Microsoft får specifikt om Windows på ARM eller Windows Lite

Microsoft har hållit en slöja över Windows på ARM kommer med Windows 8, fram till idag. Windows enhet president Steven Sinofsky har publicerat en massiv blogginlägg detaljer hur WOA, som Microsoft kallar Windows på ARM, kommer att fungera. Sinofsky har svarat på frågor som har flyter runt om WOA, som låter som en mer apt namn för produkten skulle vara Windows Lite.

Windows 8 Consumer Preview grund 29 februari: Varför det inte kallas beta, iPad 2 som allvarlig skrivmaskinen (how-to), ASUS Transformer Prime: Android tablett för att utesluta dem alla, Färg mig förvånad. Jag är 90 procent post-PC, iPad 2 tangentbord fall straffar, Logitech uppfällbart tangentbord för iPad 2: Full storlek, fullfjädrad (recension), varför jag köpte en iPad 2, HP styrplattan: Allt du vill veta, Review Motorola Xoom, fullmatat med outnyttjade potentialen, Hands-on översyn: Samsung Galaxy Tab 10.1, Händerna på med första 7-tums Honeycomb tablett: Acer A100, Lenovo IdeaPad K1 tablett: första intryck, ThinkPad Tablet: Redo för styrelserummet, ThinkPad Tablet vs Samsung Galaxy Tab 10.1 som laptop ersättning

WOA, som i woa är mea mina program inte fungerar, kommer endast att distribueras genom inköp av ny hårdvara. Det blir inga användar installationer av WOA, måste den förinstalleras av säljaren. Detta är vettigt med tanke på OS är i grunden en firmware bild på ARM-baserad utrustning.

Sinofsky besvarade en stor fråga om huruvida Windows 8 skrivbordsprogram kommer att köras på ARM-plattformen. Det är ett rungande nej. De enda skrivbordsprogram utanför av system program som kommer att köras på nekats system är Word, Excel, Powerpoint och OneNote. Dessa är specialversioner för WOA tweaked för god batteriprestanda på tabletter och andra mobila enheter.

WOA inkluderar skrivbordsversioner av den nya Microsoft Word, Excel, PowerPoint och OneNote. Dessa nya Office-program, kodnamnet “Office 15”, har betydligt arkitekten för både beröring och minimerad effektförbrukning / resurs, samtidigt som fullutrustad för konsumenter och ger fullständig dokumentkompatibilitet. WOA stöder Windows-skrivbordet erfarenhet inklusive File Explorer, Internet Explorer 10 för skrivbordet, och de flesta andra inneboende Windows skrivbordsfunktioner -som har betydligt arkitekten för både beröring och minimerad effektförbrukning / resurs.

Medan Microsoft anger att Windows 8 skrivbordet lever och mår bra i WOA, bara betyder det systemfunktioner sådana som File Explorer. Inga befintliga äldre användar program kommer att köras i WOA, och det är inte möjligt att port dem till den nya miljön.

WOA stöder inte köra, emulera eller portera existerande x86 / 64 skrivbordsprogram.

Det enda sättet för användare att få nekats program och drivrutiner kommer att ske genom Microsoft Store eller Microsoft / Windows Update. Även om det inte uttryckligen anger det är förbjudet, skulle detta innebära att användare inte kommer att kunna sideload appar som erhållits genom andra källor. Jag försöker att få ett klargörande från Microsoft på detta.

WOA kommer att stödja alla nya Metro-appar, vilket som anges kommer att vara de enda program som finns på ARM version av Windows. Microsoft är uppenbarligen planerar utvecklare att pressa fram en massa program snabbt, som kommer att vara en bra sak om detta är sant.

Webbläsaren i WOA kommer att baseras på Internet Explorer 10, och kommer inte att köra Flash. Indragningen av Flash mobil från Adobe har varje leverantör ompröva om att även stödja det i nya produkter, och Microsoft har valt att undvika det.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Med WOA bara komma med enhets inköp antas Microsoft kommer att hålla uppdatera operativsystemet för evigt, eller hur? Detta uttalande från Sinofsky får oss att hoppas att så är fallet, åtminstone för en stund. Det beror slags på om Microsoft ser den användbara livslängden på datorn till vara densamma som konsumenten.

Under nyttjandeperiod på datorn, kommer den medföljande programvaran servas och förbättras.

En bra takeaway av allt detta nya detaljer om WOA är att Microsoft har närmat det att bli en ny hårdvara / mjukvara strategi från grunden. Den nya hårdvaran kommer att ha ett nytt operativsystem och helt nya program som syftar till att dra full nytta av denna miljö. Eftersom detta är en helt ny plattform, leder det mig att undra varför det måste märkas med Windows 8 moniker. Det verkar som en flashier namn skulle vara mer passande på marknaden. WOA målar bara upp en sorglig mental bild.

Eftersom WOA distribueras endast via maskinvaruleverantörer Microsoft kommer att göra särskilda icke-detaljhandeln hårdvara finns med WOA för utvecklare och leverantörer att förhandsgranska. Detta kommer sannolikt att börja hända i slutet av denna månad när Consumer Preview av Windows 8 på x86 kommer att finnas tillgänglig.

 rapportering

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor