Jobb i riskzonen som Origin bläck Wipro affär

Utility Origin Energy natten sade ett antal IT-personal skulle kunna påverkas som en del av ett faktureringssystem översyn har inked med indiska IT-tjänster företaget Wipro.

Energi återförsäljare har inte sagt hur många anställda skulle påverkas dock förändringar i roller väntas komma igenom i maj nästa år som en del av en stor insats för att se över sina slutkundsfaktureringssystem.

Wipro kommer att leda upp den tvååriga genomförandet av Origins nya SAP-baserade integrerade faktureringssystem och kommer också att ta på back office-funktioner inom affären.

“Det kommer att finnas få, om några, uppsägningar som en följd av detta beslut. Wipro kommer att göra anställningserbjudanden och Origins växande verksamhet kommer också att ge möjligheter till sysselsättning,” Ursprung Energy sade i ett uttalande.

Slut avtalsförhandlingar pågår fortfarande och förväntas vara klar i början av december 2008. Ursprung tillade att specifika detaljer om samarbetet kommer att förbli kommersiell förtroende.

Transformation gör det möjligt Origin att bättre möta kundernas behov både nu och i framtiden “, säger Phil Craig, Origins chef för sin division Kontorsrörelsen.” Det kommer att ge oss möjlighet vi måste ge överlägsen kundservice, produktinnovation och produktleverans.

Origin Energy var inte tillgänglig för kommentar till website.com.au s frågor vid skrivande stund.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck