internet of Customers story, need to do work – and get results – and do it in whatever channel they need to do it in. Social, mobile, but phone, desktop, meeting, virtual meeting, text, email ad infinitum. It’s our nature to work the way that we want to work and when we can’t, we don’t do as well as when we can. Thus, salesforce, which is publicly stating that it can be the platform for that work, regardless of how you want to do it and what outcome you want from it, needs to make sure that they can convince the market of that – something they are a little short of now – in their own presentation. They actually seem to have the tools to pull it off. Now, they have to convince me and the millions of customers that all consumers and business folk are.

Let ‘er rip, SFDC. You have the stage. And the platform.

Salesforce adds industry specific Wave analytics app

Salesforce tips its AI master plan, previews Einstein

Salesforce Q2 beats estimates, shares fall on light Q3 guidance

Salesforce buying BeyondCore: The future of advanced analytics is in context