Microsoft: Låg kostnad Windows frammarsch

Will Poole, chef för Microsofts Windows-klient enhet, gav ut försäljningssiffror på torsdag här på företagets årliga möte med finansanalytiker.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

I månader har mjukvaruföretag har utöka antalet länder där det säljer operativsystemet, en grundversion av Windows som säljs i samband med en ny dator. Microsoft inledde programmet i Thailand, Malaysia och Indonesien. Det har sedan dess expanderat försäljning till Indien, Brasilien och, på senare tid, till Mexiko och spansktalande Latinamerika.

Vi känner mycket bra om hur detta har fått gå, “Poole berättade för publiken analytiker.

I omsättningssiffran är första gången företaget har behandlat hur många människor köper Starter Edition. Kritiker har hävdat att operativsystemet är alltför oflexibel för att tilltala många blivande PC-ägare, notera att Starter Edition bär begränsningar av antalet program och fönster som kan vara öppna vid varje given tidpunkt. Poole sade att Microsoft planerar att öka ansträngningarna för att arbeta med telekommunikationsföretag i tillväxtländer. Han sade att målet är att ha erbjudanden där en cutomer betalar runt $ 13 till $ 15 per månad och får tillgång till bredband samt en PC.

Billig insats är en viktig del av Microsofts försök att öka försäljningen av Windows som redan finns på mer än 90 procent av stationära och bärbara datorer. Microsofts andra viktiga projekt är ett tillslag mot piratkopiering, och arbetet med att få kunder i industriländerna för att köpa fler datorer samt datorer som kör dyrare versioner av Windows, såsom Tablet PC eller Media Center Edition.

Poole konstaterade att den totala Windows verksamhet står inför flera viktiga utmaningar, såsom motvilja av köpare att uppgradera från äldre versioner av operativsystemet och det hot som öppen källkod operativsystem. Poole också specifikt betonade ett förnyat hot från Mac tillverkare Apple Computer, som har gjort en del datormarknadsandelar, bland annat som en följd av den utbredda populariteten av sin iPod bärbara musikspelare.

Vi inser verkligen Apples framgång med iPod “Poole och tillade att bolaget har noterat” en bit av en halo “- vilket innebär att iPod har lett till större Mac försäljning.

Tidigare på torsdag, Microsofts vd Steve Ballmer betonade bolagets bredare tillväxtutsikter, inklusive förhindra piratkopiering ansträngning samt Microsofts flytta mot dyrare versioner av både Office och Windows.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick