Fem sätt att hoppa Windows 8

Jag har arbetat med Windows 8 månader. Även efter Microsoft kupade ut, Release Candidate, till applikationsutvecklare, jag fortfarande hitta Windows 8 att vara den värsta Windows-versionen hittills.

Ja, värre än Vista, värre än Windows Millennium Edition (ME), och det enda skälet till att jag säger inte att det är värre än Windows Bob, är att Bob var bara ett användargränssnitt för Windows 95 och NT och inte ett operativsystem och av sig själv.

Nu, men även en del av Microsoft är starkaste fans börjar backa från prisade Windows 8.

tillverkare av originalutrustning, (OEM) är inte glad att Microsoft kommer att konkurrera med dem på tabletter med ytan, – ett område där Windows 8 Metro faktiskt fungerar. Som ett resultat jag inte kan se dem trycka Windows 8 hårt till sina kunder. Dessutom kommer de att behöva stödja potentiellt miljontals kunder som försöker räkna hur man använder Metro-gränssnittet och som kommer att äta levande sina redan rakbladstunna vinstmarginaler.

Samtidigt, oberoende programvaruleverantörer (ISV), såsom Valve grundare och vd Gabe Newell, som tror det, kommer Windows 8 att vara “en katastrof för alla i PC-utrymme,. Han är inte den enda ISV att titta på Windows 8 med en fördomsfull öga: Blizzard vice vd Rob Pardo, vars företag utvecklar ständigt populära World of Warcraft-spelet, sade Windows 8 är “inte häftigt för Blizzard heller.

Många användare tycker inte om det, leverantörer inte gillar det, och utvecklarna inte gillar det. Windows 8 kan döda redan innan den anländer. Så, vad kan man göra för att undvika Windows 8 när butikerna börjar fylla upp med det under de kommande månaderna? Här är dina bästa alternativen

1: Stick med Windows 7 eller XP

Som webbplatsens Ed Bott påpekar, kan du bara fortsätta att använda Windows 7. Om du kan också aldrig föreställa sig att inte använda Windows men få heebie-jeebies om Windows 8, när det blir dags att köpa en ny dator berätta din dator leverantör som du inte ens kommer att titta på Windows 8 och insistera på Windows 7.

Hur man hoppa över Windows 8 och fortsätta använda Windows 7, Om OEM inte har åtagit sig att Windows, där de är att gå,? Dell återinträder high-end Linux bärbara marknaden med Red Hat Enterprise Linux, En första titt på Dells “Sputnik “Ubuntu Linux-utvecklare laptop, Har Microsoft öppnade dörren till skrivbordet Linux;? första Linux Mint datorer släpps

Om Microsoft får tillräckligt med push-back från sina kunder, Windows 8 – som Vista innan det – kommer att få blandas tillbaka in i däcket och det tidigare operativsystemet, var XP fått en nytt liv. Jag tror att Microsoft kommer att göra det med Windows 7 också.

I vilket fall som helst, Windows 7-datorer, som kommer att säljas i minst två år och det kommer att stödjas fram till 2020. Heck, även XP SP3 kommer fortfarande att stödjas förrän den 8 april 2014. Om du verkligen älskar Windows, kan du hålla igång Windows du redan vet år fortfarande att komma i stället ta itu med Microsofts missförstådd Windows 8.

2: Gå med stationära Linux

Jag har berätta för åldrar som desktop Linux fungerar bra. Det är mycket säkrare än Windows någonsin kommer att bli, och är mer stabil att starta upp. Jag tänker inte upprepa mig här. Jag kommer dock säga att Mint 13 är en riktigt bra Linux skrivbordet som alla XP användare snabbt kommer att känna sig hemma med hjälp av. Jag ska också påpeka att alla – och då menar jag alla – kan använda Ubuntu Unity. Jag kan också påpeka att Valve är att föra dess, Steam spelplattform till skrivbordet Linux.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Slutligen ska jag tillägga att du kan köpa datorer med förinstallerat Linux från många mindre leverantörer och att Dell recommitting till skrivbordet Linux;. Dell har precis släppt nya high-end bärbara datorer med Red Hat Enterprise Linux (RHEL), och kommer snart att släppa en, utvecklarens Ubuntu laptop, 3. Gå med en Mac

Vill du veta en ond lilla hemlighet om många topp “Windows” utvecklare? Jag har sett massor av dem gå runt med Apples bärbara datorer till programvaran konferenser jag har deltagit under de senaste månaderna. Och ja, de kör OS X på dem, inte Windows. Åh, är Windows på dem, de bara köra Windows på virtuella maskiner.

I synnerhet, medan jag är primärt en stationär Linuxanvändare, jag kör alla större stationära operativsystem och jag måste säga, Mountain Lion, Apples senaste operativsystem, ser och fungerar ganska bra. På min MacBook Pro och Mac mini, det visar sig vara snabbare och jag gillar nyheterna. Jag gillar speciellt att tack vare, AirPlay Mirroring sent modell Mac är det äntligen möjligt att enkelt och utan ledningar sätta min datorskärm på min Apple TV-utrustade HDTV.

4: Cloud-baserade datorer

Google har tagit denna idé längst än någon annan med sin Chrome OS och dess Chromebook. (Chrome OS består helt enkelt av ett tunt skikt av Linux och Googles Chrome webbläsare.)

Innan du avfärda molnet skrivbordet idén ur handen eftersom du behöver en Internet-anslutning för att göra det mesta av det, bör du överväga att alla går på detta sätt. Mountain Lion använder iCloud utsträckning, Microsofts Office 2013 bygger till stor del runt molnet, och Linux-distributioner såsom; Peppermint, förlita sig alla men helt på molnet.

Den personliga skrivbord blir den personliga moln skrivbordet oavsett vad ditt operativsystem är.

5: Dags för en tablett

Är datorn gammal hatt? Jag tror inte det, men tabletter ofta kan ersätta datorer för många användningsområden. Det är inte bara iPad heller. De nyare modell Android tabletter, särskilt, Nexus 7, snabbt samla användare. Naturligtvis vill Microsoft denna marknad också för Windows 8 och Windows RT (Windows 8 för ARM-processorer) och dess kommande Surface tabletter. Jag tvivlar personligen att Windows 8 kommer att flyga mycket bättre på tabletter än det kommer på persondatorer.

På tabletter är det inte så mycket att Windows 8 Metro inte fungerar – det gör från allt jag har sett – det är att Apple redan äger high-end, håller sin hand i mellansegmentet och med fortsatt tillgång till iPad 2, och Android verkar slutligen få ett fast grepp om billiga tabletter. Jag kan inte se att det lämnar något utrymme för alla Windows 8 tablett.

Om det visar sig att, Surface tablett prissättning, verkligen sträcker sig från $ 1000 för Windows 8 x86 modell till $ 600 för Windows RT-versionen, jag tror Surface kommer att vara lika död som Microsoft Bob andra de kom ut på marknaden.

Poängen

Oavsett om du håller med äldre Windows eller flytta till något nytt, har du mycket bättre val än Windows 8 .; berättelser

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick