Go Daddy hävdar interna problem, inte en attack, tog ner

Go Daddy är den populära och kontroversiella webbdomän och serviceföretag, som kraschade och brann, tillsammans med miljontals det kunder den 10 september, nu hävdar att det inte togs ner av en distribuerad denial of service (DDoS) attack, men med “en serie interna nätverkshändelser som skadade router datatabeller.”

Scott Wagner Go Daddy Interim VD, uppgav företaget

Igår, GoDaddy.com och många av våra kunder upplevde intermittenta driftstörningar som börjar strax efter 10:00 PDT. Tjänsten var helt återställd av 4:00 PDT. Tjänsten strömavbrott orsakades inte av yttre påverkan. Det var inte en “hacka” och det var inte en denial of service attack (DDoS). Vi har bestämt sin tjänst berodde på en rad interna händelser nätverks som skadade router datatabeller. När frågor identifierades, tog vi korrigerande åtgärder för att återställa tjänster för våra kunder och GoDaddy.com. Vi har vidtagit åtgärder för att förhindra att detta inträffar igen.

Inte vid något tillfälle var några kunddata i riskzonen eller var någon av våra system äventyras.

Under hela vår historia har vi tillhandahållit 99,999% upptid i vår DNS-infrastruktur. Detta är den nivå våra kunder förväntar sig av oss och den nivå som vi förväntar oss av oss själva. Vi har låtit våra kunder ner och vi vet det.

A, Twitter-användare, som kallas @ AnonymousOwn3r hade hävdat ensam ansvarig för den påstådda attacken, sade “var bara jag inte Anonymous [kollektiva]”. På sin Twitter-profil, hävdar han att vara en “säkerhets ledare #Anonymous.” Han fortsätter med att säga i en tidigare tweet att han var “bakom många saker som irc, ops, attacker [sic].

Men en av de “viktigaste” Anonym konto @YourAnonNews har distanserat hacking kollektiv från den påstådda attacken, säger i en tweet: “. Vänligen omdirigera din GoDaddy hat till @ AnonymousOwn3r säger är” ledaren “Anonymous”

Attacken, till skillnad från de flesta DDoS attacker hade tagit ner inte bara Go Daddy-värd webbplatser, men Go Daddy Domain Name System (DNS) tjänster. För en tid, Go Daddy flyttade DNS-post till rivaliserande domän-tjänster VeriSign.

Det verkar troligt att Go Daddy förklaring är korrekt. Det fanns inga tecken på en större DDoS-attack från företag som Arbor Networks och Akamai som övervakar Internet-attacker.

Dessutom, som Andrew Allemann, redaktör för Domain Name Wire konstaterade tidigare idag, “otroligt hur [det togs] som faktiskt vad en enda twitter användare sade om gårdagens #GoDaddy attack.”

Wager stängt sitt uttalande med “Vi tar vår verksamhet och våra kunders verksamhet på största allvar. Vi ber om ursäkt till våra kunder för dessa händelser och tacka dem för deras tålamod. “Oavsett om Go Daddy har tiotals miljoner kunder kommer att acceptera denna ursäkt återstår att se.

 Berättelser

Anonym hacker hävdar GoDaddy attack, träffar strömavbrott miljontals

Wikipedia lämnar Go Daddy grund av SOPA

Go Daddy verkligen och verkligen motsätter SOPA nu

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Go Daddy SOPA Entanglement

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”