Kina gör fler anhållanden kopplade till nätet yttrande clampdown

Polisen kinesiska huvudstaden Peking har fängslade en frispråkig kinesiska Internet entreprenör kopplad till en “rykte Monger”, och en undersökande reporter anklagade en regeringstjänsteman för tjänstefel.

Enligt South China Morning Post (SCMP) på måndag, Charles Xue Biqun, en riskkapitalist, som kallas Xu Manzi, greps på fredagen tillsammans med en ung kvinna för misstänkt inblandning i prostitution, sade stadens polisen genom sin officiella Weibo konto. Xue är en stor investerare i centererings nätet bil webbplats, som är majoritetsägt av australiska telco Telstra.

Xue som har mer än 12 miljoner anhängare på sin Sina Weibo micro, påstods ha fångats nedlåtande en prostituerad i ett bostadsområde förening i Peking efter att polisen fått ett tips från grannar, sade en annan Weibo inlägg.

Han sades också ha investerat i sällskap med en “online rykte Monger” Qin Zhihui som hade gripits för att röra problem, och även drivit en olaglig verksamhet två dagar före sin internering.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Peking polisens micro post meddelade också att Liu Hu, en undersökande reporter på Guangzhou-baserade tidningen New Express, ställts under förvar på lördag för att tillverka och sprida rykten.

Liu hade hävdade att Ma Zhengqi, biträdande chef för den statliga administrationen för industri och handel, var försumlig i sina offentliga uppdrag medan du arbetar i staden Chongqing, och administrationen sade att det var medveten om anklagelsen men hade ingen kommentar.

Den undersökande journalist hade också delad information som väckt frågor över eventuell korruption av andra ledande regeringstjänstemän men sin mikroblogg inlägg senare bort.

Detta kommer som en del av den kinesiska regeringens tidigare löfte om att slå ner på nätet rykten. Bara förra veckan, två Weibo användare Yang Xiuyu och Qin Zhihui, påstods inblandade i den “svarta PR” business i Kina, greps av polisen för att tillverka rykten och få fördelar olagligt, genom sina microblogging konton.

Online-användare och experter i Kina har också kallat för en kamp mot online-rykten och desinformation, enligt Global Times på söndagen.

“De fabricerade nyheter om Röda Korset köpa villor och spendera 10.000 yuan på tält. Dessa inflytelserika bloggare gjorde ingenting men sprida rykten,” Yao Lixin, en talesman vid Kinas Röda Korset, sade i rapporten.

En annan ledande media professionell, Yang Lan, sade i artikeln: “Jag tror att den sociala mentaliteten är ganska komplicerat just nu människor vill ventilera sina känslor men oavsett era åsikter, bör du vara sanningsenlig och inte bryter mot lagliga rättigheter.. . ”

Tidigare denna månad, sex kinesiska Internet-företag, inklusive Qianlong, Baidu, och Sina Weibo gemensamt lanserat en ny, webbplats för att övervaka och avslöja nätet rykten.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund