Hela-of-government e väntar på moln panel

Den australiska regeringen kommer sannolikt att gå till marknaden för dess hela-of-government e-post och skrivbordstjänster i slutet av 2015 eller 2016 efter införandet av panelen molntjänster, enligt Chief Technology Officer John Sheridan.

I september, Sheridan meddelade, att samväldet regeringen, genom finansdepartementet, utförde en genomförbarhetsstudie om regeringen kunde fastställa molnbaserade e-post och skrivbordstjänster som kan ges till myndigheter, på ett liknande sätt till inrättandet av GovCMS, och skulle kallas GovMail och GovDesk.

I sitt tal vid CeBIT GovInnovate konferens i Canberra på tisdag, Sheridan sade att flytta till en hel-of-government service till både e-post och skrivbordstjänster skulle tillåta australiska myndigheter att fokusera mer på sin egen kärnverksamhet.

“Vi stänger för tillfället en scopingstudie på vad vi kallar GovDesk och GovMail, som är liknande erbjudanden infrastrukturnivå för myndigheter att tillhandahålla kontorsautomationstjänster för en teckningskurs de kan använda och ger den centralt och potentiellt samma sak för e-post “, sade han.

Australiska regeringen Chief Technology Officer John Sheridan talar till webbplatsen om genomförandet av molnet inom myndigheter och moln leverantör panelen.

Vad vi gör är att vi hjälper byråer genom att ta ifrån dem de vanliga uppgifter som alla gör och låta dem koncentrera sig istället på de aspekter av sitt arbete som skiljer sig från andra myndigheter, eftersom jag tror att specialisering är där vi börjar få verkligt värde i framtiden.

Sheridan sade att en andra utkast till scopingstudie “väntar i sin inkorg”, och att regeringen ser att potentiellt gå till marknaden för GovDesk och GovMail 2015 eller 2016, när, hela-of-government molntjänster panel; har etablerats.

“Vi skulle tänka att det skulle vara något vi skulle sätta på marknaden år 2015 eller 2016”, sade han.

Dessa är några av de tjänster som övervägs i panelen molntjänster, och när vi har att på plats, skulle detta vara ett självklart val.

Den, Drupal-baserade GovCMS, gick live på Australia.gov.au tidigare denna månad. Från och med februari, kommer GovCMS ger webbplatser för australiska myndigheter att ta emot offentliga uppgifter. Den australiska Sporting Anti-Doping Authority (ASADA) har redan anmält sig till tjänsten, men Sheridan säger att det finns en “stor kö byråer” väntar på att ta upp tjänster, vilket i slutändan skulle minska kostnaderna för placering på Australia.gov Au finans genom stordriftsfördelar.

“Vad har varit intressant om detta i att flytta till detta som ett sätt att ta dessa tjänster av där vi ger dem … vi sparar på Australia.gov.au cirka 50 procent när det gäller hosting. Vi kan också se att dessa kostnader kommer att minska med tiden allteftersom vi får fler byråer tar detta arbete upp “, sade han.

För en mycket liten kostnad, kan vi ge organ med en snabb och användbar tjänst som de kan få saker gjorda.

Som den australiska regeringen nu har i uppdrag att myndigheter måste använda en molntjänst där det är lämplig för ändamålet, ger valuta för pengarna, och har rätt säkerhetsnivå, är finansdepartementet som leder laddningen i den australiensiska regeringen mot användningen av molntjänster.

Sheridan sade att det måste vara en “Turing test” för att se om de molntjänster som erbjuds av leverantörer uppfyller riktlinjerna för vad regeringen har redogjort för i sin molnpolicy.

“Tjänsterna ser väldigt lika från denna sida av skärmen,” sade han.

Department of Finance utvärderar för närvarande svaren från leverantörer för panelen molntjänster, med över 110 olika företag att svara på begäran om anbud.

Alla dessa företag skulle beskriva sina tjänster på ett sätt som skulle passera denna Turingtestet som skulle säga att vi tillhandahåller molntjänster, men det är helt klart kommer att bli en utmaning för oss, jag tror att i framtiden att skilja dessa saker försiktigt.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze