Japansk bank slår XP tidsfrist flyttar 30.000 terminaler till Windows 8

Som, April 8 cutoff för Windows XP stöd vävstolar, miljontals datorer fortfarande på OS. Emellertid har en japansk bankgrupp just lämnat klubben efter att ha avslutat en massiv övergång till Windows 8.

Enligt Microsoft Japan, Resona Holdings, en operatör av flera banker och andra dotterbolag i landet, avslutade “en av de största” Windows 8 distributioner som någonsin gjorts i Japan, och på så sätt slå Microsofts omtalade den 8 april stöd tidsfrist för både Windows XP och Office 2003., gruppen, som ligger bakom den Saitama Resona Bank, Kinki Osaka Bank och andra koncernföretag, avslutat sin tvååriga migrering av några 30.000 Windows XP klientterminalerna i februari.

Du har få varnade för åldrar om den överhängande änden av stöd för XP. Saker och ting är ännu värre än du har hört (särskilt om du kör Internet Explorer). Räkna med en flod av nya sårbarheter och ingen hjälp för dem.

“Vi bestämde oss för att flytta direkt till Windows 8, och det fanns ingen motsatte sig den strategi för att utnyttja de senaste produkterna för att öka effektivitet”, säger Tetsuya Shiratori, chef och chef för Resona Holdings informationsteknik planering division.

Microsoft, har försökt att påminna företag, när uppmanade dem att flytta bort XP, finns kostnadsbesparingar att vara hade genom att flytta till nyare system. Fångsten är att uppnå dem kan också föra med sig stora, dyra uppgraderingar av maskinvara – i Resona fall innebar det uppfriskande hälften av klienterna i bruk. Den andra hälften, som bara hade varit i bruk i två år, kommer att fortsätta att användas.

Enligt Microsoft använde gruppen skrivbordsvirtualiseringsteknik att migrera affärsapplikationer, och Microsoft System Center 2012 Configuration Manager för att hantera politikens utformning, systemkonfiguration och fjärr automatiserad programinstallation.

Gruppen använder nu Configuration Manager och dess Security Suite för PC-övervakning, programvara och distribution lapp och säkerhet.

Trots Microsofts flera års kampanj för att få konsumenter och företag från den populära operativsystem, hundratals miljoner datorer kör fortfarande på det.

Windows XP och framtid Desktop, Top 10 ursäkter för att hålla sig med Windows XP, Windows XP slutet av stöd i april: Ytterligare tre frågor besvaras, varför Linux Mint är ett värdefullt Windows XP ersättning

Enligt Net Applications, är 27 procent av världens datorer fortfarande drivs av XP. Med tanke på Gartner uppskattning 2008 att det fanns mer än en miljard datorer i bruk i hela världen då, som innebär att det finns åtminstone 270 miljoner XP-maskiner fortfarande ute. Om Gartners prognos vid den tidpunkt då det skulle finnas två miljarder datorer i bruk år 2014 kom sant, kan det innebära tiotals eller hundratals miljoner mer XP-maskiner fortfarande i naturen.

Ny forskning släpps denna vecka, av brittiska programvaruföretaget AppSense uppskattar att 77 procent av de brittiska organisationerna fortfarande kommer att köra XP efter april 8. Av de företag som fortfarande hade XP enheter på sina nät, var det gamla operativsystemet körs på 25 procent av deras PC flottor.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Naturligtvis kan dessa företag betalar för att få utökat stöd för OS, men forskning visade att 68 procent hade inga sådana planer.

Förutom inte mer regelbundna månatliga tisdag patchar, en ytterligare risk för att företag med XP kan ställas inför, är en ny angrepp av exploits för sårbarheter som, angripare har suttit på i förberedelse för Microsofts supportavbrottsdatum, – en risk Microsoft bekräftade förra året.

Dessutom kommer hackare sannolikt titta på lappade brister i Vista och senare versioner av Windows och använda dem för att bakåtkompilera uppdateringarna för att se om de också påverka XP.

Även om det har förekommit en del oro tidsfristen April för bankomater som kör Windows, Microsofts stöd för den version av XP som körs dessa maskiner kommer inte, slut förrän i januari 2016.

XP

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september