Hewlett-Packard anser dumpnings enheter som missar mål

Hewlett-Packard (HP) utvärderar resultatet av sina affärs devisions och tillgångar, i syfte att eventuellt ta bort alla som inte uppfyller företagets “mål” eller misslyckas med att uppnå särskilda mål.

Rapporterades först av Bloomberg, tech jätte VD Meg Whitman, sade i ett företag 27 december 10-K arkivering med den amerikanska Securities and Exchange Commission att placeringen av företagen är möjligt för att stötta upp företaget och förbättra balansräkningen .

Inom arkivering, företaget sade att det planerade att “fortsätta att utvärdera den potentiella placeringen av tillgångar och verksamheter som inte längre hjälpa oss att uppfylla våra mål.” Dessutom har Whitman sade att hon inte planerar att knoppa av den tekniska jättens persondator division.

Utvärderingen i avsnittet “Riskfaktorer” av arkivering dokument hur företaget uppryckning kan ha en rad konsekvenser, inklusive möjligheten att “svårigheter” att finna köpare eller “alternativa exitstrategier på acceptabla villkor i tid, vilket kan fördröja uppnåendet av våra strategiska mål.

Palo Alto, Kalifornien-baserade företaget har plågats med problem under det senaste året, bland annat sjunkande försäljningssiffror och ledningsförändringar. Efter att ha skrivit ner $ 8,8 miljarder November genom förvärv av mjukvaruföretag, autonomi, var företaget uppmanas att kasta olönsamma divisioner att försöka få balansräkningen tillbaka i ordning, som omfattar HP: s utskrifts och PC sektorer.

HP har också bekräftat att den amerikanska Department of Justice (DOJ) hade “öppnat en utredning avseende autonomi” och sade att det skulle samarbeta i utredningen. Dock är undersökningen inte det enda problemet HP ansikten – som investerare uppgift tar, tech företaget till domstol, över “vilseledande: uttalanden om autonomi förvärv som sedan i sin tur orsakade aktiekurserna att sjunka.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

HPE i samtal för att sälja sin programvaruportfölj

HPE uppdateringar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär, Enterprise Software, HPE i samtal om att sälja av sin programvaruportfölj, Enterprise, HPE uppdaterar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand