Fujitsu demonstrerar distribueras hårdvara med Silicon Photonics

Vid denna veckas Fujitsu Forum i München, Tyskland Fujitsu visade en distribuerad datacenter infrastruktur byggd med; Intels Silicon Photonics, teknik som gör det möjligt att skapa servrar med komponenter som distribueras i diskreta rack i stället för allt inbyggt i en enda låda.

Arbetar på premissen att de största fiender bygga hög densitet system är utrymmesbegränsningar och värme, Fujitsu utnyttjat Intel Optical PCIe Express-teknik (OPCIe) för att visa en server som var disarticulated, med SSD-lagring och Xeon Phi co-processorer körs i sitt eget hölje ansluten genom fiberoptik, Silicon Photonics moduler och Intel-designade FPGA. Både Intel och Fujitsu känner denna teknik erbjuder betydande fördelar jämfört med traditionella lagringsserverarkitekturer.

Arkitekturen hos konstruktionen är ganska enkel. Använda Silicon fotoniska moduler, anser servern COPU fortfarande att de resurser som tilldelats denna modul är lokal till servern, så inga ändringar behöver göras för att operativsystemet eller applikationer.

För att demonstrera detta använde Fujitsu två av deras PRIMERGY RX200 servrar utan några speciella ändringar, installerat en Silicon Photonics modul i var och en Intel FPGA för att lägga till signaleringen som krävs för att göra det möjligt för PCIe buss för att kommunicera via de optiska moduler. Anslutning till liknande konfiguration hölje som innehöll co-processorer och lagring är mycket snabbt under några meter från optiska kablar, så snabbt att det faktiskt inte kan mätas, även om det skulle kunna beräknas i intervallet 5 miljarddelar av en sekund av latens.

Denna konfiguration innebär att utbyggnaden av serverlagring och co-processorkapacitet, och teoretiskt även minnet, effektivt begränsas bara av det tillgängliga utrymmet i ditt datacenter. Silicon Photonics konfiguration som visas på konferensen var endast i demonstrationssyfte, dock. Fujitsu har ännu inte tillkännagivit en produktifierad version av tekniken.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar