Hur F-Secure vill Sense att agera som sakernas Internet vakthund för alla dina anslutna enheter

Många barnvakter har allvarliga säkerhetsproblem,. IStock, Istället för att installera en säkerhets app på varje enhet, logiskt ur finska bevakningsföretag F-Secure syftar till att skydda dem alla, från smartphones till babyvakter, kylskåp och elektroniska lås.

Analysföretaget Gartner uppskattar hem kommer att innehålla mer än 500 smarta enheter inom en inte alltför avlägsen framtid, och det betyder förmodligen fler saker med potentiella säkerhetsbrister.

Men många konsumenter redan förbryllad lapp en hemmarouter som saknar en uppenbar användargränssnitt och samma sak gäller för trådlöst aktiverade barnvakter. Bevakningsföretag Rapid 7 tidigare i år rapporterade nio barn-skärmar innehöll allvarliga säkerhetsproblem.

Förr i tiden F-Secure har bara sålt säkerhetsprogram som antivirus och en VPN. Men det har gått tillbaka till ritbordet för den anslutna hem och komma med Sense, dess första del av maskinvaran, som den säger kan skydda datorer och smartphones, men även enheter som inte kan köra traditionella säkerhets appar.

Uppdateras. IoT enheter som erbjuds av företag som sträcker sig från Samsung till Phillips kan vara sårbara för att utnyttja och kapning.

“Istället för att använda traditionella säkerhets appar för att skydda en eller två enheter samtidigt, Sense fungerar genom att skapa en privat, säkert nätverk i hemmen som skyddar internettrafiken som utbyts mellan enheterna i nätverket och resten av Internet”, den företaget sade.

Den nya enheten inte riktigt innebära slutet av kör antivirus på en enhet, i synnerhet för stationära datorer och smartphones.

I huvudsak är F-Secure flytta en del av sin verksamhet till en abonnemangsbaserad modell. För $ 199 / € 199 per år köpare får enheten och Sense säkerhetsprogram så många enheter som kan köra den. Appen stöder enheter som kör något på eller nyare än iOS 8.4.1, Android 4.0 och Windows 7.

Sense app ger ett administrationsgränssnitt som visar alla enheter som är anslutna till ett nätverk och deras “säkerhetsstatus”, skicka en anmälan om något inte är rätt. Enheten, som egentligen är en router, erbjuder en sammanfattning av ett hem säkerhet och eventuella åtgärder som krävs.

Enligt F-Secure, kommer den att använda maskinbaserat lärande från sin moln att dechiffrera – eller känner därmed produktens namn – dolda hot i Internet-trafik att omintetgöra attacker innan de anländer till en enhet.

Liksom många internet säkerhetsprodukter det kommer att erbjuda brandvägg, antivirus, och blockerar spyware, adware och phishing webbplatser. Men F-Secure säger maskininlärnings komponent och skydd för andra anslutna enheter i hemmet skilja den.

En intressant funktion som kan komma till produkten nästa år är en inbyggd VPN för att möjliggöra anonym surfning samt ansluten enhet rykte betyg och ett skydd bank funktion.

När det gäller själva hårdvaran verkar det vara ganska diskreta med måtten 217mm x 125mm x 90mm (8,5 x 4,9 x 3,5 inches).

Dessutom fördubblar LED-display som en klocka och termometer. Andra specifikationer Läs mer som en grundläggande smartphone och omfattar 1 GB Flash-lagring, 512 MB RAM och en 1 GHz dual-core processor. Den stöder Bluetooth 4.0 och energisnåla Bluetooth och har en USB 3.0-port.

Enheten levereras i mitten av nästa år och F-Secure erbjuder tecknings till halva priset till de första 5.000 kunder i Europa som tar upp förbeställa erbjudande. Efter det första året, prenumeration förnyelse kostar $ 8 per månad.

Sex miljarder anslutna enheter från nästa år: sakernas Internet tar form, Cisco och Ericsson tecken företag till sakernas Internet affär som nätverkskonvergens fortsätter, Intel väver ihop mer hårdvara, mjukvara för att stärka sakernas Internet plattform

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Sakernas Internet

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer