Facebook Papper är mycket mer än bara en “blädderblock-killer” försök

Precis som förväntat skulle, innan månaden tog slut, Facebook introducerade papper, en ny nyhetsläsare app.

Mer om Facebook infrastruktur

Ja, det är en elementär bedömning. Men i sin kärna, det är vad Papper är.

Titta bara på skärmbilden ovan och företaget tillhandahållna beskrivning nedan, och det ser ut som en sammanfattning av de flesta digitala nyhetsläsare program som redan finns i dag

Papperet är gjort av historier och teman sektioner, så att du kan följa dina favoritintressen. Den första delen i papper är din Facebook nyhetsflöde, där du kan njuta av inspirerande ny design för foton, videoklipp och längre skriftliga inlägg. Du kan skräddarsy papper med ett urval av mer än ett dussin andra avsnitt om olika teman och ämnen-från fotografering och sport till mat, vetenskap och design. Varje avsnitt innehåller en rik blandning av innehåll från tillväxt röster och välkända publikationer.

Det har redan varit och kommer oundvikligen att bli fler jämförelser direkt till blädderblock, eller ens Google Aktuellt. Men egentligen, det ser ut som Facebook riktar bara om alla här. Spelet är på mot alla från Pocket och Instapaper att ens Evernote med sin klippfunktion samt Yahoos, News Digest app och växande samling av digitala tidningar. The Verge föreslog att Facebook är även konkurrerar med sig själv, som från detta ljus ser genomförbart.

Facebook kant här är att den har den mest uppenbara fördelen med en överväldigande inbyggd användarbas. Ja, inte alla de 1,1 miljarder användare och sedan några använder mobil främst ännu. Men baserat på, gårdagens resultat rapport, (liksom flera föregående det), det är där Facebooks usership leds.

VD Mark Zuckerberg har gjort; otaliga anmärkningar stöd, det vill säga, mobil är den övervakning tema, allt som kommer ut ur Menlo Park, Kalifornien-huvudkontor företag idag. Den särskilda Facebook telefon, eller åtminstone vad Facebook Hem; s Android overlay var) inte verkar vara rätt väg att gå (åtminstone inte ännu).

Debuten papper visar att Facebook kommer att ta över din telefon från appar farstun istället.

Facebook detaljer två års arbete för att slå på standard HTTPS, Facebook förklarar hur “TAO” tjänar sociala arbetsbelastning, dataförfrågningar, Facebook devs förklara hur det kartor användaranslutningar till andra “enheter, Facebook översätter naturligt språk gränssnitt enligt Graph Sök, Facebook ingenjörer avslöjar hur Parse passar in Platform, B2B strategier, Facebook släpper nya socialgrafdatabas riktmärke: LinkBench; Facebook avslöjar ärendes bakom app Center rekommendation motor; förstå Unicorn: En djupdykning i Facebooks Diagram Sök

Det betyder inte att jag inte är intresserade av att prova ut det här ännu. Skärmdump erbjuder en titt på en mycket mer flytande, rent estetiska jämfört med den primära Facebook-appen gränssnitt. Jag vet inte om jag skulle överge den ursprungliga Facebook-programmet, särskilt som jag inte har haft möjlighet att prova det ännu.

Däremot var jag inte ett stort fan av Facebook Messenger som jag aldrig har känt trängande behov av att ha appen brutit ut från Facebook för min egen skull. (Oförklarligt jag föredrog också FB Messenger upplevelse på Android kontra iOS.) Men jag verkligen planerar att se vad papper kan göra annorlunda (om något alls) när jag kan.

Ivriga Facebook-användare kanske redan har märkt att papper är faktiskt inte tillgänglig ännu. I själva verket är Facebook börjar en långsam utbyggnad den 3 februari med stöd för iPhone endast hittills.

Det är inte känt när stöd för andra iOS-enheter samt Android, Windows Mobile och andra plattformar följa.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Bild via Facebook

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet