Kogan Mobile nylanserar på Vodafones nät

Vodafone Australien har meddelat att det är grossist sitt 3G-nät till elektroniktillverkare och återförsäljare Kogan, med 4G-tjänster att lanseras i början av 2016.

Affären, meddelade på måndagsmorgonen av teknik entreprenör och Kogan VD Ruslan Kogan, Vodafone Australien VD Inaki Berroeta och Kogan verkställande direktör David Shafer, kommer att återuppliva Kogan Mobile att ge 3G-endast, hög-data mobila planer för abonnenter.

Kogan kortlivade besittningsrätt i mobilindustrin under 2013 präglades av en olycklig affär med ISPOne att sälja Telstra 3G-tjänster.

De 115.000 kunder som anslutit sig till Kogan Mobile används mycket mer av låg kostnad service än ISPOne hade redovisats, vilket resulterade i ISPOne blockerar Kogan kunder från att använda data. Kogan tog ISPOne till domstol för händelsen, vinnande skadestånd för förluster från ISPOne suspendera sina kunder.

ISPOne var oförmögen att ta igen kostnaderna från grossist tjänsten Kogan att betala sina Telstra räkningar, och trädde frivilligt administration. Medan Aldi Mobile nått en överenskommelse om att börja grossist direkt via Telstra, Kogan Mobile nådde ingen sådan överenskommelse med den sittande telco.

Enligt Shafer, är Vodafone affären tillräckligt skiljer sig från sitt tidigare Telstra nättjänst för att förse kunderna med säkerhet.

“Den här gången har Kogan Mobile klippa ut mellanhanden i en direkt affär med Vodafone”, säger Shafer.

Detta innebär att vi kommer att passera på sparande till konsumenter vars tjänsten kommer att levereras genom Vodafone. Den här gången har vi ett nätverk allierad i Vodafone som är verkligen beredda att stödja oss, är inte rädd för en konkurrenskraftig prissättning, och har ett intresse av att Kogan Mobile lyckas på marknaden. Och det är hur vi kan erbjuda en stor mängd data med obegränsade nationella samtal och texter till otroligt låga priser.

Kogan Mobiles 3XL planen kommer att ge 3 GB data och obegränsade nationella samtal, texter och MMS för AU $ 29,95 över 30 dagar, AU $ 79,95 över 90 dagar, eller AU $ 299,95 över 365 dagar, medan 5XL planen erbjuder 5 GB data och obegränsade medborgare samtal och texter för AU $ 36,95, AU $ 99,95, och AU $ 369,95 under samma tidsperioder.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Extra data kostar AU $ 14.95 för 2 GB för en 30-dagarsperiod, med nättjänster tillgängliga från och med idag. Alla Kogan telefoner kommer nu att levereras med en fri Kogan SIM-kort.

Vodafone förra månaden meddelade också att man tecknat en AU $ 1 miljardaffär med TPG att utnyttja den mörka fiberinfrastruktur som ägs av TPG, nummer tre fast telefoni operatör, med den senare i sin tur med hjälp av mobilnätet i Vodafone, antalet tredje största mobiloperatören.

Enligt AU $ 900 miljoner 15 år svart fiber affären kommer TPG bygga ut en extra 4,000km av fiber för att ansluta Vodafones mobilmaster i Australien i mitten av 2018, som företagen förväntas kosta mellan AU $ 300.000.000 och AU $ 400 miljoner dollar CAPEX.

“För kunderna innebär det en högre prestanda, 5G-klar nätverk, vilket gör det möjligt för spännande framtida möjligheter som virtual- och augmented reality program” Berroeta sade i ett uttalande.

TPG kommer även att flytta sina 320.000 mobilkunder från nuvarande operatör Optus till Vodafone, med kunder erbjuds bonusuppgifter som ett incitament för att flytta nätverk, enligt TPG Chief Operating Officer Craig Levy.

“Vi är glada och flyttar in i framtiden Vad det ger TPG -. Det ger oss möjlighet att hålla jämna steg med marknaden”, säger Levy.

Om man tittar på oss under de senaste två åren har vi inte hållit jämna steg så mycket som vi skulle ha velat. Detta ger oss möjlighet … att vara mer aggressiva på marknaden, och förhoppningsvis förbättra vad som varit lite av en vikande mobila affärer.

Uppdaterad 01:03 den 19 oktober, 2015 tillagda kommentarer från Shafer, lagt information om Kogan Mobile planer.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga