Framtiden för appar: Hur Salesforce använder låg kodutveckling

Utvecklingsverktyg måste ta hänsyn till slutanvändare, affärsanvändare och traditionella utvecklare lika.

Även om mycket av fokus på låg kod utveckling på användare som utvecklare, de så kallade medborgar utvecklarnas, de är bara en del av historien.

Ja, är det faktum att vem som helst kan bygga en app viktig, men det är också viktigt att notera att erfarna utvecklare och designers är nyckeln till att leverera övertygande verktyg för att slutanvändare. Det betyder inte att utvecklarna inte kan dra nytta av de verktyg och tekniker som låter oss leverera låga kod lösningar, det betyder bara att de kommer att använda dem på olika sätt.

I min tidigare kolumn på låg kod, pekade jag till Salesforce mix av utvecklarplattformar som en förebild för hur användarbaserad utveckling kan fås att fungera. Den här veckan har de förde ut en ny frisättning av deras molnbaserade utvecklingsplattform App Cloud. App Cloud Mobile är en mobil app-fokuserad uppsättning verktyg, med en blandning av målgrupper som lägger upp till ett sätt att bygga kundtjänster och back-end verktyg som fungerar med Salesforce dataplattform och API: er, samtidigt dra nytta av den Heroku PaaS .

Strax före lanseringen jag hade talade med Seema Kumar, en Salesforce VP för marknadsföring, om hur Salesforce ser låg kod rymden – och hur det föra alla utvecklarplattformar tillsammans för att stödja olika typer av utvecklare och olika typer av applikationer.

Moln komponenter. Software as infrastruktur. Silicon Valley företag mjukvaruföretag håller på att förändra vårt sätt att tänka på och bygga applikationer.

En sak som är nyckeln till App Cloud Mobile är att vi måste ändra hur vi bygga applikationer, eftersom vi behöver fler utvecklare. Kumar noteras att “Det finns en enorm efterfrågan på program på mobilen.” Och medan det finns efterfrågan, det finns också en annan uppsättning krav som måste uppfyllas: “Apps måste vara vackra, de måste vara säkra, och de måste vara anslutna till olika datakällor”, sade hon.

Även om det är lätt att tänka på Salesforce som en CRM SaaS leverantör, är det tillbringade en stor del av de senaste åren att bygga en rejäl utvecklingsplattform – och föra in folk från utvecklare-centrerad företag som Google och Microsoft för att köra plattformen. Det har gett det tre olika plattformar som den kan använda för att bygga låga kod applikationer med fokus på mobil.

Den första, Force.com, är den direkta ättling till sin ursprungliga APEX utvecklingsmiljö, så att du kan bygga applikationer ovanpå Salesforce service och dess data. Närbesläktade är Lightning, en uppsättning komponenter som kan användas för att bygga applikationer inuti Salesforce en mobilapp. Slutligen finns det Heroku, en banbrytande PaaS utvecklingsplattform som snabbt kan köra buntar av kod, samt värddata och API-integrering.

App Cloud Mobile buntar de tre tjänster tillsammans, så att du kan hantera dina användare och dina utvecklare, styra tillgång till tjänster och data, samtidigt som du ett sätt att distribuera kod både inom och utanför företaget. Företagsanvändare kan använda låga kod tekniker för att dra och släppa Blixt komponenter i applikationer, medan utvecklare kan fortsätta att använda deras val av verktyg och språk – som gör det möjligt för både utvecklare och användare att samarbeta på nya applikationer.

I hjärtat av bunten är en SDK som hanterar identitet, säkra dataåtkomst. Utvecklare bygga slutanvändar program kan arbeta med välkända tekniker som Apache Cordova att bygga kod som kommer att köras på alla mobila plattform, med hjälp av HTML, CSS och JavaScript. Externa data och API: er kan föras in i en app med Heroku Connect, som låter dig kartlägga områden mellan databaser, samt länka kod till Salesforce-data.

Med Salesforce i hjärtat av plattformen, det finns ett starkt fokus på att förstå kundinteraktioner, och du kan analysera hur användarna arbetar med en app. Kumar visade en fastighet app som kan användas för att länka fastighetsmäklare till husköpare, vilket gör att köparna att uttrycka ett intresse i en fastighet i en mobilapp som reflekteras tillbaka in i företagets Salesforce instans – och sedan in i en blixt app i en mäklaren Salesforce en exempel.

Lita på internet: Vital, men mer komplicerat än någonsin, Seden Surface Bokomslag som ser ut som en platta av trä, Komma kvick med Android: Kan det ersätta Windows Phone som min ficka kamera, Bash på Windows Powershell och Docker?: Varför Microsoft samtalstid på servern GUI

Läs mer från “500 ord in i framtiden” bloggen

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Att bygga en blixt app är lätt. Ett webbaserat verktyg som gör det enkelt att snabbt välja den layout du vill, så är det bara att dra och släppa de komponenter du vill på sidan. När byggt, du kan driva det till Salesforce en app behållare, så det är tillgängliga nästa gång en användare loggar in. Det finns ingen anledning att gå till en App Store för att ladda ner den, och det finns några uppdateringar så fort de publiceras.

Det finns en hel del att gilla i vad Salesforce gör med sin App Cloud Mobile-tjänsten. Det är fint balanserad mellan slutanvändare, affärsanvändare och traditionella utvecklare, vilket ger dem vad de behöver för att få sina jobb gjort. Som Kumar påpekar, det handlar om “att få data från program snabbt, och sedan tillåter människor att vidta åtgärder”. Om du kan göra det och bygga din kod snabbt, då det finns en verklig affärsnytta att göra.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet