Hur man verkligen förändra ett tjänsteföretag

Varje gång jag går till en NetSuite händelse, jag undrar för mig själv varför andra leverantörer inte göra mer av en sång-och-dans om potentialen för mycket effektfulla business transformation som SaaS möjliggör. Kanske är det viss sektor av marknaden som NetSuite mål, där early adopters är företag som vill hitta ett sätt att differentiera och få en ny kant, och därför finns det inget att förlora på proselytizing en störande vision. Medan andra leverantörer kanske är mer rädda för att skrämma upp sina mer konservativa utsikter.

Vid det här laget borde jag avslöja att min klient roster är skev mot leverantörer som gillar att prata omvandlingen – främst NetSuite, Arbetsdag, Appirio [för en fullständig lista, se vidare sida]. Och jag utveckla några material som beskriver omfattningen för företag omvandling genom moln. Så jag är partisk: berättelser som betonar och illustrerar omvandlingen meddelande är musik i mina öron.

Igår, jag (tillsammans med några webbplatsen och Enterprise Irregulars blogging kolleger) var på den europeiska lanseringen av NetSuite OpenAir, dess nya “tjänst resursplanering” svit, som fixerar OpenAir förvärvet med sina kärn ekonomi och CRM-produkter. Händelsen lovade att vara en presentation av hur SaaS och molnet omvandla professionella tjänster rymden. Det var bra att se potentialen för förändring blir topp fakturering, men för att vara ärlig, det var lite för mycket stegvis förändring på displayen för min smak – med ett undantag, som jag ska återkomma till om en stund.

Visserligen är omvandlingen inte bara om radikala förändringar. NetSuite säger dess Openair kunder inser från en till åtta procent förbättringar i deras utnyttjandegrad, som även på omfattningen av inkrementella förbättringar kan lägga till upp till stora siffror i en stor organisation. Software AG, en av kunderna på scenen igår, det var hela motivering för genomförandet. “Vi berättade CFO, om vi får bara en procent ökning av användningen, kommer det att ha betalat för sig själv”, säger Markus Küpper, senior chef för globala konsulttjänster på företaget.

För mig, men historien som stod huvud-och-axlar över de andra, vid detta evenemang kom från Nick Oulton, VD för M62 visualcommunications, en specialist konsult med bara 32 anställda. Om du vill ha business transformation, är detta the real thing, och jag har ännu inte sett fängslande berättelser på denna skala från större företag. Sweet spot verkar vara 30-60 anställda – ett annat exempel jag har nyligen citerade är FinancialForce.com, som förresten sponsrar Euro Storbritanniens nästa medlemsmöte, där Enterprise Irregulars bloggare Vinnie Mirchandani kommer att tala om sin nya bok, New Polymath. Jag är säker på Vinnie skulle klass M62 som ett annat exempel på en polymath verksamhet.

Företaget är bokstavligen ett företag som inte skulle vara möjligt på sin nuvarande omfattning utan molnet. Detta är vad business transformation egentligen handlar om – inte stegvisa förbättringar i prestanda, men att kunna göra saker som helt enkelt inte var möjligt innan molnet fanns.

Vad den gör är en vanligt tillräckligt aktivitet, gör det PowerPoint-presentationer (och nu Keynote, som svar på en stor acceleration i efterfrågan på iPad presentationer). Men dessa är inga vanliga bildspel, är VD Nick Oulton författare till boken Killer presentationer. Dessa är bildspel som stänger flera miljoner dollar affärer med kunder rapporterar nära hastigheter på upp till 85%. För närvarande hanterar omkring trettio projekt i månaden, M62 hanterar allt från företagspresentationer till försäljningsargument och åtar sig att vända presentationer runt i så lite som 48 timmar om det behövs. Förmågan att ofta planera projekt och resurser med kort varsel var den viktigaste orsaken till att genomföra OpenAir, både för flexibiliteten av själva programmet och för on-demand skalbarhet av den underliggande molnplattform.

Dess 32 anställda är spridda över tre kontinenter, klustrade i New York, Singapore och på huvudkontoret i Liverpool, England. Bara 17 kommit in på kontoret på en regelbunden basis, medan resten arbeta hemifrån. Det gör det möjligt för M62 att rekrytera sin mycket specialiserade grafik designers oavsett var de befinner sig. Den använder en mängd olika online samarbetsverktyg för att samordna sitt arbete och att tjäna sitt globala kundbas, inklusive webbkonferenser. Till exempel, för några dagar sedan, Oulton var på en telefonkonferens planerar en presentation vid midnatt svensk tid med en kund på den amerikanska östkusten och en designer baserad i Singapore.

Oulton säger att företaget kunde fördubbla sina intäkter förra året medan rekrytera en handfull extra personal tack vare sitt beslut att lägga all sin IT i molnet. “Den begränsande faktorn på vår tillväxt är vår förmåga att producera arbete”, förklarade han. Hans kort till bolagets COO för ett par år tillbaka var enkel: att bygga ett system som är tillräckligt bra för att köra en $ 30 till 45.000.000 företag – “utan att spendera några pengar.” Cloud computing modell för att betala bara för det du använder innebär att M62 kan verktygs sina informationssystem för att skala utan att behöva betala för den kapacitet i förskott. I själva verket har det visat sig OpenAir så effektiv för projektledning att det kunde omfördela flera av sina projektledare till andra roller förra året, och faktiskt minskat antalet platser det som krävs för att licens.

Men M62 berättelse visar att cloud computing är inte bara ett sätt att konsumera IT billigare. Det möjliggör en globalt distribuerade team vars specialist talang kan placeras varhelst de väljer att bo och arbeta. Cloud underleverantörer spelar en roll också i företagets framgångar. Till exempel använder det molnet att hitta och arbeta med lokala översättningstjänster så att det kan se presentationer lokaliseras av infödda talare, undvika klumpiga översättningsfel. Detta är ett företag som lever i molnet och maximerar användningen av molntjänster för att leverera kvalitet i världsklass med en anmärkningsvärt låg kostnad bas.

Jag har ännu inte samma nivå av företag omvandling tas upp av större, mer etablerade organisationer. Det är goda nyheter för innovativa mindre företag som M62, FinancialForce.com, Appirio och andra, som kan utnyttja nya möjligheter innan andra upptäcker dem. Det är inte så goda nyheter för chefer och medarbetare på de större företagen, som kan finna sina siffror och deras framtidsutsikter blekning eftersom denna nya generation av molnkunniga företag växer sig starkare.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september