Lenovos nya utseende: The real deal eller är allt prat?

Lenovo har Mozilla med en digital och social första strategin, och en ny attityd som representeras av en anpassningsbar logotyp och ethos: “Stå aldrig stilla”, som ersätter “För dem som gör”.

Under Tech World 2015 i Peking, Lenovo beskrivs att det fanns stor marknadspotential, särskilt i Asien, för att nå en yngre demografiska av 18 till 30-åringar. Nick Reynolds, Lenovo APAC Chief Marketing Officer, märkt Lenovos målgrupp som “design trendsättare” som “kör vad som är hett, vad är hiphop, vad är funky, och vad som är trendigt i mode, musik och teknik”.

Reynolds fortsatte att notera hur företaget vill vara “störande”, liknar de Übers eller Airbnbs av världar, och kommer att arbeta mot att omvandla kunder i “fans, lojala anhängare, och sedan varumärkesambassadörer”.

Marknaden såg en förhandstitt på detta, främst i bolagets konsumentvända företag, när Lenovo anlitade Hollywood kändisar Ashton Kutcher som produktingenjör för sin Yoga Tablet 2 Pro.

Företaget startade också av sin första företagsövergripande digital kampanj förra året, som kallas Yoga My Way, som Reynolds skröt nått mer än 250 miljoner människor världen över.

Som en del av sin nya strategi kommer företaget att titta in honing in på att vara mer kundorienterade, sade Lenovo APAC president Rod Lappin. Företaget har lanserat en pilot på sin röst kundprojekt i Kina, som förväntas att rullas ut till Indien, och sedan resten av regionen.

“Vi tar sociala medier feedback, oavsett om det är produkter eller tjänster, och sammanslagning av och lyssna på våra kunder. Det handlar inte bara om USA, men vi anpassar det land för land, eftersom varje land har olika behov och olika meddelanden. För exempelvis i Japan har vi Goo, men i Indien det blir Flipkart, “sade Lappin.

Lappin sade ett exempel var när företaget lanserade sin X1 Carbon kommersiell produkt och används feedback från kunder att förbättra utformningen av produkten.

Det finns också planer på att öka sin onlinebutik närvaro. För närvarande finns det bara sex e-handelsbutiker i Asien Pacific, men Lappin sade företaget kommer att öka den siffran.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

“Vi måste diversifiera vår verksamhet i e-handel en mycket starkare än vi gör idag. Vi har inte varit i e-handelsmarknaden i Asien, och det är viktigt att vi vill diversifiera vår verksamhet för att kunna utnyttja det, ” han sa.

(Lenovo)

Men, varför ansiktslyftning?

“Vår försäljning är mycket längre fram än vårt varumärke. Jag har en hel del arbete att göra för att få mitt varumärke att jaga upp där vår verksamhet är på”, sade Reynolds.

I väntan på att anta och tillkännage detta nya attityd, Lenovo lagt Googles Motorola Mobility enheten till sin portfölj för $ 2,91 miljarder förra året. Lenovo hävdade förvärvet stötte företaget till att bli världens tredje största smartphone maker. Det gjorde det också möjligt för företaget att lansera sin konsumentverksamhet i Australien.

Dilion Ye, Lenovo resten av världen försäljning bly, mobil verksamhet, meddelade medan det fortfarande är tidigt skede eftersom förvärvet av “synergieffekter” det ser mellan de två märkena kan vända Motorola till en lönsam verksamhet under de närmaste fyra till sex kvartal.

“Konkurrensen är verkligen rasande. För Lenovo, vi vill utnyttja vår egen förmåga, vår början till slut förmågan att dra ut en vinnande portfölj på ett mycket effektivt hastighet. I grund och botten vill vi lansera en ny produkt två gånger per år, ” han sa.

Samtidigt e-handel är en enorm möjlighet. Som bygger på samverkan med kunden, kommer vi utforma en attraktiv portfölj inriktning på online-kunder, så för detta vi tittar på kvartals förfriskningar så att vi kan locka kunder på nätet.

Ye beskrivs styrka Motorola är i premium olika smartphones, med inriktning mogna marknader som Australien, Nya Zeeland, Nordamerika och Europa, medan Lenovo har strategiskt placerade för att ge enklare produkter för tillväxtmarknader som Indien, Thailand och Indonesien. Samtidigt, Ye sade att det finns också planer på att komma in på nya marknader, såsom Bangladesh och Burma.

För att ytterligare driva vädjan till de yngre, har Lenovo namngav kinesisk skådespelerska och sångerska Fan Bingbing att vara ansiktet utåt för bolagets snart att släppas Lenovo Vibe Shot.

Under förra året, Lenovo fästs också upp IBMs x86-server verksamhet för $ 2,3 miljarder kronor. Kong Meng Koh, vice vd för Lenovo APAC företags Business Group, sade företaget är nu väl positionerat för att rikta vad den tror är en $ 100 miljard marknad.

“För servermarknaden och företagsmarknaden, även om tillväxttakten på årsbasis är cirka 1 till 2 procent, är det betydligt mer än PC tillväxten, vilket är negativt. Vi ser, till skillnad från många leverantörer ute, servern marknaden har varit en tillväxtbransch “, sade han.

Det finns en våg av sakernas och moln, och vi kommer att drabba en accelererad adoption kurva i dessa enheter, och vi tror att det kommer att generera miljöer för servrar och lagring på backend. Vi vill positionera oss för att tillväxten när det händer.

Lenovos fokus på servermarknaden faller under bolagets bredare strategi för att vara en end-to-end-lösningar, något som Koh hänvisade till som en strategi viktiga konkurrenter, såsom HP, har sedan överges.

“En av våra konkurrenter sade för ett par år sedan sin verksamhet var bättre tillsammans, de nu beslutat att de är längre bättre tillsammans, men de kommer att bli bättre ifrån varandra. Vi är inte säker på vad deras strategi är, men vår strategi från dag ett har varit mycket tydlig, och det är vi vill se till att vi har varje aspekt av det krav som omfattas av en möjlighetsperspektiv “, sade han.

Om man talar om sakernas internet och mobil, vill vi inte att kunna bara täcka enhetens sida, men vi vill täcka explosionen av efterfrågan som kommer att hända på servern bearbetning slut, liksom lagringsaffärs .

Medan Lenovos Q4 resultat tog stryk av förvärven är företaget säker på att det skulle kunna vända från $ 100 miljoner dollar i intäkter rapporterade en 37 procent dopp på resultatet från $ 253.000.000 rapporterades under det tredje kvartalet.

Företaget är också utnyttja partnerskap med andra jättar som Microsoft. De två samarbetar samlar Cortana och Reachit att utöka sökfunktioner för Lenovos Windows 10 enheter.

Med hjälp av en unik användartilldelade Lenovo ID kommer Cortana och Reachit tillsammans komma åt data om innehållet för att hämta en användares personliga innehåll, inklusive bilder, video, filer och e-post. Partnerskapet skulle potentiellt söka användarens personliga moln konton, inklusive tjänster utöver Microsoft och Windows som Google Drive och Dropbox.

Ytterligare stärka sin nya position på marknaden, Lenovo visade upp konceptprodukter såsom Magic View dubbla skärmar Smartwatch och Smart Medverkande laserprojektor smartphone, som den anser så småningom kommer att göras till allmänheten.

Lenovos Smart Shoe gjorde också en kort utseende. Medan han fortfarande ett koncept, har Smart Shoe utformats för att visa en persons humör på sin skärm, samt spår och analysera träningsdata inklusive hjärtslag, kaloriförbrukning, och även direkt sväng för sväng riktningar.

Företaget sade Smart skor är början på Lenovos planer på att bygga ett ekosystem av sakernas Internet produkter utnyttja sin befintliga molninfrastruktur.

George Han Lenovo senior VP och ekosystem och molntjänster, sade företaget planerar att bygga ett ekosystem som kommer att ansluta appar, utvecklare, partners och människor.

“Vi bygger ett ekosystem som inkluderar en öppen SDK plattform, en innovation inkubator med yrkesverksamma från olika områden, och smarta enheter, leveranskedjor och en kraftfull backend molninfrastruktur”, sade han.

Självklart har vi miljarder användare så vi är villiga att ge en öppen plattform för partners. Vi är också beredda att arbeta med varumärken för att gemensamt utveckla produkter. Vi är villiga att ge acceleratorer för nystartade företag.

Planen för ett varumärke uppdatering kommer dock inte bara kunna särskiljas externt, men också internt. Lappin, som endast lyckades toppositionen i april, sade en del av att driva bolagets strategi är att “ha kul”.

Han förklarade att “ha kul” kommer att ge “en hel del immateriella värde”.

“Om vi ​​är en standard, byråkratisk, stor maskin du kommer att finna att alla kör nyckeltal i silos och sedan tenderar att inte arbeta”, sade han.

Jag kan försäkra er Lenovo är inte en perfekt maskin, vi är ganska bra, vi är bättre än våra konkurrenter på det ögonblick då man tittar på storleken på oss och hur vi interagerar med varandra vi göra ett mycket bättre jobb, och det är till stor del på grund av våra sociala kontakter med varandra. Lenovo handlar om interna relationer.

Men för att det ska finnas något märke regenerering, skulle Lenovo måste undvika glasögon som en anknytning till den senaste Super, som sågar början i linje bärbara datorer äventyras.

“Vi gjorde ett misstag, och vi arbetar mycket hårt för att åtgärda. Vi fixade det och vi gjorde det på ett mycket kort tid i början. Vi kommer att förbättra vårt sätt att certifiera tillämpningar av programvara för våra system framöver. Vi har åtagit sig att en ren, starta upp gränssnittet nu för våra kunder “, säger Kong.

I det förflutna, har Lenovo också ryktats har kopplats till den kinesiska regeringen för att delta i spionverksamhet, men Koh förnekade några relationer och sade säkerhet är högst upp i sinnet.

Vi är inte ett Kina företag, eller ett kinesiskt företag, vi är ett globalt företag som råkar ha ett arv som kom ut från Kina, det är det enda vi har “, säger Koh.

Upplysningar: Aimee Chanthadavong reste som gäst av Lenovo.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner