? Labor kräver ansvarighet från Turnbull på NDIS betalning blunder

Den federala oppositionen har kallat för den australiensiska regeringen att ta ansvar för de fortsatta förseningar till National invaliditetsförsäkring Scheme (NDIS) betalningssystem, som det sägs har lämnat dem med funktionshinder medicinskt reagera.

Den MyPlace portal är där de inskrivna i NDIS ordna bokningar och tjänster leverantörer och det är också platsen för att lämna in betalningsansökningar, tidigare kända som fordringar. En begäran om utbetalning lämnas in av slutanvändaren, och om det godkänns, de medel som tilldelats dem i portalen tillåter dem att betala för tjänster, såsom läkarbesök.

Jenny Macklin, skuggar minister för familjer och betalningar och skuggar minister för handikapp reform, sade på torsdagen att personer med funktionshinder och deras familjer har tvingats att avbryta möten som ett resultat av en opålitlig systemet.

“[Det har] sett leverantörer kvar obetalda och deltagare inte kan få lämpliga tjänster”, sade hon.

NDIS började sin nationella utbyggnaden den 1 juli 2016 och i de sju veckor sedan, hävdar NDIS det har bearbetat över AU $ 65.000.000 värde av betalningsansökningar, som innehöll cirka AU $ 4.000.000 på tisdag och AU $ 2.600.000 på onsdag denna vecka .

Tidigare denna månad, meddelade regeringen en oberoende granskning i MyPlace portalen så att den var “uppfyller de överenskomna förväntningarna” av NDIS deltagare och leverantörer.

Minister för social Christian Porter och biträdande minister för sociala tjänster och handikapp Services Jane Prentice sade i ett gemensamt uttalande översynen kallades efter störningar i IT-systemet hade inför under de senaste veckorna.

Sådana störningar ingår oförmågan att överföra operatörsdata till portalen, som Porter sade lett till förseningar betalningar som utfärdas av byrån, och flera farhågor som uttryckts av leverantörer och deltagare.

“Byrån har nu rekommenderat att de viktigaste frågorna har rättats till och utestående förfrågningar betalnings prioriteras” Porter sa på den tiden.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Men, är medan regeringen har nu försäkrat de centrala frågorna har lösts det nu lämpligt att en fullständig översyn görs för att bestämma hur och varför problem uppstod så att vi kan vara säkra på att de inte kommer att upprepas.

Prentice sade Omdömet beräknas vara klar i slutet av månaden, notera att det var regeringens avsikt att få det färdigt snabbt för att säkerställa att frågorna inte dyka upp igen i framtiden.

Vid den tiden, National Disability Försäkringskassan (ndien) vd David Bowen sade att han välkomnade översynen noterar byrån skulle fortsätta att rulla ut systemet till 460.000 australier med funktionshinder, deras familjer och vårdare.

Shadow minister nöjer sig inte men säger på torsdag att eftersom Department of Human Services – och inte ndien – är den som ges ansvaret för att utforma den nya IT-systemet, bör den australiska regeringen ta ansvar för “röra som Har skapats”.

“Christian Porter måste ta ansvar för Turnbull regeringens hantering av NDIS betalningssystem”, sade hon.

NDIS är den största socialpolitiska reformen sedan Medicare – det är för viktigt för buck passerar.

Personer med funktionshinder har väntat hela sitt liv för den nationella handikapp försäkringssystemet.

Det framkom förra veckan att MyPortal inte fungerade på Mac-datorer, inte heller var det förenligt med Safari-webbläsare, den inbyggda webbläsaren på alla iPhones. Vid den tiden sade ndien efter att ha utfört tester kan det bekräfta det inte fanns några problem i antingen leverantören portal eller deltagaren portalen. Det gjorde dock påminna användarna att Internet Explorer, Microsoft Edge, Chrome och Firefox var mest kompatibla webbläsare.

Department of Human Services är också mitt uppe i att uppdatera sin egen åldrande socialbidrag systemet, som för närvarande är ansvarig för behandling över AU $ 100.000.000.000 i Centre betalningar årligen.

Det spekuleras att uppgraderingen är inställd på att kosta den australiska regeringen miljarder.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september