Macquarie Telecom att publicera realtid NPS

Teleoperatör Macquarie Telecom har meddelat att det kommer att börja erbjuda realtidsdata på sin Net Promoter Score (NPS) för att göra kundtillfredsställelse återkoppling för potentiella kunder för att visa på sin webbplats.

NPS, en poäng mäta andelen kunder som skulle rekommendera en viss verksamhet till andra, kommer att uppdateras dagligen på Telco s webbplats på en 30-dagars rullande genomsnitt.

Macquarie Telecom vd David Tudehope uppmuntrat andra operatörer att börja göra samma sak.

“Detta är något som människor kan överväga en gutsy flytta, men en jag uppmanar alla andra operatörer – och faktiskt andra branscher samt – att följa”, säger Tudehope.

Australiska telekommunikationer har plågats av fruktansvärda kundtillfredsställelse så länge någon kan minnas, klagomål från telekomkunder köras på ungefär fyra gånger klagomålen om bankerna.

Han sade att NPS tas på allvar som en måttstock för tjänster inom alla branscher.

“NPS snabbt på att bli standard mått på kundnöjdhet för företag runt om i världen, och Macquarie Telecoms erfarenhet visar hur mäktigt det kan vara om feedback från kunder kommuniceras i realtid”, säger Tudehope.

Från och med idag, kan varje person i branschen se hur vi presterar i realtid, och nu, våra kunder kommer också.

Tudehope tillade att med NPS allmänt tillgängliga, kommer kunderna att kunna jämföra pris, produkt och kundtillfredsställelse, hjälpa dem att göra ett mer välgrundat köpbeslut.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Australian Communications Consumer Action Network (ACCAN) instämmer i denna synpunkt, applåderar Macquarie Telecoms beslut att offentliggöra sin NPS.

“Vi välkomnar detta drag av Macquarie Telecom och uppmuntra industrin att följa efter och publicera Net Promoter Scores i realtid”, säger ACCAN vice vd Narelle Clark.

Ge nuvarande och potentiella kunder tillgång till detta sätter en ny standard för öppenhet i branschen. Om de föreligger i en enkel, lätt att använda sätt, kommer det att hjälpa konsumenterna att göra mer medvetna val när man beslutar vilken leverantör du vill använda.

Clark tillade att NPS uppgifter kan kompletteras med statistiken årligen tillhandahålls av Telekommunikation ombudsmannen (TIO) på klagomål från konsumenter om operatörer.

“För närvarande har konsumenterna tillgång till TIO klagomål uppgifter, men att göra NPS också skulle ge en tydligare bild av kundtillfredsställelse och ge konsumenterna möjlighet att jämföra leverantörer i hela branschen”, säger Clark.

Är mer transparent med dessa poäng skulle också bidra till att förbättra konsumenternas förtroende för telekombranschen.

Tio årsredovisning 2014-15, publicerades i oktober, visade att medan Telstra, Vodafone, TPG, och Virgin har alla förbättrat sina klagomål statistik har konkurrerande teleoperatörer Optus, iiNet, och M2 alla ökat kraftigt.

Optus såg en ökning av det totala antalet klagomål på 31,5 procent, från 14.144 under FY14 till 18.601 i FY15, medan iiNet kundklagomål ökade med 26 procent, från 3.051 klagomål 2013-14 till 3844 i 2014-15.

Alla tre M2 koncernens telekom märken såg också betydande ökningar av klagomål. Klagomål om Commander var upp en massiv 73,6 procent, från 864 i FY14 till 1500 i FY15, iPrimus var upp 18,5 procent, från 1072 till 1270, och Dodo var upp 17,3 procent, från 3187 till 3737.

Samtidigt Telco leverantörer Telstra, Vodafone, TPG, och Virgin alla såg en förbättring i sina kundklagomål nummer. Klagomål om Telstra minskade med 4,3 procent, ned till 55.529 för 2014-15, medan Vodafones minskade med 46,2 procent, från 35.876 till 19.311, TPG: s med 5,4 procent, från 4759 till 4501 och Virgins med 38,9 procent, från 3460 ner till 2115.

Tio årliga rapport visade också en 68,6 procentig ökning av klagomål från konsumenter om National Broadband Network (NBN).

Men totalt sett, klagomål från konsumenter om telekomtjänster har nu sjunkit till en 18-månaders lägsta.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga