Drones-as-a-service: Hur UAV och stora uppgifter att minska kostnaderna för allmännyttiga företag

Teamet bakom gå igen Project ville lära förlamade patienter hur man går med hjälp av robot benstöd, men resultaten var mycket bättre än de förväntade sig.

mera robotteknik

Med så många osynliga hot i dagens värld, är det trevligt att höra om en som är i högsta grad, oundvikligen märk: Trees.

Det visade sig att träd är den största enskilda risken för försörjningsledningar, stolpar och transformatorer. Träd faller på elledningar är nr 1 orsaken till strömavbrott och kan orsaka katastrofala bränder. Träd är också den enskilt största kostnaden för verktyg, som tillbringar $ 6- $ 8 miljarder dollar årligen inspektera och putsning träd för att hålla dem borta från kraftledningar.

För närvarande omfattar inspektionsprocessen antingen helikoptrar som bär en teknik som kallas LiDAR som fångar 3D-bilder av träden eller manuell inspektion av markpersonal.

En LiDAR karta över en tätt treed område.

Naturligtvis både är kostsamma och tidskrävande. Men det finns ett bättre sätt: Drones. Ett företag som heter Sharper Shape använder LiDAR, tillsammans med analysverktyg och långa drönare flyg, för att bygga 3D-kartor som identifierar enskilda träd, vilket elbolag kan använda för att mäta överhängande hot.

Du kan droned ut vid det här laget ( “de är trimmad upp RC leksaker” du gråter), men en ny generation av företag är att använda drönare och stora datamängder för att effektivisera kontrollen infrastruktur i branscher som gruvdrift, olja och gas, och jordbruk . “Drones som en tjänst” är nu en blomstrande sektor, och himlen är att få trångt med obemannade utformade för att suga upp information.

Bortsett från tillkomsten av drönare, är en av de stora genombrott som gör det möjligt att detta ska ske reducerad kostnad och storlek för avancerade sensorer. LiDAR, till exempel, är nu tillräckligt lätt för att bäras av drönare, vilket gör den perfekt för 3D-kartapplikationer. Skarpare form arbetar med verktyg, med hjälp av drönare att inspektera tiotusentals miles från kraftledningar och samla in nödvändiga uppgifter för att hålla kraftnätet drift.

Robotics, Consumer Watchdog kräver öppenhet från Uber, Robotics, Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos vid Virginia Tech, Robotics, Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretaget, Robotics, Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag

Innan du använder drönare, den information som samlas in manuellt över och i många fall, var inte digital. Nu är alla 3D-modeller – historiska och aktuella – kan snabbt analyseras utifrån olika omständigheter, så eventuella problem kan lösas utan dröjsmål.

Förutom att analysera den aktuella data för risker, kan verktyg också använda informationen för att förutsäga hur mycket pengar de ska spendera på fältarbete så det finns inga överraskningar i budgeten.

Resultatet liknar vad som har hänt i lager- och sjöfart logistik under de senaste par åren. Ungefär som Amazon har använt automatisk lagerteknik till både påskynda och sänka kostnaderna för sjöfarten, är kraften i drönare och stora data används för att spara på kostnaderna inspektion och oplanerat underhåll samtidigt minska rutnät driftstopp.

Vi har hört en hel del om drönare under de senaste två åren, men de flesta av uppmärksamheten har varit på konsument leksaker. Den verkliga löftet om drönare är i företagsapplikationer, och som FAA anser att låta reklam drönare flyga över tätbefolkade områden, vi äntligen börjar se det löftet uppfylls.

Konsument Watchdog kräver öppenhet från Uber

Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos på Virginia Tech

Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretag

Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag