Laing O’Rourke övervakar arbetarnas säkerhet med en smart hardhat

Under de senaste två åren har Laing O’Rourke Engineering Excellence Group utvecklat en smart hardhat i hopp om att mer proaktiv snarare än reaktiv till bärarens hälsa och säkerhet.

I sitt tal vid Microsoft Ignite Australien 2015, Rod Shepherd, Laing O’Rourke enhet engineering ledare, förklarade att företaget har lotsa en smart hjälm, som man hoppas kunna ta med till marknaden nästa år.

“Vi är stolta över säkerhet och det är helt avgörande för oss att se alla gå hem på ett säkert sätt, och det är verkligen vår mantra och kärn tro. Naturen i vårt sätt att göra detta och arbeta i extrema temperaturer,” sade han.

Den typ av verksamhet är att vi har mycket stränga hälsa och säkerhet på det sätt vi hanterar vår besättning på plats och vi vill förbättra det.

Laing O’Rourke prototyp smarta hjälm, (Remco Jansen)

Prototypen hardhat har integrerats med en svettband sensorisk array, en GPS-tracker, en accelerometer för bestämning av orienteringen, och en datainsamlingsenhet, som kan anpassas till en befintlig hjälm. Den har utformats för att övervaka temperaturen och hjärthastighet hos bäraren arbetar i svåra klimat miljöer, plus den yttre temperaturen och luftfuktigheten.

Det finns också en vibrerande och ljud varningssystem för att ge varning till bäraren, baserat på alla data som samlas in och överförs via en lägre effekt ZigBee radio till en central geteway för lagring. Den centrala gateway är utrustad med en 3G M2M industriell router möjliggör fjärråtkomst till alla data som samlas in och kan också användas för att generera varningar via SMS och e-post.

Men enligt Shepherd, hur uppgifterna ursprungligen sänds var inte perfekt eftersom det förlitade sig för mycket på 3G, och därefter företaget lämnades med manuell analys av stora dataloggar.

Som ett resultat, Laing O’Rourke samarbetar med MOQdigital för sin moln Data Manager baserad på Microsofts Azure sakernas Suite för att effektivisera insamling och analys av data. Som en del av detta, MOQdigital utformat en CPU-minne som är ansluten till den centrala porten så att om någon anslutning förloras på fältet, kan data fortfarande hämtas när anslutning är igång igen.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Mick Badran, MOQdigital CTO, sade nyckeln Tanken bakom detta är att undvika behovet av att fysiskt gå på plats för att samla in några uppgifter.

När data överförs, är MOQdigital kunna visa information om en självbetjäningsinstrumentbrädan om enheterna är online eller offline, samt uppgifter om den genomsnittliga puls, och omgivningstemperatur.

“Vi försöker ta reda på var trötthet är och hur vi kan se trötthet. Om den omgivande temperaturen vistas relativt konstant, men en användares temperatur fluktuerar tillsammans med pulsvärdet, vad säger det oss?” Badran sa.

Detta är en del av nästa steg i denna pilot och framåt. Nyckeln är att vi har data i den analytiska komponenten i lösningen och därifrån på i är en fråga om att arbeta igenom det och se trender.

Shepherd sade till följd av strömningsprocessen data kan nu allmänt delas med andra i branschen, oavsett om det delas via appen version av instrumentbrädan eller e-post, till skillnad från tidigare då det kan ta upp till två timmar för att producera en rapport.

Han tillade att ett exempel på hur företaget planerar att använda smarthat och insamlade data är att övervaka värmestress av bärare.

“Vi har en säkerhets register där varje incident blir rapporterats, och vissa av dessa fall hade vi människor som skulle börja kräkningar och var mycket sjuk, och om du kan plocka olika tecken på att du kanske kunna få dem in i skuggan, och du kan ingripa mycket snabbt “, sade han.

Data för närvarande sänds var femte sekund, men att erkänna att det så småningom kan bli en “stor uppgifter fråga”, Shepherd sade att det finns planer på att dra tillbaka rapporteringen till varje halv minut.

Shepherd tillade han räknar bolaget kommer att revidera den nuvarande utformningen av hjälm för att göra det mer hållbart.

“Vi har haft några ganska hårda recensioner [från bärare] inklusive” det ser ut som det kommer att bryta “, och vi måste tänka är det bekvämt, är det faktiskt bärbar. Vi kommer att göra en översyn hårdvara”, säger han sa.

Den andra kritiken på plats är vi använder verktyget facket på sidan, så de behöver oftast att kortplats för hörselskydd, och några av killarna vi vill övervaka kommer att svetsa så säger de: “Du kan inte ha modulen fastspänd där “. Vi måste ompröva det, och det är den process vi går igenom nu.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta