FON registrerar sig Frankrikes SFR för färsk bredbandsdelning affär

Wi-fi delningstjänst FON har inked ett avtal med franska telco SFR.

Trådlös teknik utvecklas på alla fronter – i personliga, lokala och breda nätverk i området – och i vissa överraskande riktningar. Här är den senaste utvecklingen inom Wi-Fi, mobilt bredband, blank radio och mer.

FON kunder dela en del av sin bredbandskapacitet med andra användare gratis i utbyte mot chansen att låna en kopp andras wi-fi när de behöver det – när de reser till exempel. FON hävdar det har åtta miljoner hotspots finns i 100 länder.

FON har nu inked ett avtal med SFR, som kommer att se sin ADSL och fiberbredbandskunder automatiskt registrerat sig för tjänsten. Medan de två företagen har samarbetat för ett tag nu (2006 FON träffat en överenskommelse med ISP Cegetel, senare uppköpt av SFR), tidigare SFR kunder skulle behöva välja att använda tjänsten.

Nu de som inte vill dela deras wi-fi kommer särskilt att behöva välja ut eller hitta sin bredbands på spel av andra användare.

SFR, Frankrikes näst största ISP med cirka en femtedel av marknaden, har mer än fem miljoner bredbandsabonnenter.

SFR är den fjärde europeiska ISP som FON har tecknat avtal med det här året: liksom Kroatiens Hrvatski Telekom och holländska sittande KPN, FON snärjde Tysklands största telco Deutsche Telekom. Deras gemensamma wi-fi erbjudande, märkes WLAN att gå, kommer att gå live i sommar.

Medan FON har partnerskap med Internetleverantörer i Brasilien och Japan, är dess största närvaro i Europa, där man har partnerskap med artister som BT i Storbritannien och Belgacom i Belgien.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

FON säger att det räknar med att tillkännage fler ISP information över detta år.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”