Kina säkerhet utläggning blir attraktiv

Kinesiska säkerhetsföretag kan potentiellt göra bra outsourcingpartner eftersom de har en hög kompetens förstärks av det statliga stödet och en stark talangpool. Däremot kommer landet inte vara bland de bästa valen bland icke-asiatiska leverantörer på grund av säkerhetsrelaterade farhågor.

Enligt Kevin der Arslanian, affärsanalytiker på China Market Research (CMR) Group, har Kina en stor pool av IT-talang, som driver kvaliteten på sin IT-branschen uppåt. Detta drivs av tunga statliga investeringar i denna sektor, starka forskarutbildningen, och ett antal stora online kinesiska aktörer såsom Baidu, Tencent, och Alibaba.

Med dessa ansträngningar från regeringar och stora kinesiska företag, en kraftfull ekosystem, och stark kultur uppnås också, förklarade han. Detta gör det möjligt för Kina att skilja från andra asiatiska konkurrenter som Vietnam och Indonesien, trots Kinas arbetskostnad är högre, tillade affärsanalytiker.

Kinas Internet ekosystem har också drivit förbättringar i IT-säkerhet, tillade der Arslanian. Den, kinesiska Internet är osäkert med virus, trojanska hästar, och i värsta fall, keylogging eller, spioneri, programvara kan laddas ner utan användarens vetskap, förklarade han.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Inom sin pool av IT-talang och det statliga stödet, kinesiska säkerhetsföretag utvecklar också mycket starka säkerhetsprotokoll, observerade der Aslanian.

“Detta har drivit alla [kinesiska] företag att öka sin IT-säkerhet och kontinuerligt söka bättre och säkrare IT-processer”, tillade han.

När det gäller IT-säkerhet outsourcing till Kina, är efterfrågan främst från företag som är baserade på marknader som Hong Kong, Taiwan, Japan och Korea, sade John Tan, Greater China chef för Spire Consulting and Research.

Liknande kulturer av att göra affärer, tillsammans med sänkt kostnad och tid på att hantera IT-säkerhet, uppmanas vissa företag att välja Kina under andra asiatiska outsourcing nav, sade han.

När det gäller större outsourcingtjänster, är Kina idag världens näst största aktör, och Asien är den starkaste regionen för detta, sade Allen Lee, chef för Solidiance Kina.

“Indien och Kina tillsammans ockuperade nästan 80 procent av den globala service outsourcing, båda länderna har investerat betydande tid och resurser för att odla branschen”, säger han.

Inte bästa valet bland utländska leverantörer, men det är Kina sällan det första valet för de flesta leverantörer utanför Asien-Stillahavsområdet, sade der Arslanian.

Inom Asien, Filippinerna och Indien är både billigare än Kina, och arbetstagare från båda länderna kommer med bättre kunskaper i engelska, förklarade han.

Enas, Lee noterade andra asiatiska länder som Malaysia, Filippinerna och Vietnam är ikapp med sin bra pris för värde och god engelska förmåga.

Men de flesta utländska företag kommer också att vara tveksamma till att lägga ut allt som rör säkerheten till Kina, av rädsla för att företaget ska hjälpa dem faktiskt kommer att visa sig vara “tjuven”, konstaterade der Arslanian.

Rädslan för närvarande drivs av Kinas, “dålig” rekord att hantera fall IP-skydd, och den amerikanska kongressen har flaggade Huawei, ZTE, och andra stora kinesiska IT-företag som säkerhetshot, förklarade der Arslanian.

För kinesiska IT-säkerhetsföretagen anses starka potentiella säkerhetspartners och öka sin globala marknadsandel av outsourcade IT-säkerhetstjänster, kommer de att behöva visa överlägsen kvalitet jämfört med andra asiatiska motsvarigheter bibehållen låg kostnad, rådde han.

Kvaliteten på outsourcing kommer också att bero på de processer på plats som om det har sekretessavtal (NDA), Lee påpekade. Det beror också på företagets övergripande bedömning av dess outsourcingpartner såsom dess förmåga kreditstatus och projektledning, tillade han.

Dessa två steg är mycket viktigt, och företagen måste fokusera på att hitta rätt partner med meritlista på god kredit, undertecknad NDA och hantera projektet noga för att njuta av alla outsourcing fördelar oavsett vilket land företaget är beläget, rådde han .

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund